TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklere bisiklet ehliyeti

Adana’da Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Ortaokulu, öğrencilerin trafik kurallarını erken yaşta öğrenmelerini sağlamak amacıyla verdikleri eğitimin ardından bisiklet ehliyeti verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miniklere bisiklet ehliyeti




F. Metin MARACI
ADANA (İLKHABER) – Adana’da Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Ortaokulu, öğrencilerin trafik kurallarını erken yaşta öğrenmelerini sağlamak amacıyla verdikleri eğitimin ardından bisiklet ehliyeti verdi.
Adana Seyhan İlçesi’nde başarılı eğitimleriyle öne çıkan Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Ortaokulu farkındalık yaratan bir projeye daha imza attı. Okulda öğrencilerin trafik kurallarını erken yaşta öğrenmelerini sağlamak ve kazaları en aza indirilmesi amacıyla eğitim verdi. Eğitim sonrası ise öğrencilere bisiklet ehliyeti verildi.
Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu 4-İ sınıfı öğrencilerine yönelik teorik eğitiminin ardından uygulaması gerçekleştirilerek başarılı öğrencilere ilk kez bisiklet ehliyeti verildi. Projeyle çocukların erken yaşlarda trafik kurallarını öğrenmesi, hem bisiklet sürerek spor yapması hem de kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor.
Proje hakkında bilgi veren Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu Müdürü Mehmet Küçük, projeye büyük önem verdiklerini belirterek, ailelerin hayati kaygı nedeniyle zaman zaman çocuğunun site içerisinde dahi bisiklet kullanmasından çekindiğini söyledi.
Projeyle çocukların trafik kurallarını öğreneceğini ve trafik kültürünün geliştirileceğini ifade eden Küçük; “Uyulması gereken kurallar çok önemlidir. Bilinç küçüklerde başlar ve yukarı doğru hayat boyu sürer. Temelden başlayacak bir davranış kazandırılacaktır” şeklinde konuştu.
TRAFİK KURALLARINI KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENİYORLAR
Proje sorumlusu 4-İ Sınıfı öğretmeni Ömer Kıvrak, çocuklara trafik kültürünü öğrettiklerini belirterek; “Miniklerimize trafik kültürünü yerleştireceğiz. Bu proje kapsamında amacımız, öğrencilerin bisiklet ehliyeti ile küçük yaşta trafik kurallarına uyan, bilinçli ve öz güvenli bireyler olarak sokağa çıkmasını sağlamaktır” dedi.
HAREKETLİ YAŞAM İLE TANIŞMA
Proje ile verilen eğitimlerin spor bağlamında etkili olduğunu ve fiziksel aktiviteleri arttırdığına değinen Kıvrak; “Proje süresince iletişim kurarak çalışmalar birlikte yürütülecek. Belirtilen zamanlarda ortak okullar buluşarak teorik ve pratik eğitimler verilecek. Hareketsiz bir hayat tarzı obeziteye yol açmakta olup fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil çocuklar ve gençler içinde ciddi bir sağlık riski oluşturmaktadır. Obeziteyle mücadelede hareketlilik küçük yaştan itibaren yaşamımıza kazandırılacak yaşamımızın bir parçası olmalıdır” şeklinde konuştu.
“SAĞLIKLI BİREYLER YATİŞTİRİLİYOR”
Ayrıca ‘Ehliyetli Küçük Eller Yollarda’ proje kapsamında öğrencilerin sosyo-ekonomik seviyesi farklı ilçe ve okullardaki yaşıtlarını tanıması ve kaynaşmasını sağlama açısından da katkı sağlamaktadır. Bunun yanında mülteci konumundaki zorunlu göç etmiş öğrencilerin trafik kurallarına uyum sürecini hızlandırıp, bisiklet kullanarak sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamaktadır.
Ehliyetli minikler, Valilik ve belediyeden destek beklediklerini, bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasını, uygun uyarı levha ve ışıklandırılmaların yapılmasını istediklerini söylediler.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.