TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük: Seçmen iradesi sandığa tam yansımalı

Adana Barosu, “Her ilde, her okula bir avukat projesi” kapsamında seçim ve sandık güvenliği Merkezi Eğitimi bilgilendirme toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Küçük: Seçmen iradesi  sandığa tam yansımalı

Serhat ŞANLI

 

 

ADANA (İLKHABER) – Adana Barosu’nda ‘Her İlde, Her Okula Bir Avukat Projesi’ kapsamında Seçim ve Sandık Güvenliği Merkezi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük; “Seçim güvenliği ve sandık güvenliği çok önemli ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir konudur. Demokrasiyi, seçim süreçlerini sağlıklı işletmek hepimizin görevidir. Seçmen iradesinin en yoğun bir şekilde ve sağlıklı olarak sandığa yansımasını istiyoruz.” dedi.

Sensiz Olmaz Hareketi'nden Avukat Deniz Güneş tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde görev alacak avukatlara “Seçim ve Sandık Güvenliği Merkezi” eğitimi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adana Barosu Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, seçim güvenliği ve sandık güvenliğinin önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu belirterek; “Demokrasiyi, seçim süreçlerini sağlıklı işletmek hepimizin görevidir. Adana Barosu uzun yıllardı seçimler ile ilgili, sandık güvenliği ve seçim izleme merkezleri oluşturarak süreçlerin içerisinde her zaman yer aldı.” dedi.

Her ilde, her okula bir avukat projesinin önemine değinen Baro Başkanı Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim faaliyetlerimiz de ‘Sensiz Olmaz’ hareketlerinin çalışmalarıyla birleşerek, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 31 baronun katıldığı önemli bir çalışma oldu. Buradaki amaç olabildiğince fazla seçmenin sandığa gelerek, sağlıklı bir şekilde oyunu kullanabilmesidir.

Her ilde, her okula bir avukat projesinin zaman zaman meslektaşlarımız nezdinde tartışıldığını görmekteyiz. İtiraz yetkimiz var mı? Varlığımız nasıl bir katkı sağlayacak? Bunlarla ilgili düşünceleri var.

Anayasayı en iyi meslek grubu olarak hukukçuların, avukatların sahada olması, okullarda yer alması belirteceğimiz çağrı numarasından sorun yaşayan herkesin rahatlıkla ulaşabilecek olması, yaşayacağı sorunlarda uzman hukukçulardan olaylara müdahalesi taraflı-tarafsız herhangi bir partiye yakın veya uzak fark etmez herkesin güvenle söylemler boyutuyla da müdahale eden ve meslektaşımın tarafsızlığı boyutuyla da güvenini sağlayacaktır. Vatandaşlarımız yaptığımız çabayı da değerlendirecekler.

Meslektaşlarımız partilerde ciddi bir şekilde görev yapıyor. Seçimde partilerde görev alan meslektaşlarımızla da diyalog içerisinde olarak bu süreci ilerleteceğiz. Bizim seçim sürecindeki katkımız, yansız, tarafsız, sahada gördüğümüz seçmen iradesini olumsuz etkileyebilecek tüm unsurlara müdahale etmek ve demokrasinin gerçek anlamda yaşama geçmesini sağlayabilmektir.

Tüm meslektaşlarımızı hangi siyasi düşünceye veya partiye yakınlık duyuyorsa duysun fark etmez, hukuk devletine ve ülkemiz demokrasisine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu hareketin içerisinde yer alacak tüm meslektaşlarıma çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde halk iradesinin sandığa yansıyacağına olan inancımız tamdır. Bu eğitimi vermek üzere aramızda bulunan İstanbul Barosu avukatı Deniz Güneş'e de teşekkür ediyorum”

Daha sonra İstanbul Barosu Avukatı Deniz Güneş, akıllı telefonlarda kullanılabilecek uygulama hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.