TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanlık dışı saldırı

ABD’nin Büyükelçiliği’nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması ve buna tepki gösteren 60 Filistinlinin İsrail askerlerince öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İnsanlık dışı saldırı


 

 

 

BAYRAM BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-ABD’nin Büyükelçiliği’nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması ve buna tepki gösteren 60 Filistinlinin İsrail askerlerince öldürülmesine tepkiler sürüyor. Seyhan Belediyesi çalışanları ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Belediye önünde dev bir Filistin Bayrağı açarak, yaşanan olayları protesto etti.

 

Öğle saatlerinde Seyhan Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen ve ellerinde Filistin Bayrakları bulunan Seyhan Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler, burada ADB ve İsrail’i kınadı. Sık sık ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atan Seyhan Belediyesi çalışanları burada dev bir Filistin Bayrağı da açtı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve yönetiminin katıldığı basın açıklamasın basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

 

HALKIN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar burada yaptığı açıklamada, 14 Mayıs 2018 günü dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşandığını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden silahsız Filistin halkının üzerine İsrail askerleri tarafından ateş açılarak onlarca Filistinlinin hunharca katledildiğini anlatan Başkan Karalar, binlerce Filistinlinin ise yaralandığını söyledi.

 

DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLİAM

 

Başkan Karalar,  Filistin halkının yanında olduklarını kaydetti. Filistin halkının ne özgürlüğünden ne de mücadelesinde canı pahasına vazgeçmediğini öne süren Karalar, “14 Mayıs 2018 günü dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşanmıştır. Yaşanan bu vahşet, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden silahsız Filistin halkı üzerine İsrail askerleri tarafından ateş açılarak onlarca Filistinli hunharca katledilmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Unutulmamalıdır ki Filistin halkı yalnız değildir.” dedi.

 

İSRAİL’İ LANETLİYOR VE KINIYORUZ

 

ABD’yi ve İsrail’i lanetlediklerini belirten Başkan Karalar, “Kudüs’te ABD’nin ve İsrail’in ortaklığında işlenen bu insanlık suçunu, masum halka kurşun sıkan İsrail’i lanetliyor ve kınıyoruz. Devletlerarası diplomasi, toplumların can güvenliği ve yaşam standartlarını korumak için vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nin uluslararası hukuk ve diplomasiyi yok sayarak; tüm kınamalara rağmen aldığı karar, yıllardır zulüm gören Filistin halkını bir kez daha ve namlunun ucunda itmiştir. Filistin Halkı, bir kez daha zalimin zulmü karşısında canını vermiş ancak özgürlük duruşundan ve Kudüs’ten taviz vermemiştir.” şeklinde konuştu.

 

FİLİSTİN HALKININ ONURLU MÜCADELESİ

 

Başkan Karalar, yaşananları İsrail’in vahşi ve insanlık dışı saldırısı olarak dile getirerek, “Seyhan Belediyesi çalışanları olarak Filistin Halkının onurlu mücadelesinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İsrail’in vahşi ve insanlık dışı saldırısında şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazi olanlara acil şifalar diliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’i tüm insanlık adına şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Açıklama atılan sloganlarla son buldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.