TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çok duygulandım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, mezun olduğu okulda karne dağıtırken nostaljik anlar yaşadığını ifade etti:

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çok duygulandım

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 23 yıl önce mezun olduğu Gazi Ortaokulu’nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesiyle çocuklara karnelerini veren Bakan Sarıeroğlu; “Havaalanında devlet büyüklerimizi karşılayan bir öğrenciydim. O dönemde de Türk siyasetini yakından takip eden biriydim ama bakan olmayı hiçbir zaman hayal etmedim. Demek ki kısmetimizde varmış” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana’nın merkez Seyhan İlçesi, Cemalpaşa Mahallesi’nde yer alan ve kendisinin de 1992-1993 Eğitim-Öğretim Yılı’nda mezun olduğu Gazi Ortaokulu’nda beraberinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıtarak adeta zamanda yolculuk yaptı.

“HAVALANINDA DEVLET BÜYÜKLERİNİ KARŞILARDIM”

Karne dağıtımında duygu dolu anlar yaşayan Bakan Sarıeroğlu; “Bu okul Adana’nın önemli okullarından birisidir. Anne ve babalar bu okula çocuklarını kaydettirmek için adeta birbirleriyle yarışırlardı. Adana’da bir esnaf kızı olarak, ben de sizin şuan oturduğunuz sıralarda oturdum. Bugün havaalanlarında ellerinde çiçeklerle beni karşılamaya gelen çocukları görünce çok duygulanıyorum. Çünkü ben de çocukken Adana’ya gelen devlet büyüklerini elimde çiçekle karşılardım” şeklinde konuştu.

“BAKAN OLMAYI DÜŞÜNMEDİM”

Bakan olmayı hayal etmediğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu; “Hep siyaseti yakından takip etmiştim ama bakan olmayı hiçbir zaman hayal ettiğimi söyleyemem. Çok onurlu ve gururlu bir görev ve hakkıyla yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Güzel zamanlarda bakanlık yaptık, Türkiye'nin çok geliştiği, imkânların güçlü olduğu dönemlerde yaptık. Çalışma hayatımda hedeflerim vardı. Onlar kendi belirlediğim hedefler doğrultusunda oldu ama siyaset, buralara gelmek. Çok hedef koyarak da olmuyor, kısmet de var. Benim bakan olmam, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Türkiye’yi nasıl kucakladığının da bir göstergesi” dedi.

Tatilde çocuklara dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu şu açıklamalarda bulundu;

“BOL BOL DİNLENİN”

“Yoğun bir sezon bitti ve tatiliniz başlıyor. Tatilde bol bol dinlenin. Tatilin keyfini sürün ve kitap okuyun. Bizler sizin çalışıyoruz, daha iyi şartlarda eğitim alın, daha güzel bir gelecekle buluşun diye bütün imkânları seferber ediyoruz. Şimdi önümüzdeki dönemde Adana milletvekili olarak sizlerle daha sık bir arada olacağız. Ablanız olarak, bir ihtiyacınız olduğunda, canınız bir şeye sıkıldığında her zaman bize ulaşabilirsiniz. Sorunlarınıza anında cevap veririz.

“SESSİZ VE SAKİN BİR ÖĞRENCİYDİM”

Ben Ortaokulda sessiz ve sakin bir öğrenciydim. Karnemi pek hatırlamıyorum ama ortaokulda resimle ilgili biraz sorun yaşıyordum galiba. El kabiliyetim pek yok ama matematik, fen dersleriyle daha ilgiliydim. Sonradan açılan öğrencilerden biriyim. Lisede bir anda atak yapıp, öne çıkmayı başardım. Sosyal aktivitelere katılan ama derslerini de ihmal etmeye bir öğrenciydim.

“GENÇLERİN SİYASETTE OLMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Her gittiğim yerde söylüyorum; evlatlarımıza güzel bir örnek olalım. Onlar da bizlerin yolunda ilerlesinler. Gençlerin siyasette olmasını önemsiyoruz. Seçilme yaşı 18’e kadar düşürüldü. Buralardan iyi yetişecek gençlerimiz erkenden Türkiye’nin geleceğini inşa etme noktasında ‘Ben de varım’ deme imkânına sahipler. İnşallah bu imkânları güzel değerlendirirler.

İNANIP ÖNÜNÜZE HEDEF KOYUN

Bence meslek seçiminde farklılıklarınızı ortaya çıkartmalısınız. İlgi alanlarınızı belirleyip, bu alanlarda kendinizi geliştirmelisiniz. Yeniliklere ve yeni gelişmelere çok bir dönemdesiniz. İlgi alanlarınızı belirleyip o alanlarda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden de çok şanslısınız. Her şey sizin içinizdeki güce, inanca ve azme bağlı. Eğer inanır ve önünüze hedefler koyarsanız başarıya da ulaşabilirsiniz.

“GÜZEL VE AYDINLIK TÜRKİYE İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, geleceği okuyan, Türkiye’yi seven ve ülkeyi bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyacak bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizler, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması, daha iyi bir gelecekle buluşması için bütün imkânları seferber ediyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Biz de sizlere güzel ve aydınlık bir Türkiye inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”

Öte yandan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile birlikte Aliya İzzetbegoviç Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Öğrencilere karnelerini dağıtan Demirtaş, onlara tatillerini iyi değerlendirip, bir yandan stres atarken, diğer yandan da kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Türkiye genelinde okul öncesi, ilk ve ortaokullardaki yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak, 3 ay sürecek olan yaz tatiline çıktı. Yeni eğitim-öğretim yılı ise, 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve birinci kanaat dönemi 18 Ocak 2019’da, ikinci kanaat dönemi de 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.