TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalpazana suçüstü

İstanbul’da bastırdığı 601 adet 50 liralık sahte paraları, Adana’da piyasaya sürmek için kente gelen 63 yaşındaki Ahmet Solak, sahte paraları piyasaya sürmeden yakalanınca çantasından çıkan 30 bin 50 liralık sahte paranın kendisine ait olmadığını söyleyen Solak, çantasına takılan etikette oturduğu koltuğun numarası yer alınca gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2018 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kalpazana suçüstü

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) – Adana’da şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüsün bagajında çanta içerisinde 30 bin 50 liralık sahte para ele geçirildi. Çantadaki koltuk numarasından tespit edilerek yakalanan 63 yaşındaki Ahmet Solak, çantasından çıkan 601 adet, 50 liralık sahte paranın kendisine ait olmadığını söyledi. Ancak Solak, çantasına takılan etikette oturduğu koltuğun numarası yer alınca gözaltına alındı.

Seyhan İlçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 155 polis imdat hattını arayan bir kişi İstanbul'dan Osmaniye'ye giden yolcu otobüsünün bagajında bir çantada sahte para olduğu ihbarında bulundu. Bu ihbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, kalpazanın da içinde bulunduğu otobüsü, kent girişinde oluşturulan kontrol noktasında durdurdu.

Polis otobüsün bagajında yaptığı aramada, içerisinde 601 adet her biri 50 liralık banknotlar olmak üzere toplam 30 bin 50 liralık sahte para buldu. Otobüste yakalanan ve sahte paranın kendisine ait olmadığını öne süren Ahmet Solak’ın, çantaya takılan ve oturduğu koltuğun numarasını gösteren etiket aynı çıktı. Gözaltına alınan Solak, emniyetteki sorgusunda da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve kendisine ‘kumpas’ kurulduğunu öne sürdü.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Yapılan ‘Genel Bilgi Taraması’ (GBT) sorgulamasında da 5’i kalpazanlık olmak üzere toplam 17 ayrı suç kaydı bulunan Ahmet Solak, emniyetteki sorgusunun ardından önce Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da Adana Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlı, bu esnada kendisini görüntüleyen gazetecilere de; “Ben suçsuzum. Gidin suçluları çekin” diye sitemde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.