TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelenekselin Gücü ADINA!

Adana 2. Lezzet Festivali’ne hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gelenekselin Gücü ADINA!

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) -  Adana’nın yerel lezzetlerini bir dünya markası haline getirmeyi hedefleyen, Adana'nın “en” yerel ve “en” geleneksel lezzetlerinin buluşacağı 2. Adana Lezzet Festivali 12-13-14 Ekim’de Merkez Park’ta yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festival bu yıl ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ temasıyla düzenlenecek.

Adana'nın geleneksel lezzetlerinin buluşacağı 2. Adana Lezzet Festivali tanıtım toplantısı yapıldı. ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ temasıyla, Adana'nın geleneksel mutfağına ve evlerde yaşatılan köklü mutfak kültürüne odaklanarak gerçekleştirilecek festivalin tanıtım toplantısında, Adana'nın geleneksel mutfağına ait mezelerinden tatlılarına, kebabından sakatat ürünlerine kadar yirmiye yakın yemek sergilendi.

Toplantıda festival hakkında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bu yıl festivale çok ciddi hazırlandıklarını söyledi.

Festivale olan ilginin katlanarak daha da artacağına değinen Vali Demirtaş; “Festivalimizin geçtiğimiz yıl yerel ve ulusal düzeyde gördüğü ilginin bizleri fevkalade memnun ettiğini, bu ilginin bu yıl katlanarak daha da artacağına olan inancımı, ifade etmek istiyorum. Bu yıl da festival süresince yerli ve yabancı misafirlerimizi Adana'mızda en iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Konuklarımıza Adana insanının misafirperverliğini, cana yakınlığını, sıcakkanlılığını göstermenin heyecanını şimdiden yaşıyoruz" dedi.

Adana’yı ‘Marka Şehir’ hedefine ulaştırmakta festivallerin lokomotif görevi üstlendiğini belirten Vali Demirtaş şöyle devam etti;

“Adana'yı her alanda çekim merkezine dönüştürmek, kentimizi ulusal ve uluslararası düzeyde ‘Marka Şehir’ hedefine ulaştırmak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Festivallerin de bu anlamda lokomotif görevi üstlendiğine yürekten inanıyorum.

22-30 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz “Uluslararası Adana Film Festivali”, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde perdelerini açan “Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”, Nisan’da portakal çiçeklerimizin kokusunu tüm dünyaya duyuran “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Festivali” ve son olarak kent mutfağımızın ve geleneksel yemek kültürümüzün tanıtımına yaptığı büyük katkıyla ‘Adana Lezzet Festivali’ başta olmak üzere, düzenlediğimiz diğer sanatsal ve kültürel festivallerle Adana’yı “Festivaller Kenti” hüviyetine büründürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Böylesine devasa organizasyonlarla kentimizin imajına, kent kültürünün ve ekonomisinin gelişimine hizmet ediyor; diğer yandan da Adana’mızın imajına müspet katkı sağlıyoruz. Bu yıl festivalimizi yerelden ulusala, ulusaldan uluslararasına taşımak adına, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planında da ifade buyurdukları üzere, bizler de Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Çinli konuklarımızı festivalimize davet ettik. Çinli misafirlerimizi festival süresince kentimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyorum.

Dünyada artık geleneksel mutfaklar ön plana çıkmış durumdadır. Tüm isim yapmış şefler geleneksel mutfaklara ve pişirme tekniklerine yönelmektedir. Adana da ülkemizin malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliği ile geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri konumundadır.

Bizler de yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu amacımızın bir yansıması olarak festivalimizin bu yılki temasını "Gelenekselin Gücü Adına!" olarak belirledik.

İkincisini düzenlediğimiz festivalimizde, Adana'nın en "yerel" ve en "geleneksel" mutfak kültürünü ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız. Böylelikle Adana mutfağının tüm unsurlarını ziyaretçilerimizle paylaşırken unutulmaya yüz tutan geleneksel yemek bilgimizin tanıtımına, bilinirliğinin artırılmasına ve geleceğe aktarılmasına da hizmet edeceğiz.

Birbirinden leziz tatları bünyesinde barındıran Adana lezzetlerini, bu yıl da Torosların ötesine taşıyacağız. Merkez Park’ta gerçekleştireceğimiz festivalimizde kentimizin önde gelen lezzet markalarının stantlarını ziyaretçilerimizle buluştururken, çeşitli etkinlik noktalarında da gastro-şovlara, tadım seanslarına, söyleşilere ve mutfak atölyelerine yer vereceğiz.

Bu yıl tüm bu etkinliklerden farklı olarak 13 Ekim’de Hava Kuvvetlerimizin göz bebeği Solo Türk ekibi tarafından bir hava gösterisi de icra edilecektir. Bu gösteri ile festivalimizin renkli görüntülere, heyecanlı dakikalara sahne olacağına inanıyor; tüm misafirlerimizi bu eşsiz gösteriye şahit olmaya davet ediyoruz.

Adana’nın farklı lezzetlerini festivale dönüştüren, Çukurova'nın birbirinden leziz yemeklerini tatma fırsatı bulacağınız; sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek 2. Adana Lezzet Festivali’nin, kentimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Yerli ve yabancı misafirlerimizi ve Adanalı hemşerilerimizi 12-13-14 Ekim’de gerçekleştireceğimiz 2. Adana Lezzet Festivaline davet ediyorum”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise festivallerin önemine değinerek; “Festivaller Adana için çok güzel tanıtım vesilesi oluyor. Adana mutfağını tanıtmak gerekirken aslında Türk mutfağını tanıtmak gerektiğine inanıyorum. O kadar fazla çeşit zenginliğimiz var ki sunmakta zorluk çekiyoruz" şeklinde konuştu.

FESTİVAL, " GASTRO ŞOV" İLE AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilecek festival, 2 Michelin yıldızlı ünlü şef Alexandre Dionisio’nuner'in geleneksel Adana kebabını yorumlanacağı özel bir "gastro şov" ile açılacak. Gastro şovlar ile peynir ve zeytinyağı tadımı etkinliklerinin de yapılacağı festivalde çeşitli paneller düzenlenecek.

Festivalin tanıtım toplantısına Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yüreğir Belediye Başkan Vekili Mehmet Gildir ile resmi kurum yöneticileri ve davetliler katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.