TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bari benzin koysaydın!

İstanbul’da çalınan aracına Adana’da kavuşan Özbek, aracının deposunun boş olduğunu görünce hırsıza sitem etti:

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bari benzin koysaydın!

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - İstanbul’da yaşayan 65 yaşındaki Mustafa Özbek’in, iki ay önce kredi çekip aldığı otomobili  Adana’da bulundu. Adana’ya gelip arabasını teslim alan Mustafa Özbek, aracının yakıt deposunun boş olduğunu görünce; “Gezip benzini bitirmişler. El insaf. İnsan bari yakıt deposunu doldurur” diye isyan etti. Aracı çalan zanlı tutuklandı.

ÖNCE YEDEK ANAHTARI, SONRA DA ARABAYI ÇALDILAR

İstanbul’da yaşayan 5 çocuk babası 65 yaşındaki Mustafa Özbek’in, emekli olduktan kredi çekerek aldığı arabası ilginç bir hırsızlık yöntemine sahne oldu. İddiaya göre 12 Nisan’da Özbek’in evine giren hırsızlar, otomobilinin duvarda asılı olan yedek anahtarını alıp kaçtı.

Bu olaydan sadece bir ay sonra; 3 Mayıs’ta ise Özbek’in aracı kendisi hastanede tedavi olduğu esnada evinin önünden çalındı. Polis, hem arabanın, hem de hırsızların peşine düştü. Mustafa Özbek’i sevindiren haber ise, 2 ay sonra İstanbul’a tam 940 kilometre uzaklıktaki Adana’dan geldi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, D-400 Karayolu üzerinde oluşturulan kontrol noktasında Mehmet K. (57) yönetimindeki 33 EGU 71 plakalı bir otomobilden şüphelenince durdurdu. Araçta yapılan incelemede plaka ile motor şasi numarası farklı çıkınca sürücü gözaltına alındı.

ARACI İSTANBUL’DAN ADANA’YA GETİRMEK İÇİN 750 LİRA ALDI

Emniyetin otoparkına çekilen otomobilde yapılan incelemede de aracın gerçek plakasının 34 PK 8260 olduğu ve yaklaşık 2 ay önce de İstanbul’dan çalındığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunda aracın çalıntı olduğunu bilmediğini anlatan Mehmet K., “Bana İstanbul’dan bir araç alıp Adana’ya getireceksin dediler ve karşılığında da 750 lira teklif ettiler. Para ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Arabanın çalıntı olduğunu bilmiyordum. Yolda da kimse beni durdurmadı. Bilseydim böyle bir şeye kalkışmazdım. Çok pişmanım” dedi, tutuklandı.

BENİ ORUÇ AĞZIMLA SEVİNDİRDİLER

Polis, aracın gerçek sahibi olan Mustafa Özbek’e telefonla ulaşıp, arabasının bulunduğunu ve Adana’ya gelip teslim almasını istedi. Faslı eşi Sihan Boulselhan Özbek ile birlikte kente gelen Mustafa Özbek, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne gidip otomobilini aldı.

Ameliyat olup hastanede yatarken otomobilinin çalındığını belirten Özbek, “Adana polisi ben iki ay sonra arayıp, arabamı bulduğunu söylediler. Beni oruç ağzımla sevindirdiler” dedi.

BARİ YAKITI DOLDURSAYDINIZ

Arabasının bulunacağına hep inandığını, ancak Adana’da bulunmasına şaşırdığını dile getiren Özbek, “Arabamı satıp, üzerine 15 bin lira kredi çekip, bu arabayı almıştım. Hala da borcunu ödüyorum. Adanalılar böylesi polislere sahip oldukları için gurur duymalılar” şeklinde konuştu.

Daha sonra aracının anahtarını teslim alan Özbek, aracında yakıtın bittiğini fark edince de; “Gezip yakıtını bitirmişler. El insaf. İnsan bari yakıt deposunu doldurur” diye tepki gösterdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.