TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavrulacağız

Ağustos ayı ile birlikte etkisini artıran sıcaklar özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde artmaya devam ediyor. Özellikle güney illerinde etkili olacak olan sıcaklıklar 41 dereceleri görecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kavrulacağız


F. Metin MARACI

ADANA (İLKHABER) – Ağustos ayı ile birlikte etkisini artıran sıcaklar özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde artmaya devam ediyor. Özellikle güney illerinde etkili olacak olan sıcaklıklar 41 dereceleri görecek.

Yaz mevsiminin son ayı Ağustos ile birlikte sıcaklıklar da artmaya başladı. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da da bunaltıcı sıcaklar etkisini devam ettiriyor. Sıcaklar konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, aşırı sıcaklarda özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması ve bol su tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Adana’da sıcaklardan bunalan vatandaşlar, parklara, denize ve yaylalara akın etti. Sıcaktan etkilenen kuşlar da ağaç altlarında ve parklarda bulunan havuzlarda serinlemeye çalışıyor.

ÖĞLE SAATLERİNDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, aşırı sıcaklarda, hasta vatandaşların hava sıcaklığı konusunda daha hassas davranmaları gerektiğini ve bol sıvı tüketilmesini, yağlı yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kıyafet konusunda da uyaran Hilal; “Kavurucu sıcaklar Ağustos ayında daha fazla hissedilmeye başladı. Bu bağlamda açık renkli giyinin. Sıcakların en fazla hissedildiği, öğlen saatleri olan saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması daha iyi olur. Ağustos ayı olmasına rağmen havalar halen çok sıcak geçiyor. Özellikle tansiyon, kalp ve solunum sistemi hastalığı olan kişilerin çok duyarlı olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Aşırı sıcaklardan etkilenen kuşlar parklarda bulunan havuzlarda serinlemeye çalışıyor.

Bugünden itibaren Adana merkezinde sıcaklıklar 36 derecelerde seyrederken, ilçelerde 40 dereceleri görecek.

Adana ve ilçelerinde son 5 günlük hava sıcaklıları şöyle olacak;

Adana Merkez; 35, Aladağ 33, Ceyhan 39, Feke 36, İmamoğlu 40, Karaisalı 38, Kozan 41, Pozantı 33, Saimbeyli 33, Tufanbeyli 29 ve Yumurtalık 34 derece olacak.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.