TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak hayvanları için bir tas su

Adana’da vatandaşlar bunaltıcı sıcaklarda soksak hayvanlar için kapıların önüne bir tas su konuluyor. Bu duyarlı davranışı sergileyen vatandaşlar herkesi kapılarının önüne yiyecek ve su katmaya davet ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sokak hayvanları için bir tas su


ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da vatandaşlar bunaltıcı sıcaklarda soksak hayvanlar için kapıların önüne bir tas su konuluyor. Bu duyarlı davranışı sergileyen vatandaşlar herkesi kapılarının önüne yiyecek ve su katmaya davet ediyor.

Adana’da bunaltıcı sıcak havadan insanlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkileniyor. Sıcak hava nedeniyle suya ihtiyacı olan hayvanlara vatandaşlar sahip çıkıyor ve güvercinler, köpekler ve diğer sokak hayvanları için küçük kaplara sular koyuluyor. Güvercinler için ise, leğenlere sular katılıyor ve güvencinler sıcak havayı bu leğen içerisindeki sularda yıkanarak ve su içerek daha az etkiyle atlatıyor. Parklarda bulunan hayvanlar ise süs havuzlarına girerek serinliyor.

DURAKLARDA SERİNLEDİLER

Bazı sokak hayvanlarının kapısı arızalı olan ancak içerisinde klima çalıştığı için serin olan akıllı duraklara girerek güneşten ve aşırı sıcaktan korunmaya çalıştıkları görülüyor. Durak içerisine giren köpeklerin serin havada derin bir uyku çekiyor olması görenleri gülümsetti. Köpeklerin uyanmaması için sessiz olan vatandaşlar, anı fotoğraflayıp sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayı ihmal etmedi.

VATANDAŞLAD SAHİP ÇIKIYOR

Sokaklarda bulunan kedilere ise vatandaşlar sahip çıkıyor. Sıcak hava nedeniyle su bulamayan kediler için vatandaşlar evlerinin balkonlarına ve kapılarının önlerine bir tas su katıyor. Kediler bu hayırsever vatandaşlar sayesinde Adana sıcağında bir yudum su bulabiliyor. Kediler için vatandaşlar yiyeceklerde evlerinin önüne bırakabiliyor. Konulan yiyecekler ve su kapları sayesinde mahallede bulunan diğer sokak hayvanları da karınlarını doyurup su içme imkanı buluyor.

SU BULAMIYORLAR

Duyarlı vatandaşlar,”İnsanlar bile bu sıcağa dayanamıyor. Hayvanlar aç susuz nasıl dayanacaklar. Belediyeler parklara suluklar yapmış ama ara sokaklarda yaşayan binlerce evsiz hayvan mevcut. Bir yudum su bulamadıkları zamanlar oluyor. Bunu gördüğümüzden kapımızın önüne bir kap su katıyoruz ve yiyeceklerde bırakıyoruz. Hayvanlar böylece beslenebiliyor ve su içebiliyorlar. Ancak bunu herkesin yapması gerekli çünkü hayvan sayısı çok fazla.” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.