TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana sağlık üssü olacak

Seyhan ve Yüreğir ilçelerine yapılacak hastanelerle kentin sağlık üssüne dönüşeceğini belirten Vali Mahmut Demirtaş; “ Adana ili olarak Türkiye geneli hastane sayısı açısından ciddi bir noktaya geldik. Güney Adana bölgemizde planladığımız iki hastanenin yapımı ile birlikte Adana’da sağlık ile ilgili hiçbir problemimiz kalmayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana sağlık üssü olacak


 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) –Seyhan ve Yüreğir ilçelerine yapılacak hastanelerle kentin sağlık üssüne dönüşeceğini belirten Vali Mahmut Demirtaş; “ Adana ili olarak Türkiye geneli hastane sayısı açısından ciddi bir noktaya geldik. Güney Adana bölgemizde planladığımız iki hastanenin yapımı ile birlikte Adana’da sağlık ile ilgili hiçbir problemimiz kalmayacak” dedi.

İKİ MODERN HASTAHANE

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, makamında yaptığı basın toplantısında sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Adana’da yapılacak olan Güney Adana Devlet Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesi müjdesini veren Vali Demirtaş; “Güney Seyhan ve Güney Yüreğir bölgelerinde yaklaşık 450 bin nüfusumuz var ve ciddi problemlerimiz vardı. Biz bu 450 bin nüfusa hitap edebilecek 2 hastane yapacağız. Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım planına alındı ve ihalesi yapılacak” dedi.

Yeni hastaneler hakkında bilgi veren Adana Valisi Mahmut Demirtaş sözlerine şöyle devam etti;

“Güney Seyhan ve Güney Yüreğir bölgelerinde yaklaşık 450 bin nüfusumuz var ve ciddi problemlerimiz vardı. Biz bu 450 bin nüfusa hitap edebilecek 2 hastane yapmayı düşünmüştük. Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım planına alındı.

YÜREĞİR’E 100 YATAKLI HASTAHANE

Yüreğir İlçesi’nde Karataş yolu üzerinde eski Adana Devlet Hastanesi’nin bulunduğu arsa alanına 100 yatak kapasiteli Güney Yüreğir Devlet Hastanesi yapılacak. 21 bin 311 m² arsa alanına yapılacak olan hastanemiz 9 bin 365 m² bina oturum alanı ve 25 bin 385 m² toplam kapalı alanda 28 polikliniği, 13 yoğun bakım yatağı, 4 ameliyathanesi, 38 tek yataklı servis odası, 18 iki yataklı servis odası ve acil servisi ile hizmet verecek. Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin projesi Sağlık Bakanlığımızca tamamlanmış olup bu yıl içerisinde yapım ihalesine çıkılarak inşaatına başlanılacak.

SEYHAN’A 150 YATAKLI HASTANE

Seyhan İlçesi’nde de Mersin yolu üzerinde eski Karayolları Muayene İstasyonu’nun bulunduğu arsa alanına 150 yatak kapasiteli Güney Seyhan Devlet Hastanesi yapılacak.  44 bin 892,92 m² arsa alanına yapılacak olan hastanemiz 35 bin m² toplam kapalı alanda 42 polikliniği, 22 yoğun bakım yatağı, 5 ameliyathanesi, 50 tek yataklı servis odası, 34 iki yataklı servis odası ve acil servisi ile hizmet verecek.  Güney Seyhan Devlet Hastanesi’nin projesi yıl içerisinde tamamlanacak ve yılsonuna doğru Sağlık Bakanlığımızca yapım ihalesine çıkılmasını planlıyoruz. Adana’ya hayırlı olsun.

