TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İleriye bakın

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibar, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerine önemli öğütlerde bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İleriye bakın

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2018 yılı 15. dönem mezuniyeti Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

 

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerin davetlileri selamlamasıyla devam etti.

 

“SANAT GÜÇTÜR”

Fakülte Birincisi Seramik Bölümü Öğrencisi Selim Üstünel öğrenciler adına bir konuşma yaparken Dekan Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel ise sanatın insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgu olduğuna vurgu yaparak, günümüzde sanatın toplumları ve bireyleri, duygusal ve düşünsel etkileme gücüne sahip olmasının daha da belirleyici olduğunu söyledi. Sanatın bir milletin medeniyet alanında ilerlemesini sağlayan en temel güç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yücel, “Sevgili mezunlarımızın azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam etmelerini, kendilerini girdikleri her alanda ispatlamalarını ve başarılı olmalarını temenni ederek uğurluyoruz.” dedi.

 

“SANAT BİR MİLLETİN

GECEKTEKİ YANSIMASI”

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da çağdaş̧ toplumun vazgeçilmez değeri olan sanatın düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu aydınlatabilen insanların işi olduğuna değinerek mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Birer sanatçı olarak, sanatçı-tasarımcı kişiliğiniz ile 45 yıllık bir geçmişi olan Çukurova Üniversitemizi en iyi yerlerde temsil edeceğinize içtenlikle inanıyorum. Yaşamı sanatla bütünleştiren ve toplumun biçimlenmesinde ayrıcalıklı insanlar olarak, toplumu daha da iyi kurgulayan, daha iyi anlayan, daha iyi anlatan, daima önemli bir amaç peşinde olan sizlerle ülkemiz ve üniversitemiz adına gurur duyuyoruz. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak, yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle olur. Sizler çok özel yeteneklerle donanmış sanatçı ve tasarımcı kişilersiniz. Yaşadığımız toplumda birer meşale olarak, yerinizin herkesten ayrı olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.  Sizlerin uzun vadede toplumun olaylara, doğaya bakış açısını değiştirmek, çok yönlü düşünme yeteneği ve estetik anlayışını geliştirmek, çağdaş yaşam standartlarına ulaşmada itici güç olmak gibi ağır bir sorumluluğunuz bulunuyor. Her zaman, Çukurova Üniversitesi’nde kazanmış̧ olduğunuz özgüvenle ileriye bakın.”

 

KEPLERİNİ FIRLATTILAR

Fakülte Birincisi Seramik Bölümü Öğrencisi Selim Üstünel’ın yaş kütüğüne plaka çakmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomalarını takdim etti.

Diploma töreni Çukurova Üniversitesi dans topluluğunun gösterisi ile davam ederken emekliye ayrılan Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Yıldız’a Dekan Prof. Dr. Ahmet Hilmi Yücel tarafından plaket takdim edildi.

Bölüm öğrencilerinin diplomalarını öğretim elemanlarından almasının ardından keplerini havaya fırlatmasıyla tören son buldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.