TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirspor’da ‘Bozan’ dönemi

Adana Demirspor’da ‘Olağan Genel Kurul’ tamamlandı. Nilay Ateşoğulları ve Kazım Bozan’ın listeleri başkanlık için yarıştı. Yapılan seçimde Ateşoğulları 59, Bozan ise 148 oy aldı. Adana Demirspor’un yeni başkanı da Kazım Bozan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirspor’da ‘Bozan’ dönemi

Emre EKİCİ

 

ADANA (İLKHABER) - Adana Demirspor’da kongre süreci tamamlandı. 210 delegenin katıldığı seçimde 148 oy alan Kazım Bozan Adana Demirspor’un yeni başkanı oldu.

Sular VIP’te düzenlenen kongrede divan başkanlığı görevini ise, Aziz Erbek üstlendi. Kurullardan gelen raporların okunup oylandığı kongrede Adana Demirspor’un toplam borcunun da yaklaşık 36 milyon lira olduğu açıklandı. Kongre üyeleri, Mehmet Gökoğlu yönetimini ibra ederken, Aziz Kaya başkanlıktan çekildiğini açıkladı.

 

AZİZ KAYA ÇEKİLDİ

Kongrede Mehmet Gökoğlu yeniden başkan adayı olmazken; Aziz Kaya’da adaylıktan çekildiğini açıkladı ve kongrede iki liste yarıştı. Nilay Ateşoğulları ve Kazım Bozan’ın hazırladığı listelerle seçime gidildi. Kongreye katılan 210 delege oy kullandı. 148 Adana Demirspor kongre üyesinin desteğini alan Bozan, yeni dönemde mavi-lacivertli kulübün başkanı oldu. Nilay Ateşoğulları ise, 59 oyda kaldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

 

TANSİYON YÜKSELDİ

Adana Demirspor başkanlık yarışı, Nilay Ateşoğulları ile Kazım Bozan arasında geçti. Her iki aday da kürsüye çıktı; ‘başkan’ olmaları halinde yapacakları çalışma ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Ancak Ateşoğulları’nın konuşmasının uzaması, tansiyonu yükseltti. Bazı delegeler, Ateşoğulları’na tepki gösterip kürsüye yürümek istedi. Ateşoğulları’nın taraftarları buna izin vermeyince ortam gerildi, çıkan olaylar büyümeden önlendi.

 

BORCUN HESABI VERİLMELİ

Divan Başkanı Aziz Erbek ve eski başkanı Mehmet Gökoğlu’nun araya girmesiyle delegeler sakinleştirildi ve kongre de kaldığı yerden devam etti. Geçtiğimiz yıl kulübün borcunun 28 milyon lira olduğunu, ancak bir yılda bu borcun 36 milyona kadar yükseldiğine işaret eden Nilay Ateşoğulları, “Yönetimler, ibra edildikten sonra çekip gitmemeli. Kendi dönemlerinin hesabını verebilmeli. Bu borçta kendi sorumlulukları olduğunu unutmamalı” dedi.

 

FARKLI BİR YAPI KURALIM

Başkan adayı Nilay Ateşoğulları, “Eğer karşıma bir aday çıktıysa önce kendi borçlarını temizleyerek gelsin. Ben size farklı bir yapı kuralım diyorum. Param var evet, çok zenginim. Ama ben bu parayı bu kulübe yatırıp, buradan giderken de 30 milyon lira olan borcu 50 milyon lira yaparsam, bu yiğitlik değildir” dedi. Nilay Ateşoğulları’nın bu sözleri, kongre üyelerinden büyük beğeni toplayarak, alkış aldı.  Adana Demirspor’un 36 milyon lira olan borcunu 2 yılda kapatmak için plan yaptıklarını belirten Ateşoğulları, borcun kapanmasıyla ilgili bütçe oluşturduklarını açıkladı.

 

 

DEMİRSPOR’A SAHİP ÇIKILMALI

Sorunun ne olduğunu bilmeden çözüm üretmelerinin mümkün olmadığını, bu nedenle de kulübün nasıl ve hangi şartlarda borçlandırıldığını ve her yıl bu borcun nasıl arttığının tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Ateşoğulları, en büyük vaadinin ise, ‘katılımcı demokrasi’ olduğunu vurguladı. Adana Demirspor’un, Adana’nın bir değeri olduğunu hatırlatan Ateşoğulları, tüm halkın bu değere sahip çıkması gerektiğinin de altını çizdi.

 

DEMİRSPOR ADINA SU ÜRETEBİLİRİZ

Projelerini de açıklayan Ateşoğulları, Adana’nın Feke ilçesinde bir arazi bulduklarını ve burada ‘Adana Demirspor’ markası altında su üretip, kulübe kalıcı gelir elde etmek istediklerini söyledi. Ateşoğulları, ‘su Projesi’nin yanında 57 bine ulaşan Passolig kullanıcılarından yaklaşık 35 binini, taksit imkanı da sunulan 300 liralık bir giriş ücreti karşılığında kulübe üye yapmak olduğunu dile getirdi.

 

BOZAN: BANA 3 DAKİKA YETER

Bir diğer başkan adayı Kazım Bozan da; “Bir işadamına kendisini ifade etmek için sadece 3 dakika yeter” diyerek, elindeki cep telefonunun kronometresini işler hale getirip, konuşmasına başladı. Bozan, “Son dakikada niye aday oldun diye soruyorlar bana. Açıklayayım; Aziz Kaya çekildi, Nilay Hanımefendi adaylığını açıklayıp projelerini sundu saygı duyuyorum. Hanımefendi cesaret edip buraya kadar gelmiş. Kendisine sorarım; Adana’da mı ikamet ediyor yoksa İstanbul’da mı?” ifadesini kullandı.

 

O İŞTE KAR YOK?

“Burası tekel büfesi değil, burası Adana Demirspor” yorumunu yapan Bozan, “Biz kimseye hakaret etmediğimiz gibi Demirspor’a da Divan’a da hakaret ettirmeyiz. Çünkü biz Adana Demirsporluyuz. Nilay Hanım, ‘su Projesi’nden bahsetti. Suya yazı yazarsın uçar gider. Ben gıda toptancısıyım o işte kar yok, sermaye de yok. Hanımefendinin projelerine saygı duyuyor, başkan olmak için ortaya koyduğu medeni cesaretten dolayı kendisini kutluyorum.” Dedi.

 

DEMİRSPOR’UN YENİ BAŞKANI ‘BOZAN’

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Toplam 210 delegenin sandığa gittiği kongrede kullanılan oyların 148’ini alan Kazım Bozan, yeni dönemde Adana Demirspor’un başkanı olurken, Nilay Ateşoğulları ise 59 oyda kaldı. Kullanılan 3 oy da geçersiz sayıldı. Kazım Bozan başkanlığındaki yönetimde ise, şu isimler yer aldı; İsmail Tanrıverdi, Şentürk Çalık, Aziz Can Eken, Erdinç İpek, Cumali Önerge ve Şehmus Önder.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.