TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 bin 954 araç hurdaya ayrıldı

Adana’da 3 yılda toplam 10 bin 954 araç hurdaya ayrıldı. Bu yıl ise, 16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması durumunda yüzde 10’luk bir ÖTV indirimi sistemi devreye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
10 bin 954 araç hurdaya ayrıldı

 

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Türkiye’deki araç sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  Şuanda Türkiye’de bulunan araç sayısı 22 milyon 551 bin 157 iken bu araçların bir kısmını da eski araçlar oluşturuyor. 16 yaş ve üzeri araçlar için devlet önemli bir adım attı. Bu araçların hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak yeni araç almak isteyenlere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi yapılacak. 10 bin liraya kadar uygulanacak ÖTV indirimi uygulamasında araçların tescil belgesinde yazılı model yılı baz alınarak yapılacak.

AYNI CİNS ARAÇ OLMASI GEREKECEK ÖTV indirimli yeni alınacak aracın, ihraç edilen veya hurdaya çıkartılan araçla aynı cins olması gerekecek. Aracın kamyonet cinsi bir araç olması halinde, düzenlemeden sadece kamyonet cinsi yeni bir aracın ilk iktisabında yararlanılabilecek. Otomobil sınıfı yeni alınacak aracın motor silindir hacminin bin 600 santimetreküp ve altında olması gerekecek. BAŞKASINA DEVREDİLEMEYECEK Yeni alınacak aynı cins aracın sadece elektrik motorlu olması durumunda, motor gücü sınırlaması olmaksızın düzenlemeden yararlanılabilecek. İhraç edilen veya hurdaya çıkartılan araçta herhangi bir motor silindir hacmi sınırlaması olmayacak. Düzenlemeden yararlanma hakkı, trafik sicilinde adlarına araç kayıtlı olan kişilere ait olup, başkasına devredilemeyecek.

HURDAYA AYRILANLAR

ÖTV indiriminin yanı sıra birde hurdaya ayrılan araçlar bulunuyor.Türkiye'de 2016 yılı, 2017 yılı ve 2018 yılının ilk dört ayını kapsayan verilere göre, hurdaya ayrılan araç sayısı 277 bin 835.  2016 yılında Adana’da toplam 5 bin 885 aracın hurdaya ayrıldığı öğrenildi.  2017 yılı yılında ise sayı biraz daha geriledi ve Adana’da hurdaya çıkartılan araç sayısı 4 bin 18 oldu. 2018 yılının Ocak ve Nisan aylarını kapsayan döneminde ise, Adana’da bin 51 araç hurdaya ayrıldı. 3 yıllık toplam sonuç olarak, Adana’da toplam 10 bin 954 araç hurdaya ayrılmış oldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.