TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet Bahçesi’nin imar planı gündemde

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı oturumu gerçekleşti. Oturumda 5 Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak Millet Bahçesi’nin imar planı gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Millet Bahçesi’nin imar planı gündemde


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı oturumu gerçekleşti. Oturumda 5 Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak Millet Bahçesi’nin imar planı gündeme geldi.

Oturuma başkanlığı Meclis Başkanı Murat Cevheribucak yaptı. Açılış yoklamasının alınmasının ardından gündem dışı söz olan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde ast subay eşi ve çocuğuna yapılan saldırıyı kınadı. Çetinkaya,  “Bu saldırıyı yapanları kınıyorum. Tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Ekonomi ve deprem konularında da görüşlerini dile getiren Çetinkaya, “Ekonomik olarak çok büyük bir kaosun içerisinden geçiyoruz. Türkiye zarar görüyor, tarım zarar görüyor, savunma sanayisi zarar görüyor. O yüzden parti ayrımı yapmaksızın yan yana gelip başta Cumhurbaşkanı ve Ana muhalefet partisi lideri ve diğer muhalefet partileri ile birlikte ulusal birlik ve bütünlüğü sağlamak zorunda.  20 yıl öncesi Haziran ayında yüzlerce kişinin zarar gördüğü bir deprem yaşadık. Geçen haftada 4 civarında bir deprem oldu ve bizim özelikle imar planlarına konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü telafisi olmayan imkansızlıklar ortaya çıkabilir.” diye konuştu.

Yenice’de yakılan anızların tüm zararlarının Adana’nın çektiğini savunan Ulaş Çetinkaya, “Diğer bir konu ise anız yangınları önlenemiyor. Yenice civarındaki yangınlar kentin üzerine geldiği için özellikle Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ile birlikte kontrol yapabilir. Tüm anız yangınları Mersin ve Tarsus’a değil doğrudan Adana kent merkezine geliyor. Bunun ile ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak bütçede ayırmıştık. Bunun hızlıca çözülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ulaş Çetinkaya, belediyelerin gelir ve giderlerinin tek merkezden toplaması konusunda da şu değerlendirmelerde bulundu; “Bütün belediyelerin gelirleri ve giderleri bir merkezden toplanmaya başladı. Bu gittikçe merkezileşen bir durum ve yerel demokrasisinin aslında bir şekilde erozyona uğraması bununla ilgili ciddi şekilde yaptırım geleceği hususunu basından takip ediyoruz. Gelirleri bir yerde, alacakları bir yerde ve belediyeye oy veren insanlar adına neyi nereye nasıl harcanacağı konusunda biz meclis üyeleri olarak karar veriyoruz. Fakat bu paranın harcanmasına ilişkin başka bir kurumdan izin almak zorunda kalacaksınız. Bu hususun durum hep birlikte düşünülmesi gerekiyor.”

Gündemin ilk maddesi ,“Beldetaş Belde Sağlık San. ve Tic. A.Ş tarafından tahsil edilen gelirlerinin kamuya tahsisine yönelik teklif” oldu. Yapılan oylama gündem maddesi karara bağlandı. Gündemin ikinci maddesi ise, “Altınkoza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş’nin hissedarı olan Özgür Atermit Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin hisselerinin bedelsiz devrine ait teklif.” şeklinde oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Kaşif Barut, “Özgür Atermit Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Altın kozada bin de 2 gibi bir hissesi var. Bize bir resmi yazı ile başvurdular. “Biz hissemizden vazgeçiyoruz, bunu belediyeye bağışlıyoruz” dediler. Bunun içinde meclis kararı gerekli. Bu nedenle meclis gündemine bu konuyu getirdik.” dedi.  Millet Bahçesi yapılacağı belirtilen 5 Ocak Stadyumunun nazım imar planı ile ilgili madde de gündem maddeleri içerisinde yer aldı. Buna göre, Adana 5 Ocak Stadyumunun “Millet Bahçesi” olarak 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planına işlenmesine ait komisyon raporu” yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi idareden geldiği şekliyle kabul edildi. Diğer gündem maddeleri ise yapılan oylamada tek tek gerekli karara bağlandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.