TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanlar için iki ayrı suç duyurusu

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Adana ve Aydın'da köpek ve yavru kediye yönelik yapılan eziyetlere karşı 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayvanlar için iki ayrı suç duyurusu

ADANA(İLKHABER) - Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Adana ve Aydın'da köpek ve yavru kediye yönelik yapılan eziyetlere karşı 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri ile Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baro Başkanı Av. Küçük, baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da duyarsız kalmadıklarını, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Aydın/Efeler İlçesinde Temizlik İşleri personeli M.U.'nun yerde yatan köpeği görüp uyuduğundan emin olduktan sonra kullandığı kamyon ile ezmesi,

Adana/Fatih Mahallesi 1. Nolu Çocuk Parkında kimliği belirsiz kişi ve kişilerce, çöp kutusu yanında ağzı sıkı bir şekilde bağlanmış halde, poşet içinde bulunan yavru kedinin ölüme terk edilmiş, ayrıca bulunduğu sırada kolunda damar yolu açıldığı fark edilmesi üzerine  suç duyuruları yapıldı.

Komisyon Üyesi Av. Ali Mert Karakılçık, böylesine insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.