TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eksiklerimizi gidereceğiz”

Kutlu, “Taraftarımız çok iyi. Yenildiğimiz maçta dahi takımı tribünlere çağırdılar. Onların bize güvenmesini ve desteklerini istiyoruz. Onları seviyoruz. Onların gücüne çok ihtiyacımız var” dedi ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Eksiklerimizi gidereceğiz”

 

Serhat ŞANLI

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, lige dezavantajla başlayıp, en az hasarla atlatmayı başardıklarını ve ileriki süreçte takımın eksikliklerini çalışarak gidereceklerini söyledi.

KUTLU: 5 MAÇTA 10 PUAN TOPLADIK

Ligde oynadıkları 5 maçta 10 puan topladıklarını ifade eden Kutlu; “Sahadaki 11 oyuncunun tamamı yeni. Buna rağmen toplanmış 10 puan var. Çok mu iyi? Çok iyi değil. Kötü mü? Kötü de değil. Beş maçta 10 puan topladık. Bu seriyi sürdürmemiz gerekli. Yeni oyuncular ile oynadık. Uyum sorunu yaşadık. Bu sezon aldığımız oyuncular çok kaliteli ve bu ligde başarılı olmuş oyuncular. Eksikliklerimizi giderip daha iyi duruma geleceğiz” dedi.

“SICAK HAVALARDAN ETKİLENDİK”

Mevsimsel sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Kutlu, “Sezon başından beri antrenman eksiğimiz var. Adana’ya geldiğimizden bu yana hiçbir şekilde çift antrenman yapamadık. Sıcak havalardan dolayı sürekli tek antrenman yaptık. Adana’nın sıcağından dolayı futbolcularım tam performanslarını sahaya yansıtamadı. Buraya gelen takımlar 24 saati doldurmadan maça çıkıyor ve sıcak havadan etkilenmiyorlar. Yaklaşık 15-20 gün sonra sıcak hava sıkıntısını aşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

“BİZİM KADROMUZ FARKLI”

Adana Demirspor’da geçtiğimiz yıllarda, bu yılki kadroya yakın kadrolar kuruldu. Ama bir şeklide şampiyon olamadı. Bizim kadromuzun eski kadrolardan farkı özellikle çok karakterli, çok inanmış ve birbirlerini seven grup kadromuz var şu anda. Bir hedefe kilitlenmişler. Taraftarımız çok iyi. Yenildiğimiz maçta dahi takımı tribünlere çağırdılar. Onların bize güvenmesini ve desteklerini istiyoruz. Onları seviyoruz. Onların gücüne çok ihtiyacımız var”

 

 

 

 

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Adana Demirspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, lige dezavantajla başlayıp, en az hasarla atlatmayı başardıklarını ve ileriki süreçte takımın eksikliklerini çalışarak gidereceklerini söyledi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Aytaç Durak Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımın son durumu hakkında bilgi veren Kutlu, sezona geç başladıklarını belirterek, “Şimdiye kadar geçen 5 maça bakacak olursak; Çok geç kurulan bir takımdık. Diğer takımlar 4-5 oyuncu kadrolarına eklemiş, uyum sıkıntısından bahsederken, biz bunlardan bahsetmedik. Sadece 4-5 haftalık bir sürece ihtiyacımız olduğunu söyledik. Geçen sezondan iki oyuncu olmak üzere 24 kişilik kadromuz, 4 tane de alt yapıdan oyuncu ile lige başladık. Yani kadromuza baktığımızda geçtiğimiz sezondan iki kişi ile sezona başladık” dedi.

Ligde oynadıkları 5 maçta 10 puan topladıklarını ifade eden Kutlu; “Sahadaki 11 oyuncunun tamamı yeni. Buna rağmen toplanmış 10 puan var. Çok mu iyi? Çok iyi değil. Kötü mü? Kötü de değil. Beş maçta 10 puan topladık. Bu seriyi sürdürebilirsek… Yeni oyuncular ile oynadık. Uyum sorunu yaşadık. Bu sezon aldığımız oyuncular çok kaliteli ve bu ligde başarılı olmuş oyuncular” ifadesi kullandı.

İleriki süreçte takımdaki eksiklikleri gidereceklerine değinen Kutlu şöyle devam etti;

“Gerek Süper Lig’den, gerek se TFF 1.Lig’den aldığımız oyuncuların eksiklikleri var. Bu dezavantajlar ile lige başlamıştık. Ama en az hasarla atlatmak bizim planımızdı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Tabi ki fiziksel açıdan ve saha organizasyonu açısından şuan ligdeki bütün takımların olduğu gibi, bizim de bazı eksikliklerimiz var. Ama bu eksikliklerimizi ligin gidişatında antrenmanda çalışıp, maçta görüp, oyuncularımızı daha iyi tanıyıp birbirleriyle uyumlu oyuncuları daha iyi bulup bunları da gidereceğiz.

