TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Barosu’na yeni hizmet binası

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, avukatlara yeni baro binası müjdesini vererek, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuya tahsis kararı ile Adana Barosu’na 3 Bin metrekarelik bir alanın verildiğini ve bina yapılması için Türkiye Barolar Birliği’nin projelendirme ve inşaatı üstlendiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Barosu’na yeni hizmet binası

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-   Adana'da 2018-2019 adli yıl açılışı nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Atatürk Parkı içerisinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra ise çelenk töreni gerçekleşti. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çelengini Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak,  Bölge Adliyesi’nin çelengini, Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ve Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Baro’nun çelengini ise Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Av. Semih Gökayaz ve Sayman Av. İlknur Önal Atatürk Anıtı’na sundu.

KİMLER KATILDI

Birbirlerinin tatil döneminde görmeyen yargı mensupları adli yıl açılışı töreninde birbirlerini görerek hasret giderdi. Törene   Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, önceki dönem baro başkanı Av. M. Ziya Yergök, Adana Bölge Adliye Mahkemesi, Adana Adliyesi ve Adana Barosu mensubu çok sayıda hakim, savcı ve avukatlar ile adliye personel katıldı. 

YENİ BARO BİNASI MÜJDESİ

Daha sonra ise, Adana Adliyesi içerisinde bulunan Mahmut Esat Bozkurt Toplantı Salonu’nda Adana Barosu tarafından basın açıklaması yapıldı. Çok sayıda avukatın katıldığı basın açıklamasında konuşan Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, avukatlara yeni baro binası müjdesini verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuya tahsis kararı ile  Adana Barosu’na, Yüreğir İlçesi’nde bulunan Shareton Otel yanında 3 Bin metrekarelik bir alanın verildiğini söyleyen Küçük, “29. Dönemin sonuna doğru geliyoruz. Bugün itibari ile 30. döneme ait gündem iş merkezlerinde, sosyal paylaşım sayfalarında da paylaşılacaktır. Faaliyet raporumuzla ve buna bağlı Cd’lerle de sunulacak sizlere. Bugüne kadar özlem duyduğumuz eksikliğini hep his ettiğimiz Adana Barosu’na ait hizmet binası ile ilgili, yaklaşık 3 bin metre kare alana sahip bir arsayı Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kamuya tahsis kararı ile Adana Barosu’na kazandırmış durumundayız.” dedi.

ARSA BÜYÜKŞEHİRDEN

Arsa ile ilgili bina yapılması için Türkiye Barolar Birliği’nin projelendirme ve inşaatı üstlendiğini işaret eden Veli Küçük, “Türkiye Barolar Birliği’nin projelendirmesi ve inşaatı üstlenmesi ile de çok kısa sürede içerisinde konferans salonu,  sanat galerisi, çalışma alanları, konferans salonunun yanında komisyon çalışma odaları ve kütüphane gibi birçok alanın bulunduğu hizmet binamızın startını vermiş durumundayız. Reşatbey’de bulunan binamızda hiçbir çalışmayı sağlıklı yürütemedik. Bilhassa staj eğitimi noktasında yeterli  çalışmayı yapmakta zorlandık. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Yeri Shareton Oteli’nin yanında.  Bizlere gösterdiği duyarlılık ve çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve belediye çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Faaliyet raporumuz yakında yayınlanacak.” diye konuştu.

BEKLENTİLER NELER?

Bölünmüş ve taşımalı yargının artık Adana’da sona ermesini istediklerini belirten Başkan Küçük, “Yeni adli yıldan beklentilerimiz neler. Öncelikle BAM binasında bazı ağır ceza mahkemelerinin de faaliyete geçmesi ile şuanda 5 ayrı binada faaliyetini yürütmekte olan biz avukatların ve yargı camiasının yeni adliye binasının bir an evvel bitirilerek, taşımalı, bölünmüş, parçalanmış adalet sisteminin mutlak suretle sonlanması en büyük dileğimiz. Yeni adliye binasının yapımını her ay periyoduk ziyaretlerle kontrol ediyoruz ve bunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu. 

YENİ ADLİ YILDA GÖREV BAŞINDAYIZ

Veli Küçük, yeni adli yıla hazır olduklarını söyleyerek, “Uzun bir yaz döneminden sonra 43 gün süren uzun bir aradan sonra yine bir aradayız. Birbirimizi özlediğimiz ortada. Adana’nın nemli sıcak günleri henüz sonlanmadı ama bizler yargının kurucu unsuru olan adalet teşkilatının, yargının kurucu unsuru olan avukatlar ve tüm yargı camiası yeni adli yıla hazır vaziyette. Bugün itibari ile çalışmaya başlayacağız. Öncelikle hukuk devleti ve adalet kavramı ile yargı bağımsızlığının yaşama geçtiği bir adli yıl olmasını diliyorum. Son dönemde yaşanan olaylar umutlarımızı kırmakta ise de yinede gelecek aydınlık günlere umutla bakmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.  

MESLEKTE 30-35 YILINI DOLDURAN AVUKATLARA PLAKET

Daha sonra aynı salonda meslekte 30-35 yılını dolduran avukatlara plaket töreni düzenlendi. Çok sayıda avukatın katıldığı törende meslekte 30 ila 35 yılını dolduran avukatlar tek tek kürsüye çağrılarak plaketleri verildi. Birbirlerini uzun süredir görmeyen avukatlar meslektaşları ile hasret giderdi. Avukatlara plaketin yanı sıra birde çiçek takdimi yapıldı. Avukatlar meslekte geçen yılları ile ilgili kısa kısa anekdotlarını anlattı. Plaket alan avukatları meslektaşları cep telefonları ile görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı. Adana Barosu Başkanı Veli Küçük tüm plaket alan meslektaşlarını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

MESLEKTE 30 YILI DOLDURAN AVUKATLAR   

 

Avukat Şule Topaloğlu, Avukat Hülya Acemoğlu, Avukat Süreyya Karagöl, Avukat Mesut Yeşil, Avukat Ayşegül Suluoğlu, Avukat Ali Çetin Tarcı, Avukat Hülya Özdemir, Avukat Mustafa Hakan Önenli, Avukat Ahmet Çolak, Avukat Tayyar Yılmaz, Avukat Zekeriya Gökşenli, Avukat Doğan Recai Salt, Avukat Melih Özcömert ve Avukat Dilek Bugay

MESLEKTE 35 YILI DOLDURAN AVUKAT

Avukat Gülser Telkıran

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.