TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Nefes aldırmayacağız”

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’nde uyuşturucu ile mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yıldız; “Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmazken, özellikle riskli bölgelerde aralıksız olarak kontroller yapıp, sokak satıcılarına nefes dahi aldırmamakta kararlıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Nefes aldırmayacağız”


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’nde uyuşturucu ile mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yıldız; “Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmazken, özellikle riskli bölgelerde aralıksız olarak kontroller yapıp, sokak satıcılarına nefes dahi aldırmamakta kararlıyız” dedi.

‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ nedeniyle açıklama yapan Selami Yıldız, uyuşturucunun; gerek sosyal, gerek fiziksel, gerekse de ahlaki yönden insanlığı tehdit ettiğini söyledi.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, terör ve suç örgütlerinin en büyük finansman kaynağı olan uyuşturucunun, artık ülkelerin sınırlarını aşarak, ‘küresel bir sorun’ haline geldiğini söyleyerek; “İl Emniyet Müdürlüğü olarak ‘Gençliğimizi, geleceğimizi uyuşturucuya çaldırmayacağız’ dedi.

Yeni nesillerin hedefsiz ve amaçsız bir şekilde gelişmesine, devamında da yok olmasına neden olduğunu belirten Yıldız sözlerine şöyle devam etti;

“Ülkelerin sınırlarını aşarak küresel bir sorun haline gelen uyuşturucu, insanlığı gerek sosyal, gerek fiziksel, gerekse ahlaki yönden tehdit etmektedir.

Bu kapsamda hedeflerin amaçsız bir şekilde gelişmesine devamında da yok olmasına neden olmaktadır.

“ÜLKE EKONOMİSİ CİDDİ ZARAR GÖRÜYOR”

Uyuşturucu aynı zamanda terör ve suç örgütlerinin en büyük finansal kaynaklarından biridir. Kullanım ve bağımlılık boyutunda işlenen hırsızlık, gasp, kapkaç ve darp gibi asayiş konuları ile insanlarımız olumsuz etkilenmekte ve bağımlılığın tedavi boyutuna yapılan yatırımlar ile de ülke ekonomisi ciddi zarar görmektedir. Bu yönüyle değerlendirildiğinde uyuşturucu ile mücadelede etmenin önemi çok büyüktür.

“7/24, GECE GÜNDÜZ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Adana İl Emniyet Müdürlüğü olarak ‘Gençliğimizi, geleceğimizi uyuşturucuya çaldırmayacağız’ sloganında hareketle, personelimiz 7/24 esasıyla gece-gündüz demeden uyuşturucu ile mücadelede kararlı çalışmalarına devam etmekte, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamaktadır.

Riskli bölgelerde aralıksız kontroller yaparak, sokak satıcılarına göz açtırmamaktadır. Ayrıca top yekun mücadele anlayışıyla insanlarımızı bilinçlendirerek mücadeleye katkı sağlamaktadırlar.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Uyuşturucu ile yapılan mücadelenin önem ve kararlılığını gösteren 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle mücadeleye katkı koyan tüm STK’lar ile mücadelemize katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mücadelemiz yılın 365 günü aynı kararlılık ve azimle süreceğinin bilinmesini taahhüt ediyoruz”

ADANA’DA 10 AYDA 4 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Göreve ilk başladığı 28 Ağustos 2107 tarihi ile 26 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılan operasyonlar hakkında da bilgi paylaşan Selami Yıldız, son 10 aylık zaman diliminde yapılan şok baskın ve operasyonlarda 4 bin 8 zehir taciri yakalanırken, bunlardan 930’unun tutuklanarak cezaevine gönderildiğini, 486’sının da ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

2 TONLUK UYUŞTURUCUYA EL KONULDU

Ayrıca operasyonlar kapsamında bir ton 538 kilo 330 gram esrar ele geçirildiğine değinen Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, yine aynı dönemde 464 kilo 553 gram eroin, bir kilo 373 gram metamfetamin, bir kilo 36 gram kokain, bir milyon 670 bin adet uyuşturucu hap ve 3 bin 306 kök de Hint keneviri ele geçirildiğini belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.