TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti’de kongre heyecanı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresini 18 Ağustos Cumartesi Günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğini ve Adana’dan 30 otobüsle Ankara’ya gideceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ak Parti’de kongre heyecanı


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresini 18 Ağustos  Cumartesi Günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğini ve Adana’dan 30 otobüsle Ankara’ya gideceklerini açıkladı.

Ak Parti Adana İl Başkanlığı’nda düzenleği basın toplantısında konuşan Başkan Fikret Yeni, kongre öncesi görüşlerini dile getirip, basın mensuplarının gündemle ilgili sorunı yanıtladı. Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresini 18 Ağustos  Cumartesi Günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceklerini hatırlatan Başkan Yeni,  16 Nisan 2017 Halk Oylaması sonrası milletimizin onayını, 24 Haziran seçimleri ile teyidini alan ve böylece hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Lideğirimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, ‘yuvam, sevdam, aşkım’ dediği partisine geri dönmüştür.  6. Olağan Büyük Kongre ile partimiz, içinde bulunduğumuz bu yeni sürece  uyum aşamasını tamamlacaktır. Ak Parti, Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır. “ dedi.

KUTLU DAVANIN NEFERLERİ

Kendilerinin siyaseti bir makam ve statü değil, bir görev ve sorumluluk addettiklerini belirten Başkan Yeni, “16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan Ak Parti ilerlemeyi, yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam ve statü değil, bir görev ve sorumluluk addediyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve bir tazelenme anlamına gelmektedir. Buüne kadar hizmet yarışında bayrağı aldığı noktadan hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız, bugünden sonra da bu hizmet yarışında hep daha iyisi için çalışmaya devam edecektir.” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN KARARLI VE DİK DURUŞU

Başkan Yeni, Türkiye’yi lider ülke yapma hedefine kararlılılakla yürüyeceklerini işaret ederek, “Bizler 18 Ağustos Cumartesi Günü bütün teşkilatlarımızla birlikte Ankara Kapalı Spor Salonu’nda olacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan, bir an dahi duraksamadan büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize verdğimimiz sözü tutarak , Türkiye’yi lider ülke yapma hedefimize, kararlılılakla yürüyeceğiz. Aziz Milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler, adı her ne olursa olsun, hangi mecrada yapılırsa yapılsın, milletimizin kararlı ve dik duruşu, Ak Parti kadrolarının azmi ve gayreti ile boşa çıkartılacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye, çocuklarımıza borcumuzdur. Kongremizin tüm Ak Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Gazetecilerin sonularını yanıtlayan Başkan Fikret Yeni, Adana’dan Ankara’ya 30 otobüs ile gideceklerini  belirtti. Talebin fazla olması durumunda otobüs sayısını arttırabileceklerinden bahseden Başkan Yeni, “Şuanda 30 tane otobüsümüz teşkilatlarımızı ve mutluluğumuza heyecanımıza ortak olmak isteyen Adanalı hemşehrilerimizi taşımayla ilgili planlaması yapıldı. Ama daha 2 günümüz var. Bu zaman içerisinde eğer teşkilatlarımızdan ve ilçelerimizden daha fazla talep gelirse hiç birini burada bırakmadan götürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN GÜÇLİ BİR DEVLET OLMASININ ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Türkiye’nin güçlü bir devlet haline gelmesinin önüne kesmeye çalışıldığını anımsatan Başkan Yeni, “Tüm Türkiye gibi Adana olarak bizlerde ülkemize karşı yapılan saldırının bizzat şahidi oluyoruz. Bu coğrafyada ülkemizin güçlü bir devlet haline gelmesinin önüne kesme adına bir sürü mücadele verildi. Özellikle 2011 yılından buyana başta 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ eliyle, MİT krizi, 17-25 Aralık operasyonları, gezi olayları ve 6-7 Ekim olayları alında devletimizin bekasını, devletimizin geleceğine kast etmedir. Bunları millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hamdolsun bertarafa ettik. Son olarak kendilerince bir bahane uydurdular. Rahip Brunson diye, yargımız, hukukumuz çerçevesinde yargılanan  birisini talep ettiler. Yani egemen bir devletten istenilmeyecek taleplerde bulundular. Ama egemen bir devlet güçlü bir devlet olan, eski Türkiye’nin izi kalmamış devletimizin başında bulunan Sayın Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla buna izin verilmeyince  bir kriz çıkartılmaya çalışıldı. Bu krize karşı aslında devletmizin ticaret ve inanç noktasındaki o sağlam yapısı test edilmiş oldu. Mesela bugün dövizde çok ciddi bir düşüş var. Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Adana’nında faydalanacağı şekilde Maliye ve Hazine Bakanımızın yoğun çalışması bilimsel ve takdire şayan duruşuyla bu kriz inşallah atlatılacaktır.” dedi.

ADANA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Organize Sanayi Siteleri, gerekse ihtisas bölgeleriyle ilgili raporumuzu ciddi bir şekilde hazırladıklarını ve bu raporları ilgili bakanlıkları milletvekilleri, belediyebaşkanları ve teşkilatlarıyla birlikte sunacaklarını savunan Başkan Yeni, “Adana’nın kende özeline yönelik yapılan ve yapılması planlanan yatırımlara gelecek olursak Sanayi Bakanlığı bu konuya çok hassasiyet gösteriyor. Yumurtalık Ceyhan Enerji ve İhtisas Bölgesi’yle ilgili orada hukuki süreçle belirlenen kamulaştırma süreci nihayetlenme noktasına geldi. Ki Cezayirli firma tarafından yapılan yatırımlar ciddi bir yatırım. Şimdi devletimiz tarafından yapılan santralle ilgili ciddi çalışmalar var. Biz gerek orta ölçekli yatırımların kaynağı olabilecek, Organize Sanayi Siteleri, gerekse ihtisas bölgeleriyle ilgili raporumuzu ciddi bir şekilde hazırladık. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızında katılacağı ve şahsımında katılacağı ziyaretlerde, Adana’da yapılması gereken planlanmış yatırımların hızlanması ve planlanması düşünülen yatırımlarımızında bir an evvel planlanması noktasında bakanlarımıza taleplerimizi ileteceğiz. Adana hakettiği yeri gerek ekonomik anlamda, gerek sosyal anlamda, gerek kültürel anlamdaki gelişmeleri Adanalı hemşehrilemiz yakından görecek. “ şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE RUHU

