TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından hazırlanan etkinlikler bütün hızıyla sürüyor. Etkinliklere Mardin Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Mardin Halk Sağlığı Başkanı Hidayet Bakaç , Sağlık İl Teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

 

 

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-   Halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte çocuk grupları da gösteriler yaptı.

Her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanan ve 7 gün sürecek  Halk Sağlığı Haftası’nda halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin anlatıldığını belirten Mardin Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, ülkenin en ücra köşelerine kadar sağlık hizmetlerinin ulaştırıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın 100 bine yakın personel ile sağlık hizmetlerini yürüttüğünü dile getiren Yavuz, konuşmasında şunları söyledi:

“Birinci basamak  sağlık hizmeti veren 202  kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi(Ketem) 177 çocuk ergen  kadın ve üreme sağlığı birimi(Çeküs) sağlık halat merkezi(SHM) 195 entegre  ilçe hastanesi,77 entegre sağlık hizmeti sunan merkez ve 577 göçmen sağlık birimi, 3.438 sağlık evi bulunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde (ASM) toplam  sağlık merkezlerinde (SHM) ve Ketem’lerde çalışan sağlık personellerinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından  profesyonel, ekip ruhu  içerisinde hizmet vermektedir.

15-49 yaş kadın izlenimleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, anne dostu, hastane, doğum öncesi ve lohusalık  dönemi izlenimleri, gebelik ve süt döneminde D Vitamini desteği ,sezaryen oranının azaltılması ve normal  doğumun teşvik programları ila kadın sağlığı çalışmaları  kesintisiz olarak devam etmektedir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.