TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor

Düğün sezonuyla birlikte altın fiyatlarındaki hızlı yükselişler, evlenecek çiftleri kara kara düşündürmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor


Bayram BULUT

Özel haber

ADANA (İLKHABER)-Düğün sezonuyla birlikte altın fiyatlarındaki hızlı yükselişler, evlenecek çiftleri kara kara düşündürmeye başladı.

 

Düğününe kısa bir süre kala altın alış verişleri yapan gençlerin gözü kulağı şimdilerde altın fiyatlarında. Altın fiyatlarında yükselişler ise devam ediyor. Evlilik öncesi altın takılar almak isteyen gençler almak istedikleri altın ziynet eşyalarının miktarını azaltırken, kimileri ise mecburen söz ile belirlenen altınları almaya çalışıyor. Çeyrek altının fiyatı dün itibari ile 376 lirayı gördü. Yüzde 6.8 değer kazanan gram altın ise 232 liraya ulaştı. Cumhuriyet altını da Bin 575 lirayı gördü.

KUYUMCULAR ALTIN ALAMIYOR

 Vatandaşlar ise ellerinde bulunan altınları, fiyatların yükselmesi ile bozdurmak istedikleri öğrenildi. Ancak birçok kuyumcunun satış yapamadıkları için altın alacak bakiyesinin olmadığı ifade ediliyor. Yaşanan fiyat artışı kuyumcuları da bu nedenle olumsuz etkiliyor. Kuyumcular, altın fiyatlarının yükselmesi ile tamda düğün sezonunda işlerinin ciddi anlamda düştüğünü savundu.

ÇEYREK ALAMAZ DURUMA GELDİK

Düğün hazırlığı yapan gençler ise, bu fiyat yükselmesinin kendilerini mağdur ettiklerini belirtti. Gençlerden Zeki Kalcaran, kendisinin bekar olduğunu ve evlenmeyi düşündüğünü belirtti. Ancak altın fiyatlarının yükseldiğini gördükçe gözünün korktuğunu anımsatan Kalcaran, “Gerçekten fiyatlar çok yükseldi. Bir çeyrek altın 376 lira olur mu? Bırakın evlilik için altın almayı, düğüne giderken bir çeyrek altın bile alamaz duruma geldik. Umarım fiyatlar biran evvel düşer de herkes rahatlar.” dedi.

ŞASLI HİSSEDİYORLAR

Yükselişten önce evlenen çiftler ise, kendilerini şanslı his ediyor. Ancak bu çiftlerde yeni evlenecek arkadaşlarının olduğunu belirterek, “Allah yardımcıları olsun” ifadelerini kullanıyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.