TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan için “El Ele Platformu” Kuruldu

Seyhan ilçesinde birlik ve beraberliğin sağlanması, Seyhan İlçesi’nin daha iyi yaşanabilir bir kent kültürünün oluşturulması yönünde, platform üyeleri “Birlikte –El Ele” vererek Seyhan’ın nasıl daha güzelleştirecekleri ve kalkındıracakları konusunda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan için “El Ele Platformu” Kuruldu

 

ADANA(İLKHABER) - Seyhan ilçesinde birlik ve beraberliğin sağlanması, Seyhan İlçesi’nin daha iyi yaşanabilir bir kent kültürünün oluşturulması yönünde, platform üyeleri “Birlikte –El Ele”  vererek Seyhan’ın nasıl daha güzelleştirecekleri ve kalkındıracakları konusunda bir araya geldi.

Platformun öncüsü-fikir AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan platformun kurucuları ise Av. Osman Aydoğan, Atiye Akan, Av. Aynur Demircioğlu, Ceylan Öztepe, Fatih Başçı, Halis Erdinç ve Halil Temurtaş’tan oluşurken, AK Parti İl ve İlçe Başkanları da platforma üye oldu.

Seyhan İçin El Ele platformun kurulmasının ardından, platformun çalışmalı ve üyelerinin tanıtım konusunda iftar yemeği verildi.

Yüreğir Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğinde konuşan platform kurucularından Fatih Başçı platform çalışmaları ve amacı hakkında bilgi verdi.

Başçı, Allah’ın insanları en güzel biçimde yarattığına vurgu yaparak, “Allah, insana akıl, irfan, konuşma, yazma, sanat kabiliyeti, güzeli çirkinden, hayrı şerden ayırabilme özelliği gibi daha pek çok üstünlük verilmiştir” dedi.

“Allah tarafından insana, inanma, inancına göre yaşama, birlik ve beraberlik içerisinde olma, müminlerle kardeş olma gibi bir takım dünyevi, dini, uhrevi sosyal haklar ve görevler vermiştir” diye konuşan Başçı, “Bu hak ve görevlerin en önemlilerinden birisi kardeş olmak, birlik olmaktır. Biz milli birlik ve beraberliğin önemi tarih boyunca bizzat yaşarak defaetle görmüş bir milletiz, yakın zaman da az önce videomuzda da izlediğimiz gibi 15 Temmuz hain kalkışmasına milletimiz birlik beraberliğiyle en güzel cevabı vermiştir. Demir filizinin ateşle yoğrulup çelikleşmesi gibi yaşadığımız saldırılar ve ihanetler de bizi işte bu tabloda birleştirdiği gibi hamdolsun birleştiriyor, bütünleştiriyor, güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Başçı, darbecilerin gasp ettikleri tankların namluları bombalarla, ellerindeki silahlar kurşunlarla, helikopterler ve uçaklar en öldürücü mühimmatlarla dolu olduğunu söyleyerek, “Peki, onların karşısına dikilen milletimizin neyi vardı? Milletimizin elinde çok daha etkili bir şey vardı, o silah da imanıydı. Önünde, arkasında, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönüp gitmeyi bir an bile aklından geçirmeyen, tam tersine bulduğu ilk fırsatta yeniden hainlerin üzerine yürüyen bu milleti kim durdurabilir? Hemen 3-4 metre ilerisine düşen kurşunlara aldırış etmeden yürüyen ve kendisine geri dön, yoksa öleceksin diyenlere; Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz diyen bir millete kim zincir vurabilir? Ülkemize yönelik saldırıların altın vuruşu mahiyetindeki 15 Temmuz darbe girişimi, tam tersine milletimizin ve devletimizin adeta yeniden dirilişine, yeniden şahlanışına vesile teşkil etmiştir. El ele, gönül gönüle bir ve beraber olmanın gücünü bu tablodan daha iyi başka bir şey anlatamaz” dedi.

Başçı, Seyhan İçin El Ele diyerek çıktıkları yolda Seyhan’ın potansiyelinin, büyüklüğünün ve gücünün yanında, sorunlarının da farkında olduklarını belirterek, “Biz Daha güzel, daha yaşanabilir bir Seyhan’a inanan, bunun için her türlü aktivitede yer alacak insanlarız. Biz Kendi kaderini dünya mazlumlarının kaderiyle bir tutan, dünyanın 5 den büyüktür düşüncesini özümsemiş insanlarız. Biz derdi Seyhan, sevdası Seyhan olan insanlarız. Biz Seyhan’da İyiliği ve merhameti çoğalmak için elinden geleni yapacak insanlarız. Biz Seyhan’ın Adana demek olduğunu bilen, şehrimizde herşeyin daha güzel olacağı umudunu taşıyan insanlarız. Biz düşüncesi, inancı ve kökeni her ne olursa olsun, kendinin ve sevdiklerinin geleceğinin bu topraklarda olduğunu bilen daha güzele ulaşma sevdası taşıyan insanlarız. Biz birada olmak, bir birimizle haberleşmek, Seyhan gibi büyük bir ilçede sorunları takip edebilmek, ülkemizin, Adana’nın ve Seyhan’ın geleceğini ve kendi geleceğimizi yakından ilgilendiren seçimlerde neler yapabileceğimizi düşünmek, karar vermek adına bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Başçı konuşmasında şunları söyledi;

“Sağlık Çalışanları, Diyanet Çalışanları, PTT Çalışanları, Akademisyenler, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çalışanları, Huzurevi Çalışanları, Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanları Üniversite Çalışanları, Öğretmenler, muhasebeciler, Avukatlar ve gibi çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımızın ve gönüllülerimizin katılımıyla bazı watsap grupları oluşturduk. Gerek watsap gerek diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden birbirimizle haberleşerek zamanla daha da büyüyerek halkımızın sorunlarına da çözümler arayacağız. Allah bu dünya da hepimizi çeşitli şekillerde imtihan ediyor, yoksullukla, yaşlılıkla ve hastalıklarla imtihan olunanların yanında olacağız. İmkânlarımız ölçüsünde ağzında bir damla su taşıyan karınca misali bize sorulduğunda Hiç olmazsa tarafımız belli olsun cevabını vereceğiz. Allah Teâlâ “Sırf benim için birbirini seven, benim rızam için toplanan, benim rızam uğrunda birbirini ziyaret eden ve sadece benim rızam için sadaka verip iyilik yapanlar, benim sevgimi hak ederler” buyurmuştur. Rabbim aramızda bulunan kardeşliği daha ileri götürmeyi, birbirimize merhamet duyguları beslemeyi, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermeyi, sıkıntılarına çare olabilmeyi nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Seyhan İçin El Ele diyerek gönlünde iyilik ve güzellik namına adım atan herkese buraya teşriflerinden dolayı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Daha sonra okunan Ezan-ı Şerif’in ardından açılan iftar programı karşılıklı fikir alış verişi ve birlik beraberliğin vurgulanması ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.