TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oto kiralamacılar ‘Yaz’a hazır

Araç bakımlarını yaptıran oto kiralamacılar tatil sezonuna hazır

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Oto kiralamacılar ‘Yaz’a hazır

 

 

Serhat Şanlı

(ÖZEL HABER)

ADANA (İLK HABER) - Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte oto kiralamacılarda yoğun bir mesai dönemi başladı. Gurbetçilerin tatil dönemi ülkelerini tercih etmeleri, düğünlerdeki artışlar, bununla birlikte Türkiye’nin önemli tarım bölgesi olan Çukurova’da tarım işlerinin artması araç kiralamalarında artışa neden oluyor.

Araç kiralamadaki bu artış ile birlikte oto kiralamacılarda hummalı bir çalışma başladı. Sezon öncesi araçların tüm bakımlarını yaptıran kiralamacılar müşterilerini bekliyor.

Oto kiralama sezonunun başladığını belirten işletmeci Nurettin Pamuk, araçların bakımlarını yaptırdıklarını ve bakımlı araçları ile müşterilerini beklediklerini söyledi.

Adana’da yaklaşık 150 civarı oto kiralama acentesi olduğuna değinen Pamuk, tatil planları yapılırken araç kiralanacaksa erken rezervasyon yapılmasının daha avantajlı olduğunu belirtti.

Oto kiralama fiyatlarının uygun olduğuna değinen kiralama acentesi işletmecisi Nurettin Pamuk sözlerine şöyle devam etti;

“KİRALAMA SEZONU BAŞLADI

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil dönemine de girmiş olduk. Okullar tatilde. Ramazan ayı bu yıl erken bitti. Ayrıca düğün sezonu da başladı. Yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız, ülkemizin diğer illerinde çalışan memurlar ve diğer özel kurumlarda çalışanlar yavaş yavaş ailelerinin yaşadığı yerlere gitmeye başladı.

Tüm bunların yanında tarımı ile ülkemizin önemli illeri arasında yer alan Adana’da yoğun bir döneme girdik. Bir yandan ürünlerin hasadı, diğer yandan yeni ürünlerin ekimi ile birlikte tarımda da hareketlilik var. Üreticilerimiz ve tarım işçisi elçileri gelip haftalık, aylık, üç aylık hatta 5-6 aylık sürelerde araç kiralıyorlar.

Bugün yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın araçlarını buralara kadar getirmesi hem maliyetli, hem de zaman açısından zor oluyor. Ayrıca herkesin özel arabası yok. Sadece tatil dönemlerinde kiralama yöntemiyle ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Tüm bunları bir araya getirirsek, oto kiramaya olan talebin arttığını görüyoruz. Zaten her geçen gün oto kiralama sektörünün ülkemizde arttığını görüyoruz. Bugün İlimizde yaklaşık 100-150 civarı kiralama acentesi var. Tabi bunlar bizim gibi küçük çapta kısıtlı araca sahip.  Ortalama 10 ile 25 araç kapasiteleri var.

Biz kiralamacıların kış mevsiminde pek işi olmuyor. Sadece hafta sonları ve düğün dönemlerinde iş yapıyoruz. Ancak yaz mevsimi bizim en yoğun olduğumuz dönemlerdir. Bu yıl yaz mevsimi ile birlikte sezonumuz başladı diyebiliriz. Bu bizim için çok önemli bir dönem demektir.

YENİ SEZONA HAZIRIZ

Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için araçlarımızın bakımını tam yapmak ve sezona iyi hazırlanmak zorundayız. Kiralamada olan bir aracımızın vereceği arıza hem müşteri memnuniyetini, hem de karımızı olumsuz etkiler. Sorun yaşamamak için araçlarımızın tüm bakımlarını yaptık ve müşterilerimizi bekliyoruz.

Bu yıl mümkün olduğunca elimizde eski araç bırakmamaya çalıştık. Yıpranmış araçlarımızı kış mevsiminde satıp, modellerini yükselttik. Gece gündüz çalıştığımız yaz sezonunun yorgunluğunu araçlarımız gibi biz işletmeciler de kış aylarında dinlenerek atlattık diyebiliriz. Yani artık hem biz, hem araçlarımız yaza hazırız. Adana ilimizde bu yıl da kiralama fiyatlarımız uygun. Fiyatlarda bu yıl pek bir artış yapmadık.

UZUN VADELİ KİRALAMA DAHA AVANTAJLI

Araç kiralayacak olanlara bazı tavsiyelerde de bulunmak istiyorum. Eğer araç kiralayacaksanız mümkün olduğunca uzun vadeli araç kiralayın. Yani fiyatlar aracın modeline göre değişmekle birlikte, haftalık, aylık ya da yıllık daha avantajlı olur. Bugün günlük 80 ile 150 lira arası olan kiralama bedeli, haftalık olursa 70-100, aylık ise günlük ortalaması 50-50 TL olur.

Araç kiralama işini de mutlaka yasal firmalardan yapmak gerekir. Aracın tüm sigortalarının yapılmış olması, bakımlarının tam olmasına dikkat etmeliyiz. Kiralama işini yeri yurdu olmayan yerlerden yapmayın”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.