“KAPANAN TAKIMLARA KARŞI SIKINTILAR OLABİLİR”

Takımda kanat oyuncularımız boş alanda daha çok iş yapabilen ve yetenekli oyunculardır. Ancak kapanan bir takımla oynadığınız zaman boş alan bulma sıkıntısı yaşıyorsunuz. Bu gibi takımlara karşı sıkıntılar yaşayacaktır. Zamanla oynayıp, birbirlerini tanıdıkça daha iyi olacaklardır. Ama onların oyunculuk kalitesi ve gelecekte bu camiaya yapacakları katkılarında hiçbir şüphemiz yok. Çok faydalı olacaklar.

Milli maç arasında yakın bir çevremizde hazırlık maçı yapacak bir takım yoktu. Başka bir kente gitsek de 3-4 günlük bir antrenman kaybımız olacaktı. Bu eksiğimiz antrenman yaparak geçirmek istedik. Milli maç arasında yaptığımız antrenmanlar ile takımımız bir tık üste çıktı ve bunu Hatayspor maçında da gördük.

“LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMIYIZ”

Ligin en az gol yiyen bir takımıyız. Hatayspor maçında çok istediğimiz bir oyunu sergileyemedik ama, rakibe baktığımızda iki tane pozisyonu oldu. Onu da penaltı kaçırdığımız süreçten sonraki takımımızın düşüşünden faydalandılar. Maç boyunca çok pozisyon vermedik”

“ŞUANDA 5’TE 5 YAPAN TAKIMLAR DÜŞÜŞLER YAŞAYABİLİR”

TFF 1. Lig’deki son durum hakkında da konuşan Kutlu; “Lige baktığımızda 5’te 5 yapan takımların da çok büyük eksiklikleri olduğunu görüyoruz. Ligde ritmini tutturabilen, tam istediğini yapabilen, puan olarak yapabilen var ama saha içi organizasyonları olarak, oyun olarak yapabilen bir takımı, seyrettiğim hiçbir maçta tam olarak görmedim. Bu da şunu gösteriyor; bütün maçlarını kazanan takımların düşüşler yaşayabileceğini ön görüyorum” görüşlerine yer verdi.

“SÜPER LİG İÇİN İLK ALTIYI KOVALAYABİLECEK TAKIMIZ”

Süper lig için favori olduklarını ifade eden Kutlu şöyle devam etti;

“Süper Lig’den düşen takımlar bu ligde biraz daha avantajlıdır. Çünkü belli bir kadro ile oynuyorlar. Oyuncu kalitesi, tecrübe ile oynuyorlar. Gençlerbirliği oturmuş kadrosunun sonuçlarını alıyor. Boluspor, Giresunspor önemli takımlar. Altınordu çok genç, yetenekli ilk altıyı kovalayabilecek takımlar. Biz de öyleyiz. Gönlümüz ister Adanaspor da inşallah ilk altıyı kovalasın. Çünkü kentimizin bir takımı. Gaziantep çok önemli bir takım. Bunlar favori olarak görünüyorlar.

 “SICAK HAVALARDAN ETKİLENDİK”

Mevsimsel sıkıntılar yaşadık. Sezon başından beri antrenman eksiğimiz var. Adana’ya geldiğimizden beri hiçbir şekilde çift antrenman yapamadık. Sıcak havalardan dolayı sürekli tek antrenman yaptık. Tek antrenmanlarda da yine çok sıcak havalar vardı. Yani futbolcuların tam performanslarını veremediği sıcak havalarda antrenman yapmak zorunda kaldık. Buraya gelen takımlar 24 saati doldurmadan maça çıktıklarından, sıcak havadan etkilemiyorlar. Yaklaşık 15-20 gün sonra bu sıkıntıyı aşacağımızı düşünüyorum.

“BİZİM KADROMUZ FARKLI”

Adana Demirspor’da geçtiğimiz yıllarda, bu yılki kadroya yakın kadrolar kuruldu. Ama bir şeklide şampiyon olamadı. Bizim kadromuzun eski kadrolardan farkı özellikle çok karakterli, çok inanmış ve birbirlerini seven grup kadromuz var şu anda. Bir hedefe kilitlenmişler.

Taraftarımız çok iyi. Yenildiğimiz maçta dahi takımı tribünlere çağırdılar. Onların bize güvenmesini ve desteklerini istiyoruz. Onları seviyoruz. Onların gücüne çok ihtiyacımız var”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.