TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’ya yakışmıyor

Adana’da toplu taşıma trafiğine kapatılan caddelerden olan Ali Münif Yiğenağa Caddesi otoparka döndü.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’ya yakışmıyor

Bayram BULUT

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adana’da toplu taşıma trafiğine kapatılan caddelerden olan Ali Münif Yiğenağa Caddesi otoparka döndü.

Geçtiğimiz yıllarda yayalaştırılan cadde daha sonra sivil araç geçişlerine açıldı. Ancak son dönemde araç geçişlerinden öte bu alan adeta kent otoparkına döndü. Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın bulunduğu bölge ile Tarihi Büyük Saat Kulesi’nin bulunduğu yerde yürümek imkansız hale geldi.

TURİSTLER GELİYOR

Araçların yoğun bir şekilde park ettiği bölge tarihi dokuya sahip olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandıkları bir yer olma özelliğini taşıyor. Turistlerin ziyaret ettikleri bu tarihi alanın otoparka dönmesi görenleri üzüyor. Tarihi yerleri görmeyen gelen yerli ve yabancı turistlerde araçlar nedeniyle yürümekte zorlanıyor.

İKİ SIRALI PARK

Yol kenarı boydan boya araç parkları ile dolup taşıyor. Hatta yol kenarında park yeri bulamayanlar ikinci sıra şeklinde araçlarını yolun ortasına park ediyor. Vakıflar Sarayı civarından başlayan oto parklar eski vilayete kadar devam ediyor. Yağ Cami ve Büyüksaat Kulesi ve Tuzhanı önlerindeki park etmiş araç sayısı tavan yapmış durumda. Yapılan bu araç parkla kötü bir görüntü oluşturuyor.

VATANDAŞLARDA ŞİKAYETÇİ

Görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşlarda yaşanan durumda şikayetçi oldu. Araçların gelişi güzel park edildiğini belirten vatandaşlar, “Burası tarihi birçok alanın bulunduğu yer. Buraya otopark yapılması gerekiyor. Yol üzerine park etmiş araçlar hiçte güzel bir görüntü oluşturmuyor. Tarihi yerlerinin ortasında mezbelelik bir durum var. Bu Adana’ya hiç yakışmıyor.” dediler.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.