TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sazak: Çocuk işçiliğine hayır

Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sazak: Çocuk işçiliğine hayır


 

ADANA (İLKHABER)-Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Çocuk işçiliğinin kanayan bir yara olduğunu belirten Sazak, "Aydınlık bir gelecek için çocuk işçiliğine hayır" dedi. Ömer Güner Sazak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun artırılması açısından anlamlı bir gündür. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 12 Haziran 2002 tarihli 182 sayılı konvansiyonu ile çocuk işçiliğini yasaklamıştır. Uluslararası Çalışma Örgütü, 15-24 yaş grubunu genç işçi kabul ederken, 15 yaşın altında aile bütçesine katkıda bulunmak ya da yaşamını kazanmak amacıyla çalışanları “çocuk işçi” veya “çalışan çocuk” olarak adlandırmaktadır. Günümüzde ne yazık ki milyonlarca çocuk; fiziksel, zihinsel, eğitsel, sosyal, duygusal ve kültürel gelişimlerine zarar veren ve ulusal yasalar ile uluslararası standartlara aykırı koşullarda çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın hayal kurarak, oyunlar oynayarak, eğitim alarak geleceğe hazırlanması gereken bir dönemde sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen çalışma yaşamında bulunmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, nereden gelmiş olursa olsun, hiç bir çocuğun kendi geleceğine ilişkin hayaller kurmasının önünde engeller bulunmamalıdır. Adana Kent Konseyi olarak görevimiz; çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamaktır. Üstümüze düşen bu görevin bilinciyle; Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte, çocuk işçiliğiyle mücadeleye yılmadan devam ediyoruz.  Biliyoruz ki çocuklarımıza sunacağımız koşullar, Ulu Önder Atatürk'ün belirttiği gibi "düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesillerin yetişmesine fırsat yaratmaktadır.  Bu düşüncelerle, çocuk işçiliği ve istismarının olmadığı aydınlık bir gelecek diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.