TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeler arası pankart gerginliği

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde, mevzuata aykırı olarak afiş ve pankart asılmasını savunanlara hak ettikleri karşılığı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Belediyeler arası pankart gerginliği

 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, merkez ilçelerdeki ana cadde ve kavşaklarda sürücülerin görüşünü engelleyen, trafik işaretlerini kapatan ve yayaların geçişine mani olan pankart ve afişlerin asılmasının yasak olduğunu anımsatıp, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren davranışlara karşı asla taviz vermeyeceklerini belirtti.
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇİRKİN SİYASETE ALET EDİLEMEZ
Uygunsuz şekilde asılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama pankartlarının zabıta ekiplerince toplatılmasının ardından bazı siyasi parti yöneticilerinin talihsiz açıklamalar ve çirkin tavır gösterdiğini üzüntü içinde izlediklerini ifade eden Başkan Vekili Akyürek, “5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yer alan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilen Kent Estetiği ve İlan Reklam Yönetmeliği’ne göre ana cadde ve bulvarlarda sürücülerin görüşünü engelleyen, trafik işaretlerini kapatan, yayaların geçişine mani olacak şekilde afiş ve pankartların asılması yasaktır. Aykırı davrananlara 500 liradan az olmamak şartıyla para cezası uygulanmaktadır. Bu düzenlemeler vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, görüntü kirliliğine son vermek içindir” diye konuştu.
İLÇE BELEDİYELERİ VE SİYASİ PARTİLER BİR YIL ÖNCE UYARILDI
Söz konusu uygulamayla ilgili bir yılı aşkın süre önce merkez ilçe belediyeleri ve siyasi parti il başkanlıklarının bilgilendirildiğini kaydeden Akyürek, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümünde zabıta görevlilerimizin yetki ve sorumlulukları dahilinde gelişigüzel asılan pankartları toplamasına farklı anlamlar yüklemeye çalışmak, çirkin ve yakışıksız eleştirilerde bulunmak ciddiyetten uzaktır. Adana hepimizin memleketidir. Kentimizin temizliğine, düzenine ve daha yaşanabilir olmasına dikkat etmesi herkesin görevidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.