TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umutlar seçim sonrasına kaldı

Ramazan ayının gelmesi ve altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kuyumcu esnafı iş yapamaz hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Umutlar seçim sonrasına kaldı

Özel HABER

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Ramazan ayının gelmesi ve altın fiyatlarının yükselmesi kuyumcu esnafını olumsuz etkiledi. Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, esnafın umudunun seçim sonrasına kaldığını söyledi.

Altın da yükseliş devam ediyor. Çeyrek altının fiyatı bu yükselişle 309 lirayı gördü. 18 Mayıs Cuma Günü çeyrek altın fiyatı 303 lira iken 21 Mayıs yani haftanın ilk gününde çeyrek altın fiyatı 309 liraya kadar yükseldi. Gram altın ise 189 lirayı gördü.  Altındaki bu ciddi yükseliş dolara da yansıdı. Dolar kuru haftanın ilk işlem gününe dolar 4,58 lira seviyesini görerek tarihi rekorunu tazeledi.

Euro ise 5,39 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın 308 lira iken, yarım altın 619 tam altın Bin 234, Cumhuriyet altını ise Bin 251 lira oldu. 22 Mayıs Salı günü ise, Gram altın ise 190 lirayı gördü. Dolar 4,58 lira seviyesini görerek tarihi rekorunu tazeledi. Euro ise 5,40 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın 310 lira iken oldu.

BAŞMAN: UMUDUMUZ SEÇİM SONRASINA KALDI

Yaşanan gelişmeler vatandaşlardan daha çok kuyumcu esnafına olumsuz yansıdı. Esnaflar Ramazan ayının gelmesi ve altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle iş yapamaz duruma geldi. Kuyumcu esnafının umudunun Ramazan Bayramı ve 24 Haziran Seçimleri sonrasına kaldığını belirten Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, işlerin durgun geçtiğini hatırlattı.

PİYASADA BİR REHAVET VAR

Durgunluğun sadece fiyatların yükselmesinden kaynaklanmadığına dikkat çeken Başman, “Ramazanda her zaman işlerimizde bir refavet olur. Gıda sektörü hariç tüm piyasada rehavet olur, sakinleşir, durgunlaşır. Fiyatların yanı sıra ramazan nedeniylede işlerimiz durgun. Akşama kadar iş yapmadan oturuyoruz, akşam oldu mu da kapatıp evimize gidiyoruz.” dedi.

İÇ PİYASA HAREKETLENECEK

Umutlarının olduğunu söyleyen Başman, “İnsanoğlu umudunu hiçbir zaman yitirmez. Umut kaybolursa hayat biter gelecek biter. Umut ediyoruz ki hem bayramdan hem seçimlerden sonra biraz daha hareketleneceğiz. İç piyasa hareketlenecek. Dışarıdaki gurbetçilerimiz gelecekler onlar alış veriş yapacaklar. Çiftçi mahsulünü kaldıracak gelip bir şeyler alacak eşine, çocuğun evlendirecek. Böyle bir umudumuz var. Umudumuz seçim sonrasına kaldı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 FİYATLAR ÇOK ARTTI

Vatandaşlar ise, altın fiyatlarının çok ciddi yükseldiğini, artık kimsenin altın alamaz duruma geldiğini savundu. Vatandaşlar, “5 yıl önce bile çok düşük fiyatlara satın alabildiğimiz çeyrek altın fiyatına şimdi yetişemiyoruz. Eskiden maaşımızı aldığımızda her ay bir çeyrek altın alıp kenara atalım diyorduk. Bazı aylar bunu yapa da biliyorduk, ancak şimdi maalesef güç yetmiyor. 310 liraya satılan çeyrek altını nasıl alacağız. Bizce fiyatların en fazla 150 lira olması gerekiyor” dediler.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR

Düğün yapacak çiftler de kara kara düşünmeye başladı. Fiyatların yüksek olması nedeniyle alış verişleri nasıl yapacağı konusunda kararsız olan çift ve evlilik planı yapan gençler fiyatların düşmesini istedi. Evlilik hazırlığı yaparken, zaten diğer ev eşyalarını alırken çok fazla masrafa girdiklerini belirten gençler, “Bir düğün yakmak gerçekten kolay değil. Ev kuracaksınız sonuçta. Buna birde takılar yani altınlar eklenince durum işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.” şeklinde konuştu.

İSTİYOR AMA ALAMIYOR

Henüz bekar olan Zeki Kalcaran ise, kendisinin evlenmeyi planladığını  şimdiden altın almak istediğini ancak fiyatların yüksek olması nedeniyle bunu yapamadığını anlattı. Fiyatların düşmesini umut ettiğini belirten Kalcaran, “Fiyatlar gerçekten çok yüksek. İnsanlar artık altın almaktan korkar duruma geldi. Umarız fiyatlar düşer de benim gibi evlenmek isteyenler rahat ederler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.