TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapı kapı gezip para toplamışlar

Adana’da proje terör örgütü PKK’ya yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3’ü kadın 10 kişiyle ilgili çarpıcı detaylara ulaşıldı. Zanlıların, örgüte sempati duyanların kapısını tek tek çalıp, HDP adına seçim çalışmaları için para topladıkları, daha sonra da bu paraları örgüte aktardıkları öne sürüldü. Müzik dinletisi ve eğlence adı altında kandırdıkları kişilere örgüt ideolojisi doğrultusunda eğitim verdikleri de öne sürülen şüphelilerin bazıların evinde teröristbaşı Öcalan’ın kitap ve örgütün sözde bayrağı da çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kapı kapı gezip para toplamışlar

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA – Adana’da proje terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yakalanan 3’ü kadın 10 kişinin, örgüte sempati duyanların kapısını tek tek çalıp, HDP adına yürütülen seçim çalışmalarına destek vermeleri çağrısında bulunup, onlardan para istedikleri ortaya çıktı. Toplanan paraların da HDP’ye değil, örgüte aktarıldığı kaydedildi. Zanlıların, müzik dinletisi ve eğlence adı altında kandırdıkları kişilere de örgüt ideolojisi doğrultusunda eğitim verdikleri belirlendi.

 

KENDİLERİNE YANDAŞ ARIYORLARDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütü PKK adına kentte faaliyet gösterip, örgüt propagandası yaparak, kendilerine yandaş aradıkları tespit edilen zanlıların yakalanması için 18 Haziran’da operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda daha önceden belirlenen adreslere şok bir baskın düzenlendi; 3’ü kadın 12 kişi gözaltına alındı.

 

ERDOĞAN’DAN BİR GÜN ÖNCE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adana’da düzenleyeceği mitingden sadece bir gün önce gerçekleştirilen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si, soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Geriye kalan 3’ü kadın 10 kişinin emniyetteki sorgusuysa 5 gün sürdü. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

 

PARA TOPLAYIP ÖRGÜTE GÖNDERMİŞLER

Polisin yürüttüğü soruşturmada da çarpıcı detaylara ulaşıldı. Buna göre; şüphelilerin örgüte sempati duyanların kapısını tek tek çalıp, onlardan seçim çalışmaları kapsamında HDP’ye destek vermelerini istediği, bu kapsamda da önce boş zarf dağıtıldığı, bir süre sonra da bu zarflara konulan paraları topladığı tespit edildi. Ancak söz konusu paranın da HDP’ye değil, terör örgütüne aktarıldığı belirlendi.

 

“EĞLENCE VAR” DİYE KANDIRMIŞLAR!

Müzik dinletisi ve eğlence adı altında organizasyonlar gerçekleştirip, kandırıp ağlarına düşürdükleri kişilere, kent merkezinde faaliyet gösteren bir kafede örgüt ideolojisi doğrultusunda eğitim verdikleri de tespit eden polis, kafede yaptığı aramalarda da teröristbaşı Abdullah Öcalan’a ait yasaklanmış kitaplar da buldu. Bazı şüphelilerin evlerinde de örgütün sözde bayrağının yanı sıra çatışmalarda öldürülen teröristlerin de fotoğrafları çıktığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.