TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin yöresel lezzetlerinin tek adresi

Mardin eski Ticaret Lisesi ve Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan tarihi Asude İ Merdin Restaurant Kafe İşletmecisi Mahmut Ahi, “ Gelen Turistler parası olsun olmasın, para hiçbir zaman insanlık için yararlı değil zarardır.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin yöresel lezzetlerinin tek adresi


 ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-  Mardin eski Ticaret Lisesi ve Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan tarihi Asude İ Merdin Restaurant Kafe İşletmecisi Mahmut Ahi, “ Gelen Turistler parası olsun olmasın, para hiçbir zaman insanlık için yararlı değil zarardır. Biz Mardin turizmcisi olarak gelen yerli, yabancı turist bir çay bardağı parası olsun olmasın hiç önemli değil, yeter ki Mardin ve Mardin halkından memnun ayrılsınlar” dedi.

Asude İ Merdin Restaurant Kafe Mardin’in en çok uğranan yerlerinden biri olmaya devam ediyor. Mardin’e gelenlerin ziyaret ettikleri ender yerlerden bir tanesi olan Asude İ Merdin Restaurant Kafe’de, Mardin yöresine has olan yemek çeşitleri bulunuyor. Asude İ Merdin Restaurant Kafe işletmecisi Mahmut Ahi, gelen yerli yabancı turistlerin hepsinin en çok yöresel yemekleri tercih ettiklerini belirtti. Mekanlarında hem yöresel yemekleri yeme imkanı bulan turistlerin hem de muhteşem bir Mardin manzarasını seyretme fırsatı yakalayabildiklerini anımsatan Ahi “Her şeyden önce dünyanın nimetleri olan Mardin Kalesi ve Mezopotamya  ova manzarası eşliğinde yemek veya kahvaltı yapmak herkese nasip olmaz. Karşılarında Mezopotamya’nın muhteşem yeşillikleri ve karşı  tarafta görünen Suriye, Arap Cumhuriyeti memleketi olan kamışlı, Kızıltepe ilçesinin muhteşem ışıkları insanları ayrı bir zevk ve ayrı bir mutluluk vermektedir. Biz buranın işletmecisi olarak Mardin yöresinin  yemeklerinden tutunuz, her türlü yemek hizmetlerini vermeye çalışıyoruz. Yeter ki turist memnun olsun. Yalnız gelip burada oturan yerli yabancı turistler manzara izlerken karşılarında metruk bir bina görüyorlar. Yani boş olan ünlü Ulu Cami Minaresi ve Camisi karşısındaki binayı görenler durumu bizlere anlatıyor. Bu binaya bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

  Kendilerinde doların geçerli olmadığını belirten Mahmut Ahi, “İşletmemizde içilen, yenilen ne varsa ücretini Türk Parası olarak alıyoruz. Burada Türk parası geçerlidir. Yabancı turist Türk parası bile olmasa bizde onlara” Güle, Güle “ diyerek onları mahcup etmeye çalışıyoruz. İçilen ve yenilen yemeklerin parasını almadığımız gibi onlarda ayrıca giderken de su ikramı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.