TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı partisiz olmalı

SP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Karamollaoğlu, Adana mitinginde Türkiye’nin geleceğiyle ilgili önemli mesajlar verdi:

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cumhurbaşkanı partisiz olmalı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Adana’da partilileri ile önce düzenlenen mitingde, ardından ise miting alanına kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan  Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, burada vatandaşlara hitap etti. Yaklaşık 1 saat gecikmeli başlayan mitingde konuşan Temel Karamollaoğlu, seçimlerin irade beyanı zamanı olduğunu belirtti. Seçimlerde ülke meselelerini çözecek formülün çıkması gerektiğini işaret eden Temel Karamollaoğlu, “Eğer seçimlerden bu ülkenin meselelerini çözecek bir formül çıkmazsa daha doğrusu ülke problemlerini çözecek formüllere sahip bir siyasi görüş çıkmazsa şundan emin olun bundan sonra problemlerimiz daha da büyür, artık altından kalkılamaz hale gelir.” dedi.

CUMHURBAŞKANININ PARTİSİZ OLMASI GEREKLİ

Seçim çalışmalarında kimseyi kötüleyerek kendi durumlarını yüceltmeyeceklerini anımsatan Karamollaoğlu, seçimden sonra kolları sıvayıp mecliste mutlaka bu kuvvetler ayrımını sağlayacak bir anayasa değişikliğini hazırlayacaklarını ve milletin huzuruna getireceklerini kaydetti. Karamollaoğlu, cumhurbaşkanının partisiz olması gerektiğini dile getirdi. Karamollaoğlu, Yürütmeyi Cumhurbaşkanı yapsın ancak onu denetleyecek bir meclise de ihtiyaç olduğunu söyledi. Adaletin ve kuvvetler ayrılığının önemine vurgu yapan Karamollaoğlu, adalet, ahlaki değerler, istişare, israfın önlenmesi, liyakat, verimlilik, şeffaflık konularına da önem verdiklerini savundu.

HER KESİMLE KUCAKLAŞACAĞIZ

 “Her kesimle kucaklaşacağız.” diyen Karamollaoğlu, “İktidar, muhalefet dahil herkesle kucaklaşacağız. Başka türlü bu memlekette huzur olmaz. Bizim her sahada problemlerimiz var. Özellikle bir ülkede adalet rafa kalkarsa huzur olmaz. Hak olmadan bir ülkede mazlumlar çoğalır, zalimler güçlenir, huzur olmaz. Bugünkü şartlar altında bunu sağlamanın ilk adımı kuvvetler ayrılığını sağlamaya yarayacak bir değişikliğidir. İşçinin asgari ücrete hakim hali gözlerimizin önüne geliyor. Çalışmış emekli olmuş bu insanların halleri ise yine perişan. Normalde bir memur, aylık 160 saat çalışması gerekirken, 240 saat mesai yapıyorlar. Bu fark onlara ödenmiyor. Bunların düzeltilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIZ

1996 yılında Erbakan’ın başbakan olduğu dönemde memurlara yüzde 30’u veremez derken, yüzde 100 zam verdiğini vurgulayarak Karamollaoğlu,  “Birçok memur, emekli bugün bile diyor ki eğer Erbakan’ın o zaman verdiği zamlar olmasaydı biz bugün perişandık. Biz milli görüşçüyüz, Erbakan’ın ahvadıyız. Biz ne olursa olsun gelirde adaletin sağlanması için çok büyük değişimler yapacağız. Biz sandıkları patlatacağız. Artık bu ülkede bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. İnşallah bu değişikliği el birliğiyle yapacağız.” ifadelerini kullandı.

HASTANENİN İSMİ ŞİFAHANE OLACAK

Temel Karamollaoğlu, hastane ismini değiştirerek şifahane koyacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hastaneler inşa edildi. Hastalıktan bile rant umanlar çıktı ortaya. Bu hastanelere şimdi milyarlar ödeniyor. İktidarımızda inşallah hastane lafı ortadan kalkacak, 'şifahane' diyeceğiz. Hastaneler hastaların gelip şifa bulduğu yerler olacak. Bu mantalite bile önemli, olmadan olmaz.  Karnımızın doyması için 'ekmeği dışarıdan getiririz' diyor. 5 milyon ton buğday ithal ediyor. Adana'nın kebabı meşhur. 1 milyon hayvan ithal edelim, yetmedi '500 bin 800 ton et ithal edelim' diyor. Adanalı dışarıdan gelen eti yemek istemiyor.”

ATKI VE FORMA HEDİYE EDİLDİ

Mitingin sonunda Karamollaoğlu, partisinin Adana milletvekili adaylarını tanıtarak, Millet İttifakı'na oy istedi. Karamollaoğlu’na Adanaspor, Adana Demirspor atkısı ve Demirspor forması hediye edildi.

SELFİ YAPTI

Atkı takma eyleminden sonra miting alanının arkasında bulunan alana kurulan masalarda binlerce kişiye iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Temel Karamollaoğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. Vatandaşlarla burada sohbet eden Karamollaoğlu, halkın sorunlarını diledi. İftar öncesi iftar masalarının bulunduğu alan ile selfi (öz çekim) yapan Karamollaoğlu, ezanın okunması ile iftarını açıp dua etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.