TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık ordusuna 343 yeni nefer katıldı

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) mezuniyet heyecanı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık ordusuna 343 yeni nefer katıldı


 

ADANA (İLKHABER)-Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) mezuniyet heyecanı başladı. ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 27. Dönem öğrencileri düzenlenen mezuniyet törenleriyle keplerini fırlatarak mezun oldu.

 

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle 2017-2108 mezunlarını uğurladı. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun öğrencilerin selamlama seremonisinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler adına okul temsilcisi Feyza Nur Olgun ve okul birincisi Anestezi Ön Lisans Programı öğrencisi Nihal Alkan konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Sütcü: “Azmetikçe, Çalıştıkça İnsanın Başaramayacağı Şey Yoktur.”

Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü 5 çocuğu olduğunu ve 4 defa mezuniyet sevinci yaşadığını belirterek mezuniyet coşkusunun insanların hayatlarında unutamayacağı bir gün olduğunu söyledi. Sütcü, “Kuşkusuz hayatımızın en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Bize bu onuru yaşatan değerli hocalarımıza katkılarından dolayı, öğrenci arkadaşlarımıza da azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eskiler ‘vatana millete hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin derler.’ Bende aynı temennilerde bulunuyorum.” dedi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Sütcü, “Hayatta insanlar azmetikçe, çalıştıkça başaramayacağı şey yoktur. “Ben şunu yapabilir miyim, yapacak mıyım, ne yapacağım diye düşünmeyin…” Ve eğer hedefinizde varsa, başarı odaklıysanız, kendinizi geliştirmek istiyorsanız, muhakkak bu memlekete faydalı olacağınıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar’dan Sütcü’ye Plaket

Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile kardeşleri Ramazan, Mehmet ve Salih Sütcü'nün katkılarıyla, babaları Abdi Sütcü adına yaptırılan Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bekir Sütcü’ye konuşmasının ardından teşekkür plaketi takdim etti.

Tıbbi hizmetler ve Tekniker Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Gündüz’ün öğrencilere hitap etmesinin ardından kürsüye MYO Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan çıktı.

 

Prof. Dr. Noyan: “Ülkemizin Sağlık İnsan Gücüne Güç Katmaya Devam Edeceğiz.”

Prof. Dr. Boyan, kurulduğu günden bugüne kadar 5.000’in üzerinde öğrenci yetiştirerek ülkemizin sağlık insan gücüne güç kattıklarını ifade ederek şunları kaydetti;

“Eğitime 1990 yılında başlayan yüksekokulumuz 15 Eylül 2017 tarihinden itibaren Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adıyla yeni hizmet binasında eğitime devam etmektedir. Gün geçtikçe önem kazanan sağlık hizmetleri eğitiminin üniversitemiz bünyesinde daha geniş, donanımlı ve modern bir binada yürütülebilme imkanını sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, projenin her aşamasını titizlikle takip eden Rektörlüğümüz birimlerine ve bu süreçteki önemli desteklerinden dolayı sayın Sütcü ailesine teşekkürlerimi sunarım. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni binamızda daha büyük bir ivme ile eğitime başlayan yüksekokulumuz bu akademik yılda öğrencilerimize mesleki yetkinlik kazandırırken onları hayata daha donanımlı ve daha güçlü hazırlayabilmek amacıyla çok sayıda bilimsel ve sosyal projeler yapmış, birçok başarıya imza atmıştır.”

 

Prof. Dr. Kibar: “Dünya Üniversitesi Olma Hedefinde Kararlılıkla İlerliyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise geçmişten bugüne kadar Çukurova Üniversitesi’nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli bir eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini geliştirerek bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade ederek, giderek artan program ve öğrenci sayısıyla bugün itibariyle 25’i uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 2.000’in üzerinde öğrenciye 13 programda önlisans eğitimi verildiğini söyledi. 

 

“Ülkemizin Sağlık İşgücüne Donanımlı Sağlık Teknikerleri Yetiştiriyoruz.”

Prof. Dr. Kibar, sağlık hizmetlerinde ara elemana olan ihtiyacın giderek arttığını ifade ederek Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kurumsal kapasitesinin ve donanım imkânlarının arttırılmasını hedeflediklerini ve yeni bir eğitim binası yapılması için 4 yıl önce gerekli çalışmaları başlatıklarını söyledi.  Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün ilk mezunlarını verdiğimiz okulumuzun bina inşaatının, iç donanımının ve laboratuvarlarının yapımının önemli bir kısmını karşılayan bağışçımız Abdioğulları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bekir Sütcü’ye ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Ramazan Sütcü, Mehmet Sütcü ve Salih Sütcü beylere, bu süreçteki değerli katkılarından ve desteklerinden dolayı bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunar Üniversitemize ve Ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim. Bugün 27. dönem mezunlarını veren Yüksekokulumuz Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adıyla ilk mezunlarını vermenin gurur ve sevincini yaşamaktadır. Yüksekokulumuz 343’ü bu yıl olmak üzere, kurulduğu günden bugüne kadar yaklaşık 5.500 mezun vererek ülkemizin sağlık işgücüne donanımlı sağlık teknikerleri yetiştirmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz eğitimlerinin ikinci yılında güçlü akademik kadrosu ile bölgenin en büyük ve donanımlı üniversite hastanesi olan Balcalı Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi laboratuvarlarında, klinik ortamlarda ve hasta başında eğitim alarak mesleki beceri ve yetkinlik kazanmaktadırlar. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyoruz.”

 

Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgelerini takdim ederken, İşadamı Bekir Sütcü öğrencilere hediyelerini takdim etti. Okul birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından diğer program öğrencilerinin de diplomalarını almalarının ardından Meslek Yemini edildi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.