TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomik belirsizlikten kurtulma zamanı geldi

ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, seçim sonuçlarını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekonomik belirsizlikten kurtulma zamanı geldi


ADANA(İLKHABER)  – Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçim sonuçlarının hayırlı sonuçlar doğurmasını diledi. Seçimin doğal olarak bir rekabet süreci getirdiğini Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının tüm Türkiye’de sağduyulu hareket ettiğini, seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin gerginlikten uzak açıklamalar yaptığını ifade eden Sönmez, “Hepimizin ortak derdi Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda ileriye taşımaktır. Bu açıdan bakıldığında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında ve Adana’dan yeni seçilen milletvekilleri arasında topluma hizmet esaslı bir çaba oluşacağına inanıyorum” dedi.

EKONOMİK KALKINMA VE SOSYAL ADALET VURGUSU
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı, özelde Adana’da bir kez daha seçilen ve ilk kez milletvekili olanlar ile TBMM’ye dahil olan tüm milletvekillerini kutlayan, Cumhurbaşkanı adaylarını özverili çalışmaları nedeniyle tebrik eden Sönmez, yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

Toplumda kutuplaşma ve ötekileştirmeyi tetikleyecek açıklama ve girişimlerden uzak durularak başta ekonomik kalkınma olmak üzere sosyal adaleti ve topyekün barışı tesis etmenin Türkiye’nin her alanda önünü açacağını, dünya arenasında hak ettiği noktaya ulaşabileceğini ifade eden Sönmez, “Bunu sağlamanın yolu başta sayın Cumhurbaşkanımıza, ardından siyasi parti liderlerine, yeni seçilecek bakanlara ve milletvekillerine, belediye başkanlarına ve tüm siyasilere düşmektedir” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının kentine, bölgesine ve ülkesine değer katmak üzere hareket ettiğini, ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD’ın da hem kentsel hem de bölgesel kalkınmanın önünü açacak girişimlerde bulunduğunu dile getiren Sönmez, “Seçimler birkaç olay dışında demokrasi şöleni havasında geçmiştir. Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızın sağduyulu ve özverili hareketleri takdire değerdir. Ekonomide yaşanan bazı belirsizliklerin son bulması başta iş dünyası olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin beklentisidir” ifadelerini kullandı.

“SÜREKLİLİKTEN YANAYIZ”
Türkiye’de kısa zaman dilimlerinde sürekli bir seçim atmosferine sürüklenmesinin artık son bulmasını dileyen Sönmez, şunları söyledi:

“İş dünyası ekonominin rayına oturması için süreklilikten yanadır. Kısa ve orta vade planlarını yapan Türkiye, uzun vadeli yatırım ortamları ve ekonomik verilerin ivme kazanması için gerekli adımları atmalıdır. Türkiye’nin ekonomik reformlara öncelik vermesi, dünya ile rekabet açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sürekli seçim süreçleriyle zaman kaybedilmemelidir. Türkiye’nin uzun vadeli yüksek ekonomik büyüme ve sosyal gelişiminin iyileştirilmesi için tüm ekonomi birimlerinde tasarruf oranını artırıcı önlemlerin alınması açıktır. Yatırımların yüksek katma değerli alanlara kaydırılması ve bu geçiş süreci için yol haritasının oluşturulması, her düzeyde eğitim kalitesinin yükseltilmesi elzemdir. Ekonomik enstrümanların uyumlu kullanımı hem Türkiye’nin hem de Çukurova Bölgesi’nin kısa, orta ve uzun vadede olumlu yönde şekillenmesini sağlayacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.