TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gültekin: Milli paralarla ticarete geçmeli

Vatan Partisi Genel Saymanı Mehmet Bedri Gültekin, “Türkiye, İran başta olmak üzere komşularıyla ve Çin gibi büyük dış ticaret ortaklarıyla derhal milli paralarla ticarete geçmelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gültekin: Milli paralarla ticarete geçmeli


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Vatan Partisi Genel Saymanı Mehmet Bedri Gültekin, “Türkiye, İran başta olmak üzere komşularıyla ve Çin gibi büyük dış ticaret ortaklarıyla derhal milli paralarla ticarete geçmelidir” dedi.

 

Adana’da bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Saymanı Mehmet Bedri Gültekin, Türkiye ve Amerika arasında ki gerginlik ve ekonomi konularında açıklamalarda bulundu.  ABD’nin, PKK’yı kullanarak Suriye ve Irak üzerinden, ayrıca İsrail ve Yunanistan ile birlikte Akdeniz üzerinden Türkiye’ye yönelttiği silahlı tehdide şimdi, ekonomik çökertme operasyonunu eklediğini savundu. Türkiye’nin ekonomik açıdan kendini savunma mekanizması, geçmiş dönemlerde izlenen politikalarla yok edilmiş olduğunun altını çizen Gültekin, ABD’nin kontrol ettiği uluslararası finans merkezleri döviz giriş çıkışını yönlendirerek dolar kurunu istedikleri gibi indirip çıkarabildiklerini hatırlattı.

 

Vatan Partisi olarak “Milli Direnme Ekonomisi” programlarının olduğuna dikkat çeken Gültekin, bankalarda bulunan döviz mevduatları, rayiç bedel üzerinden derhal Türk lirasına çevrilmesi gerektiğini işaret etti. Gültekin, “İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının Türkiye’nin zenginliklerini dışarıya aktaran bir mekanizma olarak çalışmasına son verilmelidir. Dışarıdan gelen sermayenin belli bir süre geçmeden tekrar yurtdışına çıkması yasaklanmalı ve yatırıma yöneltilmelidir. Uluslararası tefeci sermayenin Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapmasını önleyecek Sabit Kambiyo Sistemi’ne geçilmelidir.” dedi.

 

MİLLİ PARALARLA TİCARETE GEÇMELİ

Türkiye, İran başta olmak üzere komşularıyla ve Çin gibi büyük dış ticaret ortaklarıyla derhal milli paralarla ticarete geçmesi gerektiğinin altını çizen Gültekin, programda şunların  “Tahran ile yakın işbirliği, Türkiye’nin enerji güvenliği açısından da önemlidir. Türkiye’de üretilen malların dış alımı, yüksek gümrük vergileriyle engellenmelidir. Böylece hem iç üretim teşvik edilmiş olacak, hem de ülke kaynaklarının dışarıya akması engellenecektir. Kamu ve özel sektörün yan yana olduğu, birbirini desteklediği planlı karma ekonomik sisteme geçilecektir. Emperyalizmin ekonomik saldırısına Türkiye’nin köklü cevabı; Batı Asya Birliği’ni kurmak olmalıdır. Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Azerbaycan’ın oluşturacağı Batı Asya Birliği, Rusya ve Çin gibi Asya’nın geri kalan ekonomileri ve Avrupa ile de ilişkilerini geliştirmelidir.” İfadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.