TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de ABD ve İsrail tepkisi

AK Parti Mardin İl Teşkilatı Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ABD ile İsrail’e lanetler yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de ABD ve İsrail tepkisi

ADNAN AVUKA

MARDİN  (İLKHABER)- Ak Parti Mardin İl Teşkilatı Genişletilmiş  Danışma Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ABD ile İsrail’e lanetler yağdı .

Toplantıya Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dincel, Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, Artuklu İlçe Başkanı Murat Bayar ve ilçe başkan ve parti teşkilatın tüm üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Başkanı Nihat Eri yaptığı konuşmasında, ABD’nin sinsi oyunlarına, Türkiye boyun eğmeyeceğini dile getirdi.  Nihat Eri, “Ak Parti 15 Temmuz’dan sonra yereldeki vesayet rejimini ve millete tasallut eden güçlerin kontrol girişimlerini sona erdirdi. Bizdeki yerli siyaset odakları, dışarıdaki vesayet odaklarının mümesilli  durumundaydılar. Vesayet rejimi, ülkeyi tek ülke olarak gören küresel güçlerin arzularına göre yönetiyordu. Ama bu odakların sırtını dayadığı ve taşeronluğunu yaptığı dış güçlerin kontrol çabaları sona ermedi. Bugün uluslar arası zeminde yaşadığımız sancılar bunun sonucudur. Nasıl olurda  Türkiye’de halkın seçtikleri, ülkenin geleceğini şekillendirebilir. Nasıl olurda, Türkiye’de  sivil bir yönetim, dış politikada ulusal çıkarlarını esas alarak bağımsız adım atabilir, ABD ile yaşadığımız gerilimin temelinde  yatan şey tam da budur. ABD’nin her yaptığını onay veren, sesini çıkartmayan bir Türkiye isteniyor vesayet dönemlerinde bu mümkündü, ama şimdi menfaatine helal geldiğinde vicdani ve insani hassasiyetlerine  dokunulduğunda, bölgesel çıkarları zadelendiğin de, yapılanları kabullenmeyen bir Türkiye var.” dedi.

Bugün istedikleri yapılırsa yarın başka bir istekle karşılaşılacağına dikkat çeken Eri, “Yaşadığımız sıkıntı; ekonomide, siyasette, diplomaside veya bir başka alanda ilişkileri  yönetememe sorunu değildir. Temel sorun içerdeki vesayet düzenin sona erdirilmesine rağmen, dışarıdaki  odaklarının vesayet ilişkisini sürdürmek istemeleridir. Bugünkü durum, küresel ekonomik krizle, ekonomik yetersizliğimizle alakalı değil. ABD’nin güdümündeki finans odakları bize operasyon çekiyor. Koşulsuz biat etmediğimiz için bizi cezalandırıyor. Bu kavga aile için bir kavga değil, ”Dünya beşten büyüktür,”derken “ One munite”  derken bir gün işin buraya geleceği tahmin edilebilir. Brunson önemli biri ama bir bahane ile nasıl Saddam’ın elinde toplu imha silahları  var, kıyamet topu  var, bahanelerine sığınmışlarsa, onu verirsek yarın başka bir şey isteyecek” Sarı inek” hikayesinde olduğu gibi” diye konuştu.

ABD’ye koşulsuz biat edersek, darbecileri ve PKK’lıları salıverirsek, FETÖ ile barışırsak, Mason Adnan Hocayı serbest bırakırsak, LGBT’ye özgürlük tanırsak,  TSK’yı pentagona emanet edersek, MİT’i eskiden  olduğu gibi CİA’nın kontrolüne verirsek, terör operasyonlarını durdurursak, bazı yatırım kalemlerini kanal  İstanbul, nükleer santralleri, yerli savunma sanayini askıya alırsak,  kur oyunlarıyla  üzerimize gelmekten  vazgeçeceklerdir. İstenilen Türkiye’nin uydu ülke olmasıdır. Biz ise onurlu bir ilişki istiyoruz. Karşılıklı güvene ve samimiyete  dayanan, dostluk temelinde, ortak çıkar ve  hedefleri merkeze alan bir ilişki. Ya onurumuzla direneceğiz ve kazanacağız yada  boyun eğip  kişiliksiz ve onursuz bir ülkenin ezik insanları olarak zillet içerisinde yaşamaya devam edeceğiz “ifadelerini kullandı.

Toplantıda 24 Haziran seçimlerinde yapılan çalışmalar uzunca anlatıldıktan sonra kürsüye gelen Ak Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, 24 Haziran seçimlerinde yapılan çalışmaların ardından, yerel seçimleri için kollarını sıvadıklarını belirterek,” Halkın partisi, halkın güveni olmuş bir  kitlemiz vardır, onlarla birlikte yine meydanlara çıkıp yerel seçimleri başarısını ispatlamaya hazırız” dedi.

Kursuya gelen Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dincel ise, geçmişten bugüne kadar ABD’nin sinsi oyunlarını uzunca bir şekilde dile getirerek, “ Bu sinsi ekonomik savaşı yine Türkiye kazanacaktır. Geçmişten bugüne kadar bu oyunları çok gördük. Bütün dünya ülkeleri Türkiye’ye halkının hareketini destekliyor. ABD başkanı ve yöneticileri artık Türkiye karşısında ne yapacaklarını şaşırıp kalmışlardır” diye konuştu.

   

Toplantıya katılan Mardin Ensar Vakfı Başkanı Zeynel Tepe’de bir konuşma yaparak şunları söyledi; “ABD ve İsrail’in Türkiye ve İslamiyet’e karşı sergiledikleri sinsi oyunları yıllardır sürüyor. ABD halkı seçtikleri başkanları için bin bir pişman olmuşlardır. Ülkenin başına bir bela getirmişlerdir. Bugün ne dediği unutup, yarın başka bir kanalet yaratıyor. Bu oyunları  rüyasında gördüğünü  ertesi gün tatbik  etmeye kalkıyor. Bir gün gelecek ki ABD halkı bu zalim ve İsrail yanlısını kişiyi koltuğundan indirecektir. Ben burada Avrupa ülkelerinde bulunan tüm Türk vatandaşlarımıza sesleniyorum. Yabancı uyruklu bankalarda bulunan paranızı çekin Türkiye’ye gönderin ve ya Türk bankalarına yatırın” dedi.

 

                                 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.