TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da huzur uygulamaları sürüyor

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Göç İdaresi, büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa, “Yabancı Şahıslara Yönelik Huzur Uygulaması” gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada 5 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da huzur uygulamaları sürüyor


 

 

BAYRAM BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Göç İdaresi, büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa, “Yabancı Şahıslara Yönelik Huzur Uygulaması”  gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada 5 kişi gözaltına alındı.

 

Adana’da vatandaşların huzuru ve güvenliği açısından düzenlenen uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Bu kez kentte “Yabancı Şahıslara Yönelik Huzur Uygulaması” düzenledi.          Yabancı şahıslara yönelik yapılan huzur uygulamasına Emniyet, Jandarma, Belediye Zabıtası ve İl Göç İdaresinden oluşan karma 132 ekip,  895 personel ve 4 eğitimli dedektör köpek katıldı. 14:00 – 17:00 saatleri arasında yapılan uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı. Yine uygulamada toplam 2 bin 114 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı.

 

 VATANDAŞLARIN YOĞUN OLDUĞU YERLER

Uygulama vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bulvar, cadde, camii, hastane AVM ve benzeri yerlerde, başta mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştıkları tarım ve sera alanları, sanayi bölgeleri, insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşüren başta Suriye uyruklu yabancılar olmak üzere yabancı uyruklu kişilere yönelik gerçekleştirildi. 

 

UYUŞTURUCU MADDELER ELEGEÇİRİLDİ

Uygulamalara 61 umuma açık işyeri denetlendi. Bu denetimlerde 6 kişiye adli ve idari işlem yapılarak, 654 TL para cezası ve 6 işyerine idari işlem uygulandı. 196 araç durdurularak kontrol edildi. Bu kontrollerde 1 aranan araç yakalandı, 2 araç trafikten men edildi ve 3 araca ise 585 lira para cezası kesildi. Uygulama esnasında yapılan aramalarda 1adet kurusıkı tabanca ve buna ait  1  adet şarjör ile  10 adet fişek, 3 adet kesici ve delici alet, 2 gram eroin, 42 gram esrar maddesi,  8 adet ectasy cinsi uyuşturucu hap ve 350  paket kaçak sigara ele geçirildi.

 

İLÇELERDE DE YAPILDI

Adana Merkez dışında ilçelerde yapılan uygulamalarda ise, 706 Türk ve yabancı uyruklu şahsın GBT sorgulaması yapıldı. Yine ilçelerde 44 umuma açık işyeri denetlenerek, 6 şahsa adli ve idari işlem yapıldı.  Yapılan idari işlemler sonucu 654 TL para cezası ve 7 İşyerine idari işlem uygulandı. Araçlar üzerinde yapılan denetimlerde ise,  toplam 250 araç kontrol edildi. 1araç trafikten men edilirken, 3 araca 625 TL para cezası uygulandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.