TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyda’nın gözyaşları

AK Parti Mardin Milletvekili iken İzmir 3. Bölge’den Milletvekili Adayı gösterilen Ceyda Bölünmez Çankırı, basına verdiği iftar yemeğinde gözyaşlarını tutamadı. Bölünmez Çankırı, ”Bu ayrılık veda değil. Yüreğim her zaman Mardin için atacak.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ceyda’nın gözyaşları

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - 24 Haziran Genel Seçimleri için AK Parti’den İzmir 1. Bölge 3. sıra adayı olarak listede yeniden yer bulan TBMM İdare Amiri AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardinlilerin Ceyda kızı ve meclisteki 7. vekili olarak hemşerilerine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Aday gösterildiği yeni seçim bölgesi olan İzmir’e seçim çalışmalarına başlamadan önce Mardin’e gelerek, Mardinli hemşerilerine veda eden Milletvekili Çankırı, teşkilat mensuplarına hitap ederken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Çankırı, gözyaşlarına engel olamadı ve hüngür hüngür ağladı. İl ve ilçe basın mensuplarına iftar yemeği veren Bölünmez Çankırı, Mardin’e ilk geldiği gün kendisini karşılamaya gelen partililerden birinin “Sen tepeden başımıza bir kuş misali süzülerek geldin” dediğini hatırlatarak başladığı konuşmasında şöyle dedi:

“ Evet, o gün kuş misali gelmiştik belki ama önce babamın desteğiyle, ardından teşkilatlarımızın destekleriyle meclisteki çalışma arkadaşlarımızın destekleriyle bu üç yılda yavaş yavaş, sürüne sürüne, hizmet ede ede belli bir noktaya geldik. İşte bugün bulunduğumuz bu nokta bir başarıysa eğer, bu başarı başta sizin sonra da hepimizin başarısıdır. 16 Nisan Referandumunda Mardin’de teşkilatlarımızın başarısı ve elde edilen seçim sonucu ve sonrasında; başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milletvekili arkadaşlarımızın teveccüh ve destekleriyle Mardinli bir vekil olarak TBMM’de ilk kadın idare amiri olarak seçildim. Yaşadığım bu gurur, aslında Mardin’in onuru oldu. Siyaset, bir bayrak yarışıdır, bu bayrağı elden ele dolaştırarak Mardin’i en iyi hizmete kavuşturmak hedefindeyiz. Bu vesileyle ben bugüne kadar Mardin’e hizmet yolunda emek vermiş, çalışmalarda bulunmuş bütün milletvekillerimize, bütün teşkilat mensuplarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Yirmi yıla aşkın bir süreden beri Mardin’e çeşitli alanlarda hizmetlerde bulunan Babam Süleyman Bölünmez’in hizmet mirasına kondum, burada bulunduğum süre içerisinde bu hizmet çıtasının üzerine katkıda bulunmaya çalıştım. Dünden beri sayısız telefon aldım, muhtarlarımız arıyor, Oda başkanlarımız arıyor, teşkilat mensuplarımız arıyor. Arayan herkeste ufak bir burukluk ama aynı zamanda çokta güzel bir sevinç ve gurur havası vardı. İzmir’de Kızıltepe’nin toplam nüfusu kadar 300 bin Mardinli yaşıyor. İşte bu güzel şehirden 300 bin hemşerilerimin yaşadığı İzmir’e üstelik Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile aynı listede olmanın gururunu yaşayarak gidiyorum. Bu gidişten Mardin’e veda ediyorum anlamı çıkmasın. Yüreğimiz her zaman Mardin ve Mardinliler için atacak.”

 

“GAP SULAMA KANALLARINI

YİNE TAKİP EDECEĞİM”

24 Haziran’da Mardin’den çıkacak sonuçla partisinin 6 vekilinin de meclise taşınacağına olan inancını dile getirerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Bölünmez Çankırı, Mardin adına yapılacak her çalışmaya 6 milletvekilimizle birlikte Meclis çatısı altında Mardin’in 7. vekili olarak çalışmaya devam edeceğinin sözünü verdi.

Mardin milletvekilliği süreci içerisinde biran önce tamamlanması için büyük uğraş verdiği GAP Sulama Kanalları’nın tamamlanması için gayretleri sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Çankırı, sözlerini şöyle tamamladı:

“GAP Sulama Kanalları Mardin Ovası’na dökülünceye kadar ben bu projenin her aşamasını takip etmeyi sürdüreceğim. Hangi ilde, hangi görev veya makamda olursam olayım GAP Suyu Projesini takip edeceğimin sözünü veriyorum. Her zaman gündemimden düşmeyen Mardin Çevre Yolu Projesi’ni, Mardin Hızlı Tren Proje çalışmalarını, Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi yapım çalışmalarını ve Mardin Lojistik Merkezi Üssü’nün çalışmalarını takip etmeyi sürdüreceğim. Bu konuda Ceyda kızınız olarak üzerime düşeni yapacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Bu vesileyle ben tekrar burada olmama sebep olan Babam Süleyman Bölünmez’e, çocuklarıma ve kıymetli eşim Talip Çankırı’ya ve bütün ailemize siz değerli teşkilat mensuplarımıza her şey için çok teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde çok fazla badire atlattık, olur ya birinizi kırdıysam lütfen hakkınızı helal ediniz, benim hakkım geçmişse ben hakkımı hepinize helal ediyorum.”

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmasının son bölümünde babasının hizmet sorumluluğunun altına ezilmemek için çok gayret gösterdiğini kaydeden Çankırı göz yaşlarını da tutamayarak, babasına bakarak, titrek bir sesle “İnşallah babama layık olabildim.” dedi.

Kızının bu sözleri üzerine Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez’in de gözleri doldu ve defalarca  gözyaşlarını sildi. Duygusal anların yaşandığı iftar yemeğinde Mardin Gazeteciler  ve Yazarlar Derneği kendisine bir plaket takdim etti. Dernek Başkanı Kadir Üründü,” Sizi hiç unutmayacağız, çünkü bizlere çok önem verdiniz, her konuda yardımcı oldunuz, memlekete yaptığınız hizmetleri sık sık gazetelerimizde yazdık.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.