ŞEHİR HASTANESİ 5 YILDIZLI OTEL STANDARTINDA

İlimizde Türkiye’de örnek olan 1550 yataklı Şehir Hastanesi hizmete yapıldı ve 2017 yılı Eylül ayı itibariyle faaliyete geçti. Adana Şehir Hastanesi, Türkiye’de örnek bir hastanedir. Sağlık Bakanlığı hizmet içi eğitim programlarının büyük bir kısmı Adana Şehir Hastanesi’nde veriliyor. Hastanemizde 5 yıldızlı otel standartlarında bir hizmet verilmektedir.

SEYHAN UYGULAMA, ÇUKUROVA DEVLET OLDU

Seyhan Uygulama Hastanesi’nin ismi Çukurova Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Çukurova Devlet Hastanesi; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Seyhan Uygulama Merkezi binasında 250 yataklı olarak Acil, Yoğun Bakım, Yataklı Servis Hizmeti, Laboratuvar ve Görüntüleme Hizmetleri ile birlikte tam teşekküllü hastane olarak sağlık hizmeti vermeye başladı. Her türlü sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Seyhan Devlet Hastanesi; Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastane ’sinin aynı yerleşkede bulunan yeni yapılan 300 Yataklı Ek Binasına taşındı. 125 Yataklı Marsa Kadın Doğum Yerleşkesi, 100 Yataklı Meydan Çocuk Hastanesi Yerleşkesi ve 50 Yataklı Baraj Yolu Ek Hizmet Binası (Eski Askeri Hastane) olmak üzere toplam 575 yatak kapasitesi ile tam teşekküllü olarak sağlık hizmeti sunumuna devam etmekte.

Bunların yanında bakım ve onarıma aldığımız Seyhan Uygulama ve TOKİ Numune hastanelerindeki çalışmalar bitti ve şimdi faaliyete geçtiler.

TOKİ NUMUNE, YÜREĞİR DEVLET HASTANESİ OLDU

TOKİ Numune Hastanesi’nin adı Yüreğir Devlet Hastanesi olarak değişti. Yüreğir Devlet Hastanesi; 301 yataklı Adana Devlet Hastanesi Toki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden boşaltılan binaya, yatak artışına gidilerek 400 Yataklı Yüreğir Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi planlandı. İlgili hastanemiz şu an yeni binada poliklinik hizmeti vermekte olup, taşınma süreci devam etmektedir ve Haziran ayında taşınma işlemi tamamlanarak tam kapasite ile hizmet verecek.

“ADANA’DA SAĞLIK İLE İLGİLİ PROBLEM KALMAYACAK”

Türkiye geneli hastane sayısı açısından ciddi bir noktaya geldik. İlimizde özellikle Güney Adana bölgemizde hastane bulunmuyordu. Bu bölgemizde planladığımız iki hastanenin yapımı ile birlikte Adana’da sağlık ile ilgili hiçbir problemimiz kalmayacak.

Ayrıca Mayıs ayı sonlarına doğru Aladağ Devlet Hastanesi’ni hizmete açacağız. Ceyhan ilçemizde devlet hastanemizi bitireceğiz.

“ADANA SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK”

Adana’da artık tek kişilik odalar olacak. Sağlık ile ilgili bir sorunumuz kalmayacak. Adana bir ‘sağlık üssü’ olacak. Sağlık üssünde hem yurt dışından, hem de yurt içinden gelen taleplere cevap verebileceğiz. İlimizde yapımına başladığımız diş hastanesini de bu yılsonuna doğru bitirmeyi düşünüyoruz.

Karataş ilçemiz ile ilgili de bir çalışmamız var. Şuan oradaki arsa ile ilgili problemi çözmeye çalışıyoruz. Oradaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait arsayı başka bir arsa ile takasını yaparak yerine bir hastane yapmayı düşünüyoruz.

Adana’da sağlık açısından bir sıkıntımız yoktur. Yatak kapasitemiz yeterli. Yapmayı düşündüğümüz iki hastanenin yapılması ile bekleme ve yığılma gibi bir sorun olmayacak. Ayrıca vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerde kısa süre içerisinde hastaneye gitmelerini sağlamış olacağız”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.