TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktordan turizmcilere çağrı “Mardin’i iyi tanıtın”

Aslen Suriye uyruklu olan ve 18 yaşından beri Türkiye’de ikamet eden Kızıltepe Interpol Hastanesi doktorlarından Ortopedi Op.Dr. Jotyar Ali tarihi zenginliklerin yanı sıra, içinde bulunduğu dinler, diller ve tarihi kültürlerin tam anlamı ile Türkiye ve dünyaya tanıtılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2018 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doktordan turizmcilere çağrı  “Mardin’i iyi tanıtın”

 ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Aslen Suriye uyruklu olan ve 18 yaşından beri Türkiye’de ikamet eden Kızıltepe Interpol Hastanesi doktorlarından Ortopedi  Op.Dr.  Jotyar Ali tarihi zenginliklerin yanı sıra, içinde bulunduğu dinler, diller ve tarihi kültürlerin tam anlamı ile Türkiye ve dünyaya tanıtılmadığını söyledi.

Mardin’i değerlendiren Ali, “ Benim hayatın Türkiye geçti. Mardin şehri kadar tarihi kültürleri ve mozaikleri bulunan şehirlerden ender birisidir. Turizm alanında dünyada büyük bir patlama yapması gereken bir şehirdir. Bu kadar güzel bir dünya kenti olan bir şehri hak ettiği yere taşıyamamıştır. Her şeyi devletten beklememek gerekir. Herkes Mardin’in tanıtımı için elini taşın altına koysun. Mardin dillerin ve dinlerin şehridir. Asırlardır tüm insanlar kardeşçe yaşıyorlar. Mardin de Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Ezidi  toplulukları kardeşçe yaşıyor ve bu yaşamları sürdürüyorlar.”dedi.

JOTYAR ALİ KİMDİR ?

1984 yılında Suriye’nin Tel Jamal kentinde doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 2001 yılında Türkiye’de bir yıl dil eğitimi aldı. 2002 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimine başladı. 2011 yılında İstanbul Bezmiaalem Vakfı  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimine başladı. Yoğun eğitim ve  öğrenme  döneminde ülkenin önde gelen hocaları ile  çalışma fırsatını buldu. Bunlardan Prof.Dr.İbrahim Tuncay (Artroplasti ve Diz Cerrahisi) Prof.Dr.Nurzat  Elmalı ( Spor Cerrahisi) çalıştı. İstanbul Bezmialam Üniversitesi’nde kısa bir zaman uzman olarak çalıştıktan sonra  Kızıltepe İlçesi Özel Cihanpol Hastanesi Operatör Doktor olarak çalışmaya başladı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizceyi çok iyi bilen Ali” herkesin dilinden bilgi gibi vatandaşlara da tercümanlık yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.