TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda zehirlenmeleri Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, son dönemde artış gösteren ve toplumu derinden etkileyen gıda zehirlenmesi olaylarına karşı harekete geçilmesini ve kalıcı çözüm bulunmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gıda zehirlenmeleri Meclis gündeminde


ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, son dönemde artış gösteren ve toplumu derinden etkileyen gıda zehirlenmesi olaylarına karşı harekete geçilmesini ve kalıcı çözüm bulunmasını istedi.

‘ÖNLEM ALINMALIDIR’

Son yıllarda Türkiye’nin değişik bölgelerindeki resmi ve özel çok sayıda kurum - kuruluşta gıda zehirlenmelerinin meydana geldiğini anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Peygamber Ocağı kışlalarımızda Mehmetçiklerimizin, öğrenci yurtlarında geleceğimiz olan gençlerimizin, özel ve resmi kuruluşlarda vatandaşlarımızın gıda zehirlenmesi olaylarıyla karşılaşması vahim bir durumdur. Son olarak İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan 4 bin 100 kişiden yediği yemek sonrası 2 bin 600 işçimizin zehirlenmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu tablonun bir daha yaşanmaması için acil önlem alınmalıdır ve kalıcı çözüm bulunmalıdır” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Türkiye’de gıda güvenliğinin tam olarak tesis edilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Ayhan Barut, şu sorulara yanıt aradı:

“Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında tarladan sofraya kadar gıda güvenliği denetimi için kaç görevli personel bulunmaktadır? Bu personellerin il ve ilçelere göre dağılımı nasıldır? Denetim gerçekleştiren personellerden Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Su Ürünleri Mühendisi olarak kaç kişi istihdam edilmektedir? Türkiye genelinde tarladan sofraya kadar gıda güvenliği zincirinde yer alan kaç işletme mevcuttur? Bu işletmelerin tamamı denetlenmekte midir? Bir yılda kaç işletme denetlenmektedir? 2010 – 2018 yılları arasında Türkiye genelinde denetime tabi tutulan gıda işletmelerinin il bazında sayısı kaçtır? Denetimler sonunda hangi bulgulara ulaşılmış ve hangi adli ve idari cezai işlemler uygulanmıştır? Tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması için 2018 yılı içinde bakanlığınız tarafından gıda güvenliği ve denetimlerinin daha sağlıklı ve yeterli düzeyde gerçekleştirilmesi için Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekim ile teknik personel alımı yapacak mısınız?”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.