TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yayla Şenlikleri başladı

Toroslar Belediyesi'?nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yayla Şenlikleri Turgay Başyayla ve Caner Erdoğan konseriyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yayla Şenlikleri başladı

  MERSİN (İHA) - Toroslar Belediyesi'?nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yayla Şenlikleri Turgay Başyayla ve Caner Erdoğan konseriyle başladı.

  Toroslar Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'?nın 96?'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organize ettiği Yayla Şenlikleri, bu yılda görkemli bir şekilde başladı. Yeniköy Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında gerçekleştirilen konsere, binlerce kişi eşlik etti. 

  Şenliğin açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak 15 yılda ilçede yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yaptıkları fiziki çalışmaların yanı sıra milli refleksleri dik ve diri tutabilmek ve tarih şuurunu genç nesillere aktarabilmek için de önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Ağustos ayının Türkiye için zafer ayı olduğunu belirten Tuna, "Bu ayda 1071 Malazgirt Savaş'ından Kurtuluş Savaşı'na kadar birçok zafer elde edilmiş. Bizlerde atalarımıza olan saygımızı ifade etmek ve bu zaferler gününü genç neslin belleklerine kazıyabilmek anlamında ağustos ayında 4 konserimiz ve güreş etkinliğimiz var. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Onun için bizi millet yapan değerleri hep önde tutacağız" dedi.

 

Şarkılar Mersinlileri coşturdu

  Konuşmaların ardından sahneye çıkan Caner Erdoğan, şarkılarıyla tüm vatandaşları coşturdu. Erdoğan?'ın ardından sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Turgay Başyayla da seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ve performansıyla Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Şenlikler, 17 Ağustos Cuma günü Soğucak Mahallesi'nde yapılacak olan konser ve güreş etkinlikleriyle devam edecek. 

 

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.