TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Çiftçi kazanırsa, herkes kazanır'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, mısır hasadı sürerken ve pamuk hasadı yaklaşırken meslektaşları olan ziraat mühendisleri, zirai ilaç bayileri ve üreticilerle buluşup sektörün sorunlarına çözüm üretilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
'Çiftçi kazanırsa, herkes kazanır'


 

 

ADANA(İLKHABER)- - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, mısır hasadı sürerken çiftçiler, ziraat mühendisleri ve zirai ilaç bayileriyle buluşup, "Çiftçi kazanırsa, herkes kazanır" dedi. 

 

Meclis'in 1 Ekim'e dek tatile girmesinin ardından ilçe gezilerinin ilk etabını tamamlayıp çok sayıda sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütünü ziyaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, gezilerini aralıksız sürdürüyor. TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu üyesi de olan Ayhan Barut, son olarak meslektaşı olan ziraat mühendisleri, zirai ilaç bayileri ve üreticilerle buluştu. Meslektaşlarının ve üreticilerin sorunlarını dinleyerek neler yapılması gerektiğini paylaşan Ayhan Barut, tarımsal üretimin arttırılması için herkesin çaba göstermesini istedi. 

 

"ÇİFTÇİLER VE TARIMSAL ÜRETİM DESTEKLENMELİ"

 

Mısır hasadı sürerken ve pamukta hasat yaklaşırken meslektaşları ve çiftçilerle bir araya gelen Adana Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ziyaretlerinde şunları kaydetti:

"Çukurova ekonomisinin temeli tarımdır. Tarımsal üretimde çiftçilerimiz maalesef yüksek mazot fiyatları, sürekli artan girdi maliyetleri nedeniyle çok sayıda sorunla boğuşuyor. Yükselen dövizle birlikte artan girdi maliyetleri de üreticilerimizi olumsuz etkiliyor. Mısır hasadı sürerken ve pamukta hasat yaklaşırken fiyat belirsizliği çiftçilerimizi kara kara düşündürüyor. Tarımsal üretimin artması, başta çiftçilerimiz olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının kazanması, ülke ve kent ekonomisinin kalkınması için herkese sorumluluk düşüyor. Unutulmamalıdır ki çiftçilerimiz kazanırsa, herkes kazanır. Bu kazanç ülke ve kent ekonomisine çok ciddi katkı koyar. Tüm bu nedenlerle üreticilerin üzerindeki girdi maliyetleri yükünün azaltılması, tarımsal üretimin daha çok teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İşsizlik ve yoksulluk sorununa ancak üretimle ve daha çok istihdamla çözüm bulacağız. Bu anlamda sektörün sorunlarına akıl ve bilimin rehberliğinde kalıcı çözüm üretilmelidir."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.