Vatandaşın yaşanan gelişmeler hakkında ki tutumu hakkında bilgiler veren Başkan Yeni, sözlerine şöyle devam etti;

“Devletimizin egemenlik gücünü devletimizin yükselmeye yönelik atmış olduğu büyük adımlara 2023-2053 vizyonu ve misyonuna yönelik emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zayıflamasına yönelik bir adım olduğunu tabiri caizse geçmişte ecdadımıza yapılan o haçlı seferleri gibi finansal haçlı seferleriyle günümüzde ortaya konan bir oyun olduğunu vatandaşımız çok iyi biliyor. Bu çerçevede bakanlarımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kesinlikle ve kesinlikle arkasında herhangi bir ideolojik veya siyasal düşünceden ayrı bir şekilde Çanakkale ruhu ortaya koyuyorlar. Vatandaşlarımız aslında yöneticilerinin basiretli çalışkan, çağın gereğini yerine getirmesi noktasında bir zafiyetin omadığını çok net görmüştür vatandaşlarımız. Burada iyi yöneten bir yönetimin olduğu ancak bu yönetimin önüne geçilme durumunun olduğunu vatandaşlarımız görmüş durumda.” 

DOLAR BOZDURUN ÇAĞRISI

Başkan Yeni, Cumhurbaşkanının dolar bozdurun yönündeki çağrısı ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi;

Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu çağrı aslında ekonominin şuanda ortaya koyduğu sıkıntının giderilmesi için yapılan bir çağrı bu. Bizim yönetimimizde imkanı olan ve ya imkanı olmasa bile çevresindeki eşi dostu akrabasından imkanı olanlar ile birlikte buna katkı verdik ama öyle bir hassas süreç yaşıyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız çıkıyor işadamları ile yaptığı bir toplantıda, üzerimize oynanan oyunun bir algı ile ya da bir korku ile, yarın bize ne olacak endişesiyle olması gerekenin dışına çıkılmasıyla vereceği zararları anlatıyor.  Çıkıyorlar sosyal medyadan aslı olmayan spekülasyonlar yapıyorlar. Türkiye’de kaos ortamı yaratmaya çalışan bir zihniyet var. Yapılan saldırıların ülkemiz içindeki ayaklarını gördük. Biz ihanet tabakasını gördük. 2015 Temmuz’da bunu yönetenlerin nihayetinde kim olduğunu herkes biliyor. Ama 15 Temmuzda yönetilen bu oyunu ortaya koyan aktörler, bu vatanın evladı zan ettiğimiz, bu vatanın evladı diye düşündüğümüz, belki ailesinden etrafından şehit vermiş bu devletin geleceği için canını hiçe saymış insanların bulunduğu ailenin çocukları bakın ne hale getirilebilmiş maalesef. Kandırılmış, satılmış, aklı yıkanmış bu insanların ortaya koyacakları yanlış yorumlar sebebiyle biz bunun infialini yaşıyoruz.”

YEŞİL ALAN FUKARASI BİR KENT

Başkan Yeni, Organize Sanayi Bölgesi’nde işçi çıkartıldığı sorusuna ise, böyle bir konun kendilerine gelmediğini belirtti. Adanalıların rahat nefes alabileceği yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu anımsatan Başkan Yeni sözlerini şöyle sürdürdü;

 “Sayın Valimiz de dahi STK’larımız bu tür konulara hassas davranıyorlar. Gerekli çalışmayı yapıyorlar. Bakanlıklarımız özel sektörün mağdur edilmemesi için kendi işleyişinin sekteye uğramaması için gerekli çalışmayı yaptılar. Bu büyük saldırı bu nedenle kırılmış durumda. 5 Ocak Stadyumu’nun yerine Millet Bahçesi yapılacağını belediye meclisinden imar durumu konusundaki maddenin komisyona sevk ettiğini duydum. Adana gibi büyükşehirlerde nefes alınabilinecek, insanlarımızın sosyal anlamda birlikteliklerini ortaya koyabilecek güzel fırsatlar diye düşünüyorum. Bu çerçevede eski stadyumun olduğu yerde yapılacak bu değişiklikle birlikte Adana’da her büyük ilçemizde kullanılabilinecek bu tür Millet Bahçeleri projesinin gerçekleşmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bunun için Sayın Valimizle birlikte Adana’da millet bahçesi haline getirilebilinecek yerlere ilişkin bir tespit çalışması yapıldı. Şuanda 7 ya da 8 çok geniş alanları kapsayacak Milet Bahçeleri haline getirilebilmesi konusunda Adana Valiliğimiz ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Millet Bahçesi olarak kullanılabilinecek yerleri biz bakanımıza tebliğ edeceğiz. Adana zaten yeşil alan fukarası olan bir ilimiz. Maalesef yapılaşma noktasında betonlaşmaya yönelik bir imar durumu ortaya konan bir ilimiz. İnşallah vatandaşlarımızın rahat nefes almaları konusunda elimizden geleni yapacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.