TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 yılda 2 milyon 186 bin hasta tedavi oldu

Çelebi, şehir hastaneleri konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘hayalim’ dediği projenin artık hayata geçtiğini ve şuanda bu projenin hayat bulduğunu anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
1 yılda 2 milyon 186 bin hasta tedavi oldu

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hasta kabulünü başlamasının yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından ise Adana’nın tanıtımını içeren sinevizyon gösterimine geçildi. Burada bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, bir yılda Adana Şehir Hastanesi’nin 2 milyon 186 bin hastaya baktığını söyledi. Çelebi, şehir hastaneleri konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘hayalim’ dediği projenin artık hayata geçtiğini ve şuanda bu projenin hayat bulduğu ve hayat verdiği yerde olduklarını anlattı.

İLK GÜNKİ HEYECANI YAŞIYORUZ

Bir yıl önce hastane açılırken hem içerden, hem de dışarıdan farklı negatif yaklaşımlarla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Çelebi, ancak onların hiçbirinin aynı yaklaşım içinde bulunmadığını, şu an tam bir destek halinde olduklarını kaydederek, “Hastanenin teknik ve inşai anlamında, tıbbi cihaz ve donanım anlamında en mükemmel şekilde yapılmış olması elbette ki önemli. Ama en önemlisi sizlerin hekim ve sağlık çalışanlarıyla Adana Şehir Hastanesi’ne sahip çıkarak en güzel hizmeti verme heyecanıdır. Bugün hizmete açıldığından bir yıl geçmesine rağmen ilk günkü heyecanı yaşıyoruz.” dedi.

NAKİLLER YAPILDI

Hastanede yapılan nakillere de değinen Çelebi, bunların başarıyla gerçekleştiğini ve hastaların hayatta olduğunu söyledi. Hastanede önemli cerrahi operasyonlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çelebi, Adana Şehir Hastanesi’nde bir yılda 2 milyon 186 bin hastaya bakmışız, 89 bin 191 hastamız yatmış, tedavi veya taburcu olmuş. En önemlisi ise, toplamda 4 tane böbrek ve karaciğer nakli gerçekleştirdik. Bu kişiler hayattalar ve şifa bulmuş vaziyetteler. Bir kişi bile önemlidir bizim için. Biz hamdolsun bu manada nitelikli, büyük bir cerrahi başarıya imza atmış bir kadroyla çalışıyoruz. Bundan dolayı hepinize müteşekkiriz.” ifadelerini kullandı.

ÖZER: BİRLİKTE BAŞARILAN BİR HİZMET

İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ise, sağlık hizmetlerinde en iyisi diye bir kavramın olmadığını, bugün için Adana Şehir Hastanesinin ülkenin en büyük, donanımlı sağlık yatırımlarından biri olduğunu kaydetti.  Hastanenin hizmet sunmasının yanı sıra eğitim de verdiğini belirten Özer, buradaki başarının, kalitenin birlikte çalışılarak daha da arttırılacağını vurguladı. Taşrada görev yapan idarecilerin en büyük günlerinden biri olduğuna dikkat çeken Özer, “Ben bir Adanalı ve çocukluğu burada geçen biri olarak, babamın Sigorta Hastanesi’nde tedavi olduğu yıllarda yaşadıklarımla bugün ki geldiğimiz noktada ki uçurumu yaşayarak, görerek ve içinde olan biri olarak gurur duyuyorum. Bu insana verdiğimiz değerin bir ürünü. Hep birlikte başardık. Önce hayal ettik, istedik. ‘Bunu yapmak zorundayız’ dedik. Gece gündüz demedik. İstenirse oluyormuş. Bu birlikte başarılan bir hizmet.” diye konuştu.

DAŞ: BU BİR BAŞARI

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş da hastanede ilk günden bugüne gelinen süreçle ilgili bilgi vererek, “18 Eylül 2017 yılında tam bir yıl önce bu hastaneye bende bu hastaneye sizlerle birlikte şaşkın bir şekil de geldim. O dönemde sizlerle beraber bu kaosu, bu kargaşayı birlikte yaşayacağız diye başlamıştık. Bir yılı değerlendirdiğimizde, şuan için gördüğümüz manzara gerçekten iç açıcı, bize cesaret veren umut veren gelişmelerle dolu. 5 bin kişi burada çalışmak üzere bir araya geldi. Çeşitli kurslar düzenlendi. Geldiğimiz noktada tam olarak yerine oturmasa da birçok şey yerine oturdu. Bu bir başarı.” dedi.

 

1 YILDA SİSTEM OKURDU

Büyük bir başarı yakaladıklarını anımsatan Daş, “Biz 4 yılda sistem yerine oturmaz diye düşünürken 1 yılda oturdu. Bu büyük bir başarıdır. Herkes çok fedakar ve özveriyle çalıştı. Tüm emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Şehir hastanesi model gerçektende gelecek için umut vaat ediyor. Devasa yapılarımızla buraya harcayacağımız paralarla övünecek değiliz. Büyük olup paralar harcayarak ayakta kalamazsınız. Adaptasyon önemli. Günümüzde her şey değişiyor sağlık konusu da buna dahil. Buna adapte olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Yeni bir yıla girmiş bulunuyoruz. Bu yılımızı insanı ve çalışanlarımızı ön merkeze alan bir şekilde geçireceğiz. İnsan odaklı yeni projelerle sizlerle birlikte olacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hastanenin tanıtım videosu gösterimi gerçekleşti. Daha sonra ise, hastanesinin en başarılı doktor ve hemşiresine plaket verildi.

Çalışanlarından oluşan koro, müzik dinletisi ile tören son buldu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.