TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz’da yeni bir zaferi nakşettik

Adana Valisi Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde, öğrencilere hayati hatırlatmalarda bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
15 Temmuz’da yeni bir zaferi nakşettik

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri yurt içi ve yurt dışında olduğu gibi Adana’da da devam ediyor. Adana Valisi Mahmut Demirtaş; “15 Temmuz; milletimizin tarihine, vatanına, bayrağına, devletine, özgürlüklerine ve kazanımlarına sahip çıkmak adına kıyama duruşudur. O gün ülkemizin gelişmesini istemeyen güçlerin desteğini alan Fetö ihanet çetesinin, 40 yıllık planını bir gecede bozarak, tarihimize yeni bir zaferi nakşettik” dedi.

Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde anma programı düzenlendi. Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran tilaveti ile başladı.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

“ŞEHİTLERİMİZİN BU HATIRASI YAŞATILACAK”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirterek; “Hüzün ve sevincin iç içe geçtiği 15 Temmuz’u, milletimize yakışan vakarla, bu yıl da hep birlikte idrak edeceğiz. Temel hareket noktamız; demokrasi, bağımsızlık, özgürlük ve vatan için sokağa çıkan şehitlerimizin aziz hatırasının yaşatılması ve millet olarak yaşadığımız bu hain darbe girişiminin asla unutulmaması, unutturulmaması olacaktır” dedi.

“15 TEMMUZ; KÜRESEL AKTÖRLERİN KİRLİ PLANLARININ BOZULDUĞU NOKTALARDAN BİRİDİR”

15 Temmuz, küresel aktörlerin kirli planlarının bozulduğu, kırılma noktalarından biri olduğuna değinen Vali Demirtaş; “15 Temmuz; milletimizin tarihine, vatanına, bayrağına, devletine, özgürlüklerine ve kazanımlarına sahip çıkmak adına kıyama duruşudur. 15 Temmuz, küresel aktörlerin kirli planlarının bozulduğu kırılma noktalarından biridir” şeklinde konuştu.

O gün ülkemizin gelişmesini istemeyen güçlerin desteğini alan Fetö ihanet çetesinin, 40 yıllık planını bir gecede bozarak, tarihimize yeni bir zaferi nakşettik diyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti;

“15 Temmuz gecesi şehitlik mertebesine erişen kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyor; o gece şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren gazilerimize, minnet duygularımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin dışında, eline bayrağını alarak meydanları dolduran milyonlarca vatan sevdalısına da şükranlarımı sunuyorum.

Bu meyanda bugün üniversitelerimizin ve eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının katılımı ile düzenlenen bu programın büyük bir anlam taşıdığı kanaatindeyim.

Arap baharı ile başlayan yeni dünya düzeni oyununun, kirli ve en ağır perdesinin sahnelendiği tarihtir. Bu kirli oyunun taşeronu ise, ihanet şebekesi FETÖ terör örgütüdür. Devletimizin kılcal damarlarına kadar sinsi bir biçimde sızmış, yıllarca kendisini kamufle etmeyi başarmış bu hain yapılanma, 15 Temmuz gecesi, amacını ifşa ederek asrın ihanetine imza atmıştır.

Bu noktada hainlerin unuttukları husus ise, kadim medeniyetimiz ve bin yıllık kardeşliğimizdir. Tasada ve kıvançta bir ve beraber olmayı başaran,  kardeşliği aziz kitabımızın emri olan milletimiz, 15 Temmuz’da Anadolu topraklarında operasyona izin vermemiştir. 

“TARİHİMİZE YANİ YENİ BİR ZAFERİ NAKŞETTİK”

15 Temmuz’da, ülkemizin gelişmesini istemeyen güçlerin desteğini alan Fetö ihanet çetesinin, 40 yıllık planını bir gecede bozarak, tarihimize yeni bir zaferi nakşettik. Allah’ın izni, milletimizin cesaret ve feraseti ile büyük bir badireyi geride bıraktık. Bundan sonra böyle bir tecrübe yaşamamak adına 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru bir şekilde okumalıyız.

Her 15 Temmuz anması bizi şehitlerimizi yâd etmenin, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize minnettarlığımızı sunmanın yanında, bu konuda ne kadar mesafe kat ettiğimizin muhasebesini yapmaya da yöneltmelidir.

“YENİ YÖNETİM MODELİ İLE ÜLKEMİZ, HER ALANADA BÜYÜK İVME KAZANACAK ”

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz 24 Haziranda yapılan seçimlerin ardından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine resmen geçmiş bulunmaktadır. Bu yeni yönetim modeli ile ülkemizin her alanda büyük ivme kazanacağına; darbe ve muhtıra gibi demokrasimizi kesintiye uğratan eski hastalıkların, artık tarihin tozlu raflarındaki yerini alacağına, yürekten inanıyorum.

Bu andan itibaren bizlere düşen görev; milletimizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirmek için durmaksızın çalışmak ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

Bunun için ülkemizin, milletimizin önündeki en yakın hedef, Cumhuriyetimizin 100. yılına da işaret eden, 2023 hedefleridir. 2023 hedefleri, sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde anlamlara sahiptir.

Teknolojide, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide kısacası her alanda bizim ufkumuzu açacak, menzilimizi genişletecek, nefesimizi tazeleyecek, mazimizle atimizin bağını kuracak imkânın adıdır.

O sebeple geleceğimizin mimarı eğitim camiamızın üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olmaları; gençlerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile donatmaları, bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için elzemdir. Eğitim camiamızın yeni dönemde bahsettiğimiz bu görevleri layıkıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır.

Bu vesile ile 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum”

Çukurova 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Gül, 15 Temmuz gecesi Adana’da yaşananları anlattı.  Ardından sunum ile Adanalı şehitlerin özgeçmişleri okundu.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri Emir Hakan Oktay ve Sahra Çanakçı, ‘Şarkımız Bizim’ ve ‘Davet’ isimli şiirleri okudu. 15 Temmuz zaferi ile ilgili slaytın gösterimiyle devam eden program, çeşitli kompozisyon ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Programa Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana İl Kültür Turizm Müdürü Sabri Tari, askeri erkan, Adanalı şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.