TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye de yeni borç dalgası

Adana Büyükşehir Belediyesi, yeni bir borçlanma ile değeri 26 milyon 697 bin Türk Lirası olan ambulans, itfaiye ve engelli aracı alacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Belediye de yeni borç dalgası


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi, yeni bir borçlanma ile değeri 26 milyon 697 bin Türk Lirası olan ambulans, itfaiye ve engelli aracı alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantılarının ilki gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Murat Cevheribucak başkanlığında gerçekleştirilen oturumda 24 gündem maddesi yer aldı. 13 ek gündem maddesinin eklenmesi ile artan maddeler tek tek görüşüldü.

MİLLET BAHÇESİ

Gündem maddeleri öncesi söz alan CHP Meclis üyesi Yusuf Akıncı, meclise bir ek gündem sundu.  Bunun üzerine bir açıklama yapan Akıncı, “5 Ocak Stadyumu ile ilgili olarak yıllardır bir mücadele veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Stadyumların Millet Bahçeleri olarak bir açıklama yaptı. 25 Binliklere ve 5 binliklere Millet Bahçesi olarak işlenmesini arz ediyorum.” dedi.

ZATENBAKANLIK YAPIYOR

Akıncı’nın konuşmasının ardından Murat Cevheribucak, “Zaten bakanlık yapıyor. Toplu yapıyor. Bunu iyi niyet göstergesi olarak alıyorum.” ifadelerini kullandı.

3 TANE ŞUBEDE KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

Daha sonra, “Kadro değişikliğine ait teklif” maddesi yer aldı. Madde ile verilen bilgilerde, “Bizim 3 tane şube müdürlüğümüz ile ilgili. Burada dereceleri yan gidiyorlardı. Bu derecelerin düzeltilmesini istiyoruz.” denildi. Madde komisyona sevk edildi.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Bir diğer gündem maddesi ise, “Kredi kullanımına ait teklif” oldu. Gündem maddesi hakkında bilgiler veren Murat Cevheribucak, “Bu teklifin itfaiye ve ambulans alınması ile ilgili. Cumhurbaşkanı’nın talimatı var İller Bankası’ndan. Belediyelerin böyle bir talebi oldu mu yerine getirin diye. Bizde itfaiye aracı ile ambulans alıyoruz.” dedi.

18 ARAÇ ALINACAK

Alınacak araçların sayısının toplam 18 adet olduğu öğrenildi. 26 Milyon 697 Bin Lira değerinde olan, 5 engelli, aracı 5 tane hasta nakil ambulansı, 8 tane itfaiye aracı için yapılan oylama da oy birliğiyle ilgili komisyona madde sevk edildi.

DAHA ÖNCE ALINAN KARAR

Gündemin 5. Maddesinde ise, ”Büyükşehir Belediyesi Arabuluculuk Komisyonunun yaptığı faaliyete münhasır yetkinin Belediye Encümeni’ne devredilmesinin iptaline ait teklif” oldu. Daha önce alınan bu karar oy birli ile iptal edildi.

İPTAL TEKLİFİ

Gündem maddesi ile ilgili şu bilgiler verildi; “Biz geçen mecliste uzlaşmalarla ilgili bir karar aldık. Encümene yetki verdik. Belediyede uzlaşılamayan konularda 5 bin liraya kadar encümenin yetkisinde, 5 binden yukarısı da meclisin yetkisinde. Yetkinin encümene devriyle ilgili bir şey. Meclisin asli görevlerinden birisi olduğu için meclis kararının iptaline ait bir teklif bu.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.