TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecliste kılıçlar çekildi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem maddesi nedeniyle kılıçlar çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mecliste kılıçlar çekildi


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem maddesi nedeniyle kılıçlar çekildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile CHP Grup Başkanı Ulaş Çetinkaya arasında meslek polemiği yaşandı. Sözlü, Çetinkaya’ya, “ Yazık ki seni oda başkanı seçmişler”  dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 4. Birleşimine ait oturumunu gerçekleştirdi. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Başkanlık yaptı. Gündemin 9. Maddesi olan  “Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.05.2018 tarihli ve 333 sayılı kararının yeniden görüşülmesine ait komisyon raporu (Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi 1547 ada 65-66-67 parsellere yönelik 1/5000 nazım imar planı değişikliği) konusu yer aldı.

Bu madde ile ilgili söz alan CHP  Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya, 9. maddeyle ilgili grupları adına söz almış bulunduğunu belirtti. Riskli yapıların dönüşmesi amacıyla plan değişikliğinin yapıldığını anımsatan Çetinkaya, “Burası Yüreğir’de PTT Evleri Mahallesi olarak geçen bir bölge. Bir ada ölçeğinde riskli yapıların dönüşmesi amacıyla böyle bir imar planı değişikliği yapılıyor. Biz grup olarak PTT Evleri Mahallesi’ndeki o semti grup olarak hepimiz biliyoruz. Binalar ömrünü tamamlamış olduğu için hep birlikte ele alınıp tekrar değerlendirmeye alınması gerekiyor. Eğer mecliste uygun görürse bu haliyle tekrar ele alınması için tekrar komisyona gönderilim. Tekrar bir düzenleme yapalım. Yoğunlukları da öyle elde edebiliriz. Oranın dönüşümü en önemli afetlerden en az etkilenmesini sağlayalım.” dedi.

Bazı meclis üyeleri Ulaş Çetinkaya’nın görüşünün aykırı teklif olarak değerlendirilmesini istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, “Ada bazıda bir bütündür. Nihayetinde bu şekilde değerlendirdiğimiz bir yer olmadı. Seyhan’da da bir örneğini yaptık. Kentsel dönüşümü, TOKİ’yle ve belediye eliyle yürüttüğümüz yerlerde, birçok yerde 7. Yılı, 8. Yılı, Sinan Paşa’da Fatih Mahallesi’nde, bunu Yüreğir Belediye Başkanı’na da sorabilirsiniz.  Yapalım ne olacak yani. Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyelerimi kurtaracak Yüreğir’i. Aynı şeyleri, Çukurova Seyhan’da genele şamil olmayanları getirin buraya. Geri getirin. Yüreğir’e Seyhan ve Çukurova’da dahil. Senin için hava hoş Ulaş. Şambayat’ı da geri getir Murat. Aynı yoğunlukları uygulayalım. Şehir Plancıları Odası’nın Başkanlığını yapmış. Ne yazık ki seni oda başkanı seçmişler.” diye konuştu.

Bunun üzerine Ulaş Çetinkaya, “Ziraatçılar Derneği Başkanı belediye başkanı oluyorsa..” şeklinde cevap verdi.  Sözlü, “4 dönemdir oluyor. 4 dönemdir bileğimin hakkıyla oldum her dönemde. Hayatta tek başkan olabileceğin yer Şehir Plancıları Odası. 2. Dönem dönsen şimdi. Büyükşehir’e geldin, şehir plancıları bizi tanıdı şimdi gitsen bir daha oda başkanı seçilmezsin. Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlar o bölgenin geneline şamil olsun demişler. Onlarda o bölgede ada bazında uygulama yapmışlar.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Meclis Üyesi Zafer Kara, buranın yeşil alanlar bırakılarak imarın yapılmasını istedi. Tartışmalara bir çok meclis üyesi dahil oldu.

Cumali Altınöz, ”Adalet ve Kalkınma Partisini hedef olarak gösterilerek konuşulmasın lütfen” dedi.  Sözlü, Cumali Altınöz’e cevap vererek, “Hayır ben öyle bir şey demedim. Burada Adalet ve Kalkınma Partili oluşunuz herhangi bir konudaki itirazınızı ya da siz şöyle söylediniz, böyle söyledinizin önüne engel mi yani. Sahabe mi Adalet ve Kalkınma Partisin. Neysin ya. Olur mu öyle şey. Mahmut Bey’e aç sor.” dedi.

  Tartışmalar devam ettikçe etti. Ulaş Çetinkaya tekrar söz alarak kürsüde konuşma yaparak, “Yollara gerek kalmayacak, belki yeşil alanlar yapılacaktı. Hepsi 10 oda halinde yapılsın dedik, tabii siz ne plancılık ne vs. ağzınıza geleni konuşuyorsunuz. Yani mimarlık okuyan kızınızın notlarıyla gelip konuşmayın. Gelin burada belediyecilik deneyimi olanlarla oturun sohbet edin. Sizin uzmanlık alanınız böceklerle ilgili, her konuya küçük ölçekten bakmayın, makro ölçekle bakın” dedi.

Hüseyin Sözlü ise cevaben,  Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi dahil Adana’nın seçilmiş siyasetçilerinin en tecrübelisiyim. 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 4 yılda ziraat mühendisliği entomolog diplomasını da aldım. Böceklerden de konuşurum, şehir plancılığından da konuşurum. Şunu da söyleyeyim kızım hep burslu okudu, çok zekidir. Senin şehir plancılığından çok yüksek seviyede bir mimar olacak. Ondan da akıl alıyorum, onu da sana söyleyeyim. Ulaş, zaten senin mesleğini ben 20 senedir yapıyorum. Senin gibi şehir plancılarının ufkunu açtım ben burada” ifadelerini kullandı.

 

                                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.