TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanyıldız son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tanyıldız son yolculuğuna uğurlandı


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti(ÇGC), TSYD Adana Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Yusuf Sinan Tanyıldız, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tanyıldız için ilk olarak 35 yıldır görev yaptığı Hürriyet Gazetesi Adana Tesisleri önünde ardından üyesi olduğu ÇGC önünde tören yapıldı.

Törende ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Sinan Tanyıldız’ın kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Vefatından bir gün önce hastanede ziyaretine gittim. Kendisiyle hasta yatağında konuşurken anıları canlandırdık. Kendisinin çok sevildiğini ve herkesin bir an önce iyileşmesini beklediğini söyledim. Tanyıldız da bana, bu meslekte insanların çalışmaları sırasında sağlıklarına dikkat etmediklerini ve mesleğe kendilerini çok kaptırdıklarını belirterek, herkese selam gönderdi’ dedi.

Tanyıldız hakkında bilgiler de veren Esendemir, konuşmasına şöyle devam etti;

“Hürriyet Gazetesi’nde 45 yılı aşkın bir süredir görev yapan meslektaşımız, sevgili ağabeyimiz Sinan Tanyıldız; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi. Tanyıldız; Yazıişleri Müdürlüğü yaptığı Hürriyet Gazetesi Adana Tesisleri’nde 1998 yılından bu yana da Bölge Temsilciliği görevini sürdürüyordu.

Hürriyet Gazetesi Çukurova ekinde DOSTÇA adlı köşesinde okurlarıyla buluşan Sinan Tanyıldız; kentimizin güzelliklerinin öne çıkarılması, bu kente hizmet edenlerin teşvik edilmesi, Adana’nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılmasının yanı sıra insan ilişkilerinde sevgi ve saygının kalıcı hale getirilmesi yönünde önemli mesajlar veriyordu.

1 Eylül 1952 doğumlu olan meslektaşımız; Necmiye Tanyıldız ile evli olup, Melek Ali Gözüyeşil ve Dilek Tanyıldız’ın babası, Asya’nın da dedesiydi.

Sinan ağabeyimizin vefatı başta ailesi, sevenleri, basın camiası ve okurları için de önemli bir kayıptır. Yaşamının her anında bizlere pozitif duygular aşılayan Sinan ağabeyimizi asla unutmayacağız. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza da başsağlığı diliyorum”

Daha sonra Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin bir konuşma yaptı. Ergin konuşmasında, Sinan Tanyıldız’ın 35 yıl önce zamanın Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç tarafından Adana’ya gönderildiğini belirterek, “Karadenizli olan Sinan Tanyıldız; iklimine, yaşam biçimine ve insanlarına yabancı olduğu bu kente kısa sürede alışmasının yanı sıra bu kenti özümseyip herkesten fazla Adanalı oldu. Gelirken tek bilet alan Tanyıldız son yolculuğuna da bu kentte uğurlanıyor. Naifliği, sevecenliği, güleryüzü ve çalışkanlığı ile Adana’da kısa zamanda geniş bir çevreye sahip olan Tanyıldız mesleğin sorumluluklarını titiz bir şekilde yerine getirirken, etrafına yaydığı pozitif enerjiyle de etrafında sevgi dolu bir ortam yarattı. Sinan Tanyıldız Hürriyet ailesinin bir ferdiydi. Mesleğimizin önemli kalemleri arasında kendine yer buldu. Kaybından dolayı çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Sözlü konuşmasında Sinan Tanyıldız’ın Adana için önemli bir değer olduğunu, bu kente katkı koyduğunu, yazılarıyla ve yorumlarıyla Adana’ya yön verdiğini dile getirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da merhum Sinan Tanyıldız’ın ardından yapılan konuşmaların gerçekte merhumun ne kadar sevildiğini gösterdiğini dile getirdi. Vali Demirtaş; “Basın camiasının acısını paylaşıyorum. Burada yapılan konuşmalar ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Tanyıldız ailesine adına söz alan kızı Melek Gözüyeşil de babasının ardından yapılan konuşmalardan çok duygulandığını belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ve edilen duaların ardından evinin önüne götürülen ve helallik alınan Sinan Tanyıldız Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tanyıldız’ın ÇGC önünde yapılan cenaze törenine; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Züfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Meclis Üyesi Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Av.Emrah Kozay, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Arif Dizdaroğlu ve gazetenin yazarlarından Sedat Ergin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Onursal Başkanı Nihat Geven, TSYD Adana Şube Başkanı Ahmet Kurtul Çakın, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, DHA Bölge Müdürü Bekir Karakoca, siyasi partilerin milletvekili adayları, işadamları ve gazeteciler katıldı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.