TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Adana şaha kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin 5 bölgesinde mega sanayi bölgesi kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve üretimde sınıf atlatmayı planlıyoruz. Bunlardan birini de Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi olarak Adana’da açacağız. Enerji ve sanayide Adana böylece şaha kalkacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Erdoğan: Adana şaha kalkacak


Bayram BULUT - Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin 5 bölgesinde mega sanayi bölgesi kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve üretimde sınıf atlatmayı planlıyoruz. Bunlardan birini de Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi olarak Adana’da açacağız. Enerji ve sanayide Adana böylece şaha kalkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana’da düzenlenen mitingde konuştu. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın durağı Adana oldu. Van’da düzenlenen mitingin ardından hava yolu ile Erdoğan Adana’ya geldi. Erdoğan’ı Adanalılar, “Hoş geldin gadasını aldığım. Meydanlarda coşacağız gönülleri alacağız seni başkan yapacağız. Millete hizmet ustalık ister” afişleri ile karşıladı.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitinge saatler öncesinden vatandaşlar gelmeye başladı. Alan etrafından havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri alındı. Havanın sıcak olması nedeniyle alana gelen vatandaşlara korunmaları için şapka, Ak Parti flamaları ve su dağıtıldı. Alana gelen vatandaşlar 3 arama noktasından geçerek alana girebildi. Miting alanına çıkan yollar bariyerlerle kapatıldı. Olası bir saldırıya karşı kasası kum dolu kamyonlar yollara yerleştirildi.

Bazı vatandaşlar güneşten korunmak için yanlarında şemsiye getirdi. Ellerinde Türk Bayrağı Ak Parti flamaları bulunan alanı dolduran kalabalık, sık sık Erdoğan lehine sloganlar attı. Mitingin açılış konuşmasını Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara, “Allah’ına kurban Adana,  körpe fidanım Adana, seni aşkla muhabbetle selamlıyorum.” şeklinde hitap ederek sözlerine başladı.  Van’dan selam getirdiğini belirten Erdoğan, “Van’dan geliyorum Adana Van’da bir başkaydı Van’dan selamlar getirdim size. Tarımın ticaretin şehri Adana bereketli toprakların şehri Adana, şairlerin ozanların şehri Adana gözünü kırpmadan şahadete gidenlerin şehri Adana. Bugün sizleri bir kez daha selamlıyorum Adana.” dedi.

Adanalıların geçmiş Ramazan Bayramını tebrik eden Erdoğan, “ Şehitler diyarı Adana’dan yurt içinden yurt dışında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum Yüce Mevla’dan acil şifalar diliyorum. Bu meydan bana Adana’nın kararlılığını gösteriyor. Bu meydan bana tarih yazacak bir Adana olduğunu söylüyor. Bu meydan bana Güçlü Türkiye müjdesini veriyor. Adana 24 haziranda sandıkları patlatmaya zafer sancağını dalgalandırmaya, Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz. 24 Haziranda Cumhurbaşkanlığı nezdinde şahsımı ve mecliste Ak Parti’yi desteklemeye var mıyız.  MHP ile seçime ittifak ile giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin yazıcı oğlunun Alperenleri de var. Bizleri destekliyor musunuz. “ şeklinde konuştu.

Hır fırsatta Adana’ya geldiğini anlatan Erdoğan, “Sevgili Adanalılar bugün size selam getirdim. Yeni kapıdan 1 milyon 3 yüz bin selam getirdim. Ramazan bayramının son günü milyonlarca İstanbullunun selamını getirdim. Yarın Mardin ve Şanlıurfa’da olacağız. Türkiye’yi aralıksız dolaşıyorum. Ben dolaşıyorum, Başbakanımız dolaşıyor, bakanlarımız dolaşıyor, gençlerimiz, kadınlarımız dolaşıyor girilmedik yer bırakmıyoruz. Sadece seçim dönemlerinde değil 4 mevsim 365 gün milletimizle dertleşiyoruz. Son 4 sene içerisinde Adana’ya 6. gelişim. Sorun bakalım Bay Muharreme, Bay Kemal’e kaç defa gelmişler Adana’ya. Bizde dert var. Bizde aşk var. Biz size sevdalıyız. Bize zaman zaman yorulmuyor musun diye soruyorlar. Bende bu sorulara hep merhum Neşet Ertaş’ın sözleriyle cevap veriyorum. Aşk ile çalışan yorulmaz, milletini seven yorulmaz. Adana’nın mert cesur çalışkan insanlarını seven yorulmaz.” diye konuştu.

Yatırımların bizzat takipçisi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Şehirlerimizdeki yatırımlarında takibini yapıyoruz. Size daha önce geldiğimde bir söz vermiştim. Adana’nın tüm yatırımların tüm hizmetlerin takipçisi olacağım demiştim. Hiçbir eser yarım kalmayacak demiştim. Cumhurbaşkanlığı döneminde sevdamız artacak demiştim. Söz verdiğimiz gibi Adana’nın yatırımlarının projelerinin bizzat takipçisi olduk. Koştuk terledik yeri geldi ailemizden feragat ettik ama sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirdik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda 41 katrilyon Adana’ya yatırım yaptıklarını anlatarak, “Öyle laf değil Halep ordaysa arşın Adana’da. Bay Muharrem ne diyecek, Bay Kemal ne diyecek. Bu iş ustalık ister bu iş dert ister. Evlatlarımız için 872 yeni derslik inşa ettik. Zerre kadar emeği olmayan, hizmeti olmayan, yalanı olan insanlarla mı yola devam edeceğiz. Gadasını aldıklarım hazır mıyız?” diye sorunca alandaki kalabalık kitle hep birlikte “EVET” şeklinde bağırarak yanıt verdi.

 Adana’ya yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, Adana için Millet Bahçesi müjdesini verdi.  Erdoğan, “228 trilyon tutarında burs verdik. 3 bin 302 kişilik yurt- kazandık. 6 bin 250 kişilik yeni yurt, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu tamamlıyoruz. Eski stadyumu Millet Bahçesi yapıyoruz. İnşallah 46 bin 310 metre karelik Millet Bahçesi’ni inşallah kazandırmış olacağız. Biz buyuz. Stadyumu bitirdiğimiz için Millet Bahçesi’nin sözünü veriyoruz. Adana’nın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Adana bizi devamlı anacak inşallah . Bizde görevimizi yapıyoruz. Şehit yakınlarımıza gazilerimize engellilerimize yaşlılarımıza 4.5 katrilyon lira destek verdik. Barbaros, Gülbahçesi’nde ki kentsel dönüşümleri hızlandıracağız. Adana’ya 1550 kişilik yatak kapasiteli hastane yaptık.. Şehir Hastanesini beğendiniz mi. Peki Bay Kemal ne yaptı?” dedi.

Erdoğan, dönemin hastanelerinden örnekler verdi. Geçmiş dönemde yaşanın sıkıntıları sinevizyon olarak gösteren Erdoğan, ardından modern Şehir Hastanesi’ni slayt olarak gösterdi. Şehir hastanesinin depreme dayanıklı olduğunu söyleyen Erdoğan, Adana’nın sağlıkta dünyayla yarıştığını belirtti. Kılıçdaroğlu ve İnce’yi rahatsızlıkları olması durumunda hastaneye davet eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti, “Bay Kemal sıkıntın olduğundan tavsiye ederim buraya gel. Bay Muharrem sana da tavsiye ederim. Durmuyoruz çalışıyoruz. Adaylardan biri bu şehir hastanelerini nasıl işleteceksiniz diyor. Biz işletiyoruz. Bizim ulaştığımız yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz. Tabi ki biz işleteceğiz. Bunların kapasitesi bunu almaz. 5 koyun versen güdemezler. Yüreğir’e, Karataş’a yapacağımız 11 hastanemizin projesi plan aşamasında. Muhalefet bu hastaneleri kapatacağım diyor. Yalan haberler üzerinden şehir hastanelerini karalamaya çalışıyorlar. 24 haziranda bunlara bir Osmanlı tokadı vurmaya hazır mısınız? 177 km yeni bölünmüş yol yaptık. 2 katrilyon maliyeti olan 13 yol projemiz devam ediyor. Yüksek hızlı tren için yeni çalışmalar yapıyoruz. Adaylar buna da karşı çıkıyor. Bunlar benim milletimi kanıyla taşıyacaklar. Hat kapasitesi arttırıyoruz. Adana Mersin arasında 5.5 milyonlardan 14 milyona çıkartılarak daha… Bu hattı Çukurova Havalimanına bağlıyoruz. Siz yıkım ekibisiniz biz yapım ekibimiz. Kusura bakmayın bizim Adanalı kardeşlerimiz size bu fırsatı vermez. Osmanlı tokadını size atar. 4 gün gece gündüz çalışmaya var mıyız. Sandıkları patlatıyor muyuz.”

Erdoğan, “Gaziantep-Osmaniye, Adana-Mersin hızlı trenini 2 yıla kadar tamamlıyoruz. 1,2 katrilyon maliyeti olan bölgesel hava limanı çalışmamız devam ediyor. Yakında bitireceğiz. Son 16 yılda 8 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Açmaya devam ediyoruz. Çiftçilere 3.5 katrilyon tarımsal destek verdik. Hayvancılık yapanlara yüzde 50, arıcılığa yüzde 60 hibe veriyoruz. 4,5 milyar dekarlık alanı olan Çukurova’yı sit alanı olarak korumaya aldık. Sadece tarımsal üretim yapılacak. Adanalı işverenlerimize 2,1 trilyon lira teşvik verdik. Adana’daki 3 organize sanayi bölgesinde 34 bin 550 kişiyi çalıştırıyoruz. Adana’yı sadece tarımda değil, sanayi ile de şaha kaldıracağız. Bunun için önümüzdeki süreçte tarihi bir adım atıyoruz. Ülkemizin 5 bölgesinde mega sanayi bölgesi kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve üretimde sınıf atlatmayı planlıyoruz. Bunlardan birini de Ceyhan enerji ihtisas bölgesi olarak Adana’da açacağız. Enerji ve sanayide Adana böylece şaha kalkacak. Vakit, üretim, bolluk, bereket vakti diyoruz.   171 bin vatandaşımızı Adana’da iş sahibi yaptık. Vakit üretim vakti diyerek ülkemizin 5 bölgesinde mega sanayi bölgeleri kuruyoruz. Türkiye’yi sanayi ve teknolojide çağ atlatıyoruz. Bu mega sanayi bölgesinin birinin Çukurova da açacağız. Muhalefetin her seçim öncesinde tekrarladığı oyunu var. Seçime birkaç gün kala sandıkların rengi belli olduğunda hemen çamura yatmaya çalışıyorlar. Hile yapılacak diyorlar. Sandıklardan çıkamayacağını anlayınca mızıkçılık yapıyorlar.  400 yataklı Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 300 yataklı Seyhan Uygulama Hastanesi Adana’ya yaptığımız diğer önemli sağlık merkezleridir. Kanuni ne diyor, halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bizim ulaştığımız yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz. Bu millete can feda can. Bunlara 3 koyun var kaybeder gelirler. Seyhan, Yüreğir ve Karataş’ın içinde olduğu 11 adet sağlık tesisi projesi ihale aşamasında. Bay Muharrem ne gerek var diyor, benim Adanalı kardeşlerime çok görüyor, lüks görüyor. Tetikçilik yapan yayın organlarının yaptığı yalan haber üzerinden şehir hastanelerimizi karalıyorlar. Fakat benim Adanalı kardeşlerim şehir hastanelerinin kıymetini konforunu çok iyi biliyor. 13 yeni yol projesinin tamamını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Adana Mersin Demiryolunu yeniledik seyahat süresini yarı yarıya indirdik. 4 hatlı demiryolu haline getiriyoruz. Adayların biri çıkmış diyor ki yüksek hızlı tren Sivas’a ne gerek var diyor, göçü hızlandırırmış. Bunlar hala benim milletimi kağnı ile taşıyacaklar, kağnı döneminde kalmışlar, bunlarda modern bir dünya yok. Batılı modern dünyada yaşasın, benim vatandaşım kağnıda kalsın istiyorlar. Bunlara sorarsan Çukurova Havalimanı gereksin. Siz yıkım ekibisiniz, biz yapım ekibiyiz. Kusura bakmayın benim Adanalım size bu imkanı vermez, gadasını aldıklarım 24 Haziran'da tokadını atar.” ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı dizelerini okuyan Erdoğan, “Son 16 yılda 12 kez seçimlere girdiler bizimle yarıştılar gerçekleşmeyecek hayallere kapıldılar her defasında kaybettiler ama bu milleti tanıyamadılar. Ama yinede ders almadılar. Hatalarından ders çıkartmadılar.” ifadelerini kullandı. Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na yüklendiği görüntüleri paylaşan Erdoğan, “Bu seçimde sen birinci olamazsan Bay Muharrem ne yapacaksın. Gidecek misin. Zaten Bay Kemal bunu bildiği için aday olmadı. Seni başından def etti. İlk aşamayı başardı. Takip ediyor ama. Biz Allah’ın izniyle milletin desteğiyle işi geleceğe taşıyacağız. Hatalarından ders çıkartmadılar. Miting meydanlarında planlarını projelerini anlatmak yerine yalanlar söylediler. Terörle ilgili bunlardan bir şey duydunuz mu. Ama bay muharrem terörün desteklediği adayı Edirne de ziyaret etti. Kürt kardeşlerimizi sokağa döktüler kürdü kürde öldürttüler ve bu adamı aday gösterdiler. Başka bir tane adam yok mu bunlar aday fakirimi her şey ortada. Türkiye’ye kin nefret terörü salanların ülkeye faydası olur mu. Milletten hicazet almak yerine Pirensilvanya ya göz kırpıyorlar. 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak yerine terör örgütlerine sahip çıkıyor. Halis demirin kabrine gidemiyor. Bir Fatiha okuyamıyor.” diye konuştu. 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Baş örtüsünün yasaklanması için Anayasa mahkemesine imza verenlerin içinde Bay Kemal ve Bay Muharrem’de vardı. Millet bunları affede bilir mi? Yıkım ittifakından bir şey olmaz. Eşkere konuşuyor. Adanaların tabiriyle böyle söylüyorum. Bizim ideallerimiz var. Milletimizi 2023 2071 hedefi var. 24 haziran gecesi 01 plakadan birincilik bekliyorum. Sadece Ak Parti’den değil diğer vatandaşlarımızdan da oy bekliyorum. Özelikle Ülkücü kardeşlerim ve Alperenlerin bunu değerlendirmesi lazım. Cumhur ittifakı olarak son etabı iyi değerlendirmemiz lazım. Söz konusu vatandansa biz onların nasıl ölüme meydan okuduklarını biliyoruz. 24Haziran akşamı bu millete 2 bayramı yaşatacağız.”

Burada konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,  seçimlerin yapılacağı 24 Haziran'da demokrasi bayramı kutlayacaklarını belirtti. Bu bayramın Arife’sinin de bugün olduğunu işaret eden Bakan Çelik, Adana'nın sandıklardan en güçlü şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkaracağını dile getirdi. Son 16 yılda çok büyük bir yol yürüdüğünü işaret eden Çelik, Türkiye'nin demokrasisini büyüttüklerini, ekonomisini ve özgüvenini büyüttüklerini kaydetti.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sapık bir kendisine 'din adamı' diyen birinin liderliğinde asker üniforması giymiş darbeciler ülkemizi işgal etmeye kalktığını vurgulayan Bakan Çelik, “Bu ne sayesinde oldu biliyor musunuz? Sizin bu İstasyon Meydanı'ndaki, Adana'nın meydanlarındaki birliğiniz, dirliğiniz ve verdiğiniz destek sayesinde oldu. Siz, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sapık bir kendisine 'din adamı' diyen birinin liderliğinde asker üniforması giymiş darbeciler ülkemizi işgal etmeye kalktığında, demokrasimizi lağvetmeye kalktığında, Cumhurbaşkanı'mızı, Başbakan'ımızı, bakanlar kurulunu öldürmeye kalktığında Adana bu meydanda toplandı. Adana, 'darbeye ve darbecilere geçit vermeyeceğiz. Şunu unutmayın, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı'mıza Adana'daki sandıklardan en güçlü oyu çıkaracağız. En güçlü tercihle Cumhurbaşkanı'mızı seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı'mız olacak. Adaylarımızı, listemizi en güçlü şekilde meclise göndereceğiz. En güçlü şekilde meclisteki yerimizi alacağız. 24 Haziran'da sadece Cumhurbaşkanı'mızı seçmekle, adaylarımıza güçlü bir destek vermekle kalmayacağız. 24 Haziran demokrasi bayramıdır.” diye konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 16 yıldır ülkenin doğusuna, batısına, kuzeyine, güneyine, kadınına, erkeğine, gencine, yaşlısına 81 milyona hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyerek, “Türkiye bugün eski Türkiye değil. Adana bugün eski Adana değil. 3,5 kat büyümüş, büyüme rekorları kırmış, yatırımlarını devam ettiren, ihracatta, istihdamda rekorlar kıran bir seviyeye gelmiş durumdayız. Önümüzdeki dönemde de yine aynı şekilde var gücümüzle çalışıp ülkemiz, vatandaşlarımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için iş, aş, yeni hizmetler için durmadan yola devam diyeceğiz. Bugün gördüğüm tablo Adana'nın yola devama hazır olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.