TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ailesine ev yapılacak

Adana Valiliği’nin talebi üzerine Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi ortak projesi ile Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek’in babası Yaşar Demiryürek’e ev yaptırılacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehit ailesine ev yapılacak


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Valiliği’nin talebi üzerine Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi ortak projesi ile Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek’in babası Yaşar Demiryürek’e ev yaptırılacağı öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül Ayı 3. Birleşimine ait gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Meclis Başkanı Murat Cevheribucak başkanlığında toplanan mecliste ki gündem maddelerinin arasında, “Şehit Piyade Er Yusuf Demiryürek’in babası Yaşar Demiryürek’e Kozan Belediyesi tarafından tahsis edilen taşınmaza ortak proje kapsamında ev inşaatı yapılmasına ait komisyon raporu” yer aldı. Daha önce Adana Valiliği’nin talebi üzerine Kozan Belediyesi tarafından şehit ailesine konut yapılmak üzere arsa tahsis edildi.

ORTAK PROJE

Arsanın üzerine ev yapılması için ise, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasında ki ortak proje ile konut yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine konu Adana Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında görüşüldü. Gündem maddesi olarak meclis oturumuna gelen madde yapılan oylamada kabul edildi. Şehidin ailesi için yapılacak olan konut inşaatına yakın zamanda başlanacağı öğrenildi.

ŞEHİT YUSUF DEMİRYÜREK

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Demiryürek, Hakkari’nin Çukurca ilçesinin kırsal kesiminde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda arama tarama faaliyeti yürütülürken kayalıklardan düşerek hayatını kaybederek şehit olmuştu.

DARBELER KINANDI

Geri kalan 6 gündem maddesi de oylanarak gerekli karara bağlandı. Gündem dışı söz alan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Cumali Altınöz, 12 Eylül darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle söz alarak bir konuşma yaptı. 1980 askeri darbenin 38. Yıl dönümü olduğunu kaydeden Altınöz, “38 yıldır insanların hafızasına kazınmış bir vakadır bu olay. 2 yıl öncede 15 Temmuz’u yaşadı bu millet. O dönemin gazete haberlerinde şunlar geçiyordu hepinizin malumu. ‘Bizim çocuklar başardı’ diyordu birileri. Bu milletin basireti ve idarecilerin basireti ve kararlılığıyla, dik duruşuyla 1980’de birilerinin çocuklarının başardığı, 15 Temmuz’da başarılamamış. Bu milletin dik duruşu inşallah geleceği açısından da çok güzel bir geleceği oluşturacaktır. 12 Eylül darbesini ve bunu yapanları kınıyoruz.” dedi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ulaş Çetinkaya, bir önceki oturumda yaptığı konuşmada 12 Eylül darbe konusuna değindiğini hatırlattı. Çetinkaya, “Hangi görüşten olursa olsun 80 darbesinde ve diğer darbelerde hayatını yitirenlere Allah rahmet eylesin. Çünkü hepsi ülkemizin evlatları, değerleridir. Özelliklede bu toplumsal barışı bozmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor ve bunlar dış kaynaklı olabiliyor. Oysa bizim ulusal çıkarlarımız doğrultusunda emperyalizme karşı tam bağımsız şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bu tür darbelerin olmaması insan kaynaklarımızın sayesinde değerlerimize sahip çıkarak olur.” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.