TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ Devlet Hastanesi açıldı

Yapımı tamamlanan 15 yataklı Aladağ Devlet Hastanesi’nin açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Vali Mahmut Demirtaş, yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Aladağ Devlet Hastanesi açıldı

ADANA (İLKHABER)-Yapımı tamamlanan 15 yataklı Aladağ Devlet Hastanesi’nin açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aladağ Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, ilçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.     

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, hizmete giren hastanenin özelliklerini anlattı. Özer, Aladağ İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Sağlığı Hizmetleri, Aile Sağlığı Hizmetleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri birimlerinin olduğunu ve hastanede 8 hekim, 1 diş hekimi, 6 hemşire,4 ebe ve 27 personelin görev yapacağını söyledi.   

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, yapımına 2016 yılında başlanan hastanenin tamamlanarak, hizmete sunulmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve hastanenin Aladağlı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Vali Mahmut Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“SAĞLIK HİZMETLERİ, SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ EN TEMEL GÖREVİ”

“Sağlık, insanoğlunun en temel hazinesidir. Yaradan’ın bize verdiği bu en kıymetli hazineyi korumak, can emanetini ve afiyetini son nefesimize kadar muhafaza etmek ise bizim en önemli vazifemizdir. Sosyal devletin vatandaşlarına sunması gereken hizmetlerin başında hiç kuşkusuz, sağlık hizmetleri gelmektedir. Vatandaşının sağlığı ile ilgili tedbirleri almak, hastane, poliklinik, sağlık ocağı gibi sağlık tesislerini yapmak, devletin asli görevlerindendir. Devletimizin ve hükümetimizin son dönemde gerçekleştirdiği sağlıkta değişim ve dönüşümü, vatandaşımız büyük bir memnuniyetle takip etmektedir. İl merkezimizde geçtiğimiz eylül ayından beri hasta kabulüne başlayan şehir hastanemiz, entegre sağlık kampüsü niteliği ile bu değişim ve dönüşümün son halkasıdır. İlimiz genelinde 32 hastanede; 2266 uzman, 1237 pratisyen hekim ve 628 diş hekimimizle sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Adana genelinde 2002’den bugüne, hekim sayımız 3 kat; ebe-hemşire sayımız 2 kat; ambulans sayımız 5 kat; yatak kapasitemiz 1,7 kat; personel sayımız 2,7 kat artış göstermiştir.”

VALİ DEMİRTAŞ, “İLİMİZDE HASTANESİ OLMAYAN İLÇEMİZ KALMADI”

Aladağ İlçe Devlet Hastanemizin, 8 milyon 236 bin TL yatırım bedeliyle, 17 bin 948 metrekarelik alanda hizmete başlamasıyla birlikte, ilimizde hastanesi olmayan ilçemiz kalmamıştır. Bugüne kadar toplum sağlığı merkezimizde imkanlarımız dahilinde, 24 saat kesintisiz verdiğimiz ilçe sağlık hizmetlerimizi, bundan sonra açılışını gerçekleştirdiğimiz devlet hastanemizde, hali hazırda görev yapan 46 personelimizle sürdüreceğiz. İlçe Devlet hastanemizde Aladağlı hemşerilerimizin sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için çalışmalarımızı daha modern şartlarda verecek; hemşerilerimizin hastanemizden sağlıklı ve memnun bir şekilde ayrılmaları için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.”

“DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZ NEZDİNDE, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Öte yandan hastanemizde bakanlığımızın acil servis mevzuatına göre dizayn edilmiş, 112 ambulans hizmetleri ile entegre çalışan acil servisimizle de acil vakalara anında müdahale edeceğiz. Bununla birlikte ilçe devlet hastanemizin bünyesinde poliklinik, ağız ve diş sağlığı ile aile sağlığı hizmetlerini de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aladağ ilçemiz için hayati önem taşıyan İlçe Devlet Hastanemizin hizmete açılmasında emekleri geçen, hükümetimiz başta olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Sağlık Bakanlığımızın yetkililerine, Aladağlı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Malumunuz, bu akşam Kadir Gecesi. Bu vesile ile Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Akabinde hep birlikte sağlık ve afiyetle karşılayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyor; sizleri saygıyla selamlıyorum.

BAKAN SARIEROĞLU, “SAĞLIK HİZMETLERİNE ÜLKE GENELİNDE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Aladağ İlçe Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yaptığı konuşmada, Hükümet olarak sağlık hizmetlerine ülke genelinde büyük önem verdiklerini ifade etti.

“ADANA, BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Aladağ’da açılışı gerçekleştirilen hastane ile birlikte, Adana’nın tüm ilçelerinde hastanelerin bulunmasının sevindirici olduğunu kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, vatandaşların, sosyal güvenlik çatısı altında genel sağlık sigortası ve sağlık hizmetlerinden en iyi ve kaliteli şekilde yararlanmaları için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini belirtti. Yapımı tamamlanan Bin 500 yataklı şehir hastanesinin hizmete girmesinin yanı sıra yapılması planlanan yeni hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte, Adana’nın bölgenin sağlık merkezi olacağını kaydeden Bakan Sarıeroğlu, bu konudaki desteklerini sürdüreceklerini ifade etti ve ilçede yapımı tamamlanan devlet hastanesinin, Aladağ sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

Dile getirilen konuşmaların ardından, Aladağ Devlet Hastanesi’nin açılışı, vatandaşların coşkusu ve alkışları arasında gerçekleştirildi.

Açılış töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Vali Mahmut Demirtaş ve törene katılan protokol üyeleri ile vatandaşların hastaneyi gezerek, birimleri incelemeleriyle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.