TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parasız, nitelikli eğitim

CHP Adana Milletvekili Adayı Sümer, karne alan öğrencilere “İyi tatil” dilerken, CHP iktidarında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Parasız, nitelikli eğitim

ADANA5İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Orhan Sümer, seçim çalışmalarını sürdürürken, tatile giren öğrencilere de “İyi tatiller” dileğinde bulundu.

 Seçim çalışmaları kapsamında çocuklarla da buluşan Sümer, onlara CHP’nin iş başına geldiğinde neler yapacaklarını anlattı.

AK Parti’nin eğitimdeki politikalarını eleştiren Sümer, şunları söyledi:

“ İktidarı boyunca eğitim politikalarını sürekli değiştiren AKP, en değerli varlığımız olan çocuklarımızı deneme tahtasına çevirmiştir. Cumhuriyetin kurduğu eğitim kurumlarının içini boşaltmıştır. Dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim olanaklarını ellerinden almıştır. Eğitimin niteliğindeki düşüş, öğrencilerin ve velilerin daha iyi bir gelecek hayallerini boşa çıkarmıştır. Aileler ve gençler için bu durum, büyük bir umutsuzluğa sebep olmaktadır. İyi ve kaliteli eğitim, yüksek gelirli dar bir azınlığın ayrıcalığı haline gelmiştir. Parasız ve nitelikli okulların oranı azalırken, velilerin gereksinim duymadığı okulların sayıları hızla artırılmaktadır. Devlet yurtlarının sayısının yetersiz ve kalitelerinin düşük olması nedeniyle, ailelerin eğitim harcamaları artmaktadır. Ekonomik sıkıntı içindeki aileler, çocuklarını okula gönderememektedir. İlimizde okul çağında olan binlerce öğrenci aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla maalesef çalışmak zorun kalmaktadır.

16 yıllık AKP iktidarında defalarca müfredat değiştirilmiş, sürekli milli eğitim bakanları değiştirilmiş, sınav sistemleri değiştirilmiş, sınav soruları çaldırılmıştır. Birikimleri olan kadrolar adeta yok sayılmış veya tasfiye edilmiştir. Eğitim sendikalarının ve eğitim fakültelerinin görüşleri alınmadan uygulanan eğitim sistemi tamamen çökmüştür. AKP eğitimde sınıfta kalmıştır.

 GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

Bugün karne alan yaklaşık 18 milyon öğrencimize iyi tatiller diliyorum. Ayrıca, tüm zorluklara rağmen çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, yetiştiren tüm öğretmenlerimize de saygı ve sevgilerimle teşekkür ediyorum .

 

EĞİTİMDE YENİ BİR ANLAYIŞ

• Parasız ve nitelikli eğitim ilkesini herkes için hayata geçireceğiz. • Eğitimi tüm bileşenleri kapsayarak yeniden tasarlayacağız. Öğretmenleri, sendikaları, öğrencileri, velileri ve aile birliklerini katılımcı ve demokratik bir eğitim modelinde bir araya getireceğiz. • Eğitim sistemini 1 yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim, 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 modeliyle yeniden yapılandıracağız. • Tam gün eğitime geçeceğiz. • Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son vereceğiz. • Çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel bir müfredat oluşturacağız • İhtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okullarını yeniden açacağız. Zorunlu haller dışında taşımalı eğitim uygulamasına son vereceğiz.  • Mevsimlik çalışan ailelerin çocuklarının, Gezici Okul Modeli ile eğitim ve öğretimden geri kalmalarını engelleyeceğiz.

 • Tüm öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmalarını sağlayacağız. • Öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla kahvaltı ve öğle yemeklerini ücretsiz olarak karşılayacağız. • Her ne ad altında olursa olsun velilerden para toplanmasına izin vermeyeceğiz.

 • Okul ve yakın çevresinde güvenliği sağlayıp her türlü suistimal ve şiddeti önleyeceğiz. • Tüm okullara öğrenci sayısını dikkate alarak ihtiyaç doğrultusunda en az 1 kadrolu güvenlik ve 1 temizlik görevlisi atayacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.