TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anız yangını her şeyi yuttu

Osmaniye’de yakılan anızlar mısır tarlalarına sıçradı. Aralarında mısır tarlalarının da bulunduğu 400 dönüm arazide ne varsa herşey kül oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Anız yangını her şeyi yuttu


 Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) – Osmaniye’de yakılan anızlar mısır tarlalarına sıçradı. Aralarında mısır tarlalarının da bulunduğu 400 dönüm arazide ne varsa herşey kül oldu. Yangına Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopterleri havadan müdahale etti.

Anız yangınları aralıksız devam ediyor. Yapılan uyarılara kesilen cezalara rağmen birçok kişi tarlalarındaki anızları yakarak imha etme yöntemini sürdürmeye devam ediyor. Etrafa yayılan duman ve kentlere yağan küller vatandaşları isyan ettiriyor ancak tüm bunları anız yakan kişiler göz ardı ediyor.

BÜYÜK ZARAR

Son olarak Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tarlada yakılan anız yangını, büyük zarar verdi. Anız yakılan tarlanın yanında bulunan ve henüz hasat edilmemiş mısırların bulunduğu tarlaya da alevler sıçradı. Hızla yayılan yangın Akköprü, Çaygeçit köyleri ile Kozan ilçesine bağlı Hacılar Beldesi arası boyunca devam etti. Durum hemen itfaiyeye bildirildi.

HELİKOPTERLE MÜDAHALE

Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayan yangın 400 dönümlük araziyi etkisi altına aldı. Kadirli Belediyesi itfaiye ekipleri ile Kadirli İlçe Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler yangına karadan müdahale etti. Bir türlü durdurulamayan yangın için Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopterleri de çağrıldı. Yangın yerine gelen helikopter yangına havadan müdahale etti. Kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesi ile 400 dönümlük arazide var olan tüm ürünlerin yandığı öğrenildi.

 